26 Nisan 2013, Cuma 15:00:01

3. HAVALİMANI İHALESİNDE SÜRPRİZ GELİŞME

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı'nın ihalesi iptal edilme riskiyle karşı karşıya...
  • Tav alir
  • boğaza köprümü yapılacak tmmob dava açar, marmaraymı yapılacak tmmob dava açar, hava alnımı yapılacak tmmob dava açar kısacası ne kadar faydalı ve gerekli bir proje varsa mutlaka karşısında sol eğilimli tmmob var , bu projeleri solcu bir parti yapsaydı alkışlarlardı bunlardan halk ta bıktı, devlet de bıktı ,
  • ne 2 pisti beyler yeni havalimanında 6 pist olacak ve önümüzdeki 100 yılda istanbulun bu çapta bir havalimanına ihtiyacı var. artık geçici çözümler kurtarmıyor
  • şirketler şimdiden yedek motor stok adetlerini en az 20 misli arttırsınlar.o kadar kuş illaki motorlara girecek ,sonra facia ,kaza vs.sonunda vah vah olacak.international şirketler oraya inmek istemeyecek.3.havalimanına degil ihtiyaç bu bir zaruret oldu ama inşallah benim görüşüm teoriden öteye gitmez ve yanılıyorumdur.kesilecek agaçların yenisi dikilebilir.su kaynaklarını ise...onu da o kadar mühendis var, onlar düşünsün canım.
  • Hızlı tren faciası gibi mı olsun illa uygun olmayan yere yapacaksınız Havalimanı'nı yani olmuyor uygun değil. Eğitim görmüşler mühendisler bilim adamları salakda bir siz mı zekisiniz? Bir sürü kaza vs bu kadar ucuz mu artık insan canı!! Yani yaptım olacak yaptım olacak bu nedir ya cahil cahil...
  • İyi bir gelişme, başarılar dilerim. 3. Havalımanı için mutlaka alternatifler vardır. AHL'in genişletilmesi veya Çorlu kullanılması gibi..
  • Arkadas konu bahane bulmak değil doğruları savunmak.Cok veya az beklenmedi gerektiği kadar beklendi yetkili makamlar gerçeği görmediler danıştaya gidiliyor.Yok sen diyorsan ki tek ve en az hasarlı proje budur o zaman sana derimki "Başka İstanbul YOK"
  • Yer zaten konum olarak baştan yalnış, ÇED raporuda tuzu biberi, haydi yandaşlara peşkeş. Çorlu yu büyütün nerde ise herşeyi hazır, ulaşımı bile, E5, otoyol, tren, deniz yolu daha ne, dümdüz arazi, zemin sağlam 4000 x 60 m iki adet pist rahat sığar.
  • Armutun sapı, üzümün çöpü diyenler bunlar işte. Bu tip bahanelerle ülkeye on yıllar kaybettirdiler hala da konuşuyorlar. STATÜKO bu işte.
  • Neden silivriye yapılmaktan vaz geçildi.Arada rant var anlaşılan silivride ağac katliyamı ´da olmayacak.yetkililerin doğaya zarar vermeyeceklerini umuyorum. Bu yanlıştan hemen vaz geçerler inşallah

TMMOB (Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği) Çevre Mühendisleri Odası'nın eski başkanı Murat Taşdemir, 3 Mayıs Cuma günü ihaleye çıkacak olan projenin iptali için Danıştay'a dava açmaya hazırlanıyor.

Toplam 76 milyon 500 bin metrekarelik alana kurulacak olan havalimanının, dünyanın en büyük havalimanı olması planlanıyor.

Uluslararası yatırım kuruluşlarının da yakından takip ettiği ihaleye katılmak için şu ana kadar yerli ve yabancı yaklaşık 20 firmanın başvurduğu belirtiliyor.

Murat Taşdemir ihalenin yönetmeliklere aykırı yapıldığı görüşünde.

Taşdemir'e göre, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ''olumlu kararı''nın alınmamış olması nedeniyle projenin ihaleye çıkması mümkün değil.

Eski Çevre Mühendisleri Odası Başkanı iptal talebi gerekçesine ÇED raporunun halkın görüş ve önerilerinin alınması için zorunlu 10 günlük sürenin tanınmamış olmasını da gösteriyor.

Taşdemir'in iptal dilekçesindeki bir diğer gerekçe de, havalimanı için belirlenen alanın yanlış seçildiği iddiası.

'Alan yanlış seçildi'

Taşdemir, rüzgâr yönlerinin de yanlış hesaplanarak pist güzergâhlarının belirlendiğini savunarak, ''Pistlerin yakınında rüzgar tribünleri var. Yani Sivil Havacılık Kuralları bile hiçe sayılıyor. Açıkça felakete kapı aralanıyor" dedi.

Son olarak seçilen alanın kuş göç yolları üzerinde yer alması, binlerce ağacın kesilecek olması ve İstanbul'a su sağlayan Terkos ve Alibeyköy Baraj Göllerinin zarar göreceği iddiaları da havaalanının yerine ilişkin tartışmaların bir başka boyutunu oluşturuyor.

İhaleye çıkmakla yetkili Devlet Hava Meydanları İşletmesi ise dava girişimiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

BBC Türkçe'nin iddiaları yönelttiği DHMİ Genel Müdürlüğü'nden verilen yazılı yanıtta, 'İhale şartname ve sözleşmesi tamamen yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre oluşturulmuştur. İhale sürecine girildiğinden bu aşamada ilave bir bilgi ve görüş verilmesi mümkün değildir" denildi.

İstanbul'da Yeniköy-Akpınar arasında, Karadeniz sahil şeridinde 77 milyon m2 büyüklüğünde bir alana yapılacak havalimanının 150 milyon yolcu kapasiteli olması planlanıyor.

3. HAVALİMANI İHALESİNDE SÜRPRİZ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 11 yıl önce
Tav alir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 11 yıl önce
boğaza köprümü yapılacak tmmob dava açar, marmaraymı yapılacak tmmob dava açar, hava alnımı yapılacak tmmob dava açar kısacası ne kadar faydalı ve gerekli bir proje varsa mutlaka karşısında sol eğilimli tmmob var , bu projeleri solcu bir parti yapsaydı alkışlarlardı bunlardan halk ta bıktı, devlet de bıktı ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur ~ 11 yıl önce
ne 2 pisti beyler yeni havalimanında 6 pist olacak ve önümüzdeki 100 yılda istanbulun bu çapta bir havalimanına ihtiyacı var. artık geçici çözümler kurtarmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİK ~ 11 yıl önce
şirketler şimdiden yedek motor stok adetlerini en az 20 misli arttırsınlar.o kadar kuş illaki motorlara girecek ,sonra facia ,kaza vs.sonunda vah vah olacak.international şirketler oraya inmek istemeyecek.3.havalimanına degil ihtiyaç bu bir zaruret oldu ama inşallah benim görüşüm teoriden öteye gitmez ve yanılıyorumdur.kesilecek agaçların yenisi dikilebilir.su kaynaklarını ise...onu da o kadar mühendis var, onlar düşünsün canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Hızlı tren faciası gibi mı olsun illa uygun olmayan yere yapacaksınız Havalimanı'nı yani olmuyor uygun değil. Eğitim görmüşler mühendisler bilim adamları salakda bir siz mı zekisiniz? Bir sürü kaza vs bu kadar ucuz mu artık insan canı!! Yani yaptım olacak yaptım olacak bu nedir ya cahil cahil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 11 yıl önce
İyi bir gelişme, başarılar dilerim. 3. Havalımanı için mutlaka alternatifler vardır. AHL'in genişletilmesi veya Çorlu kullanılması gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 11 yıl önce
Arkadas konu bahane bulmak değil doğruları savunmak.Cok veya az beklenmedi gerektiği kadar beklendi yetkili makamlar gerçeği görmediler danıştaya gidiliyor.Yok sen diyorsan ki tek ve en az hasarlı proje budur o zaman sana derimki "Başka İstanbul YOK"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi bakalım ~ 11 yıl önce
Yer zaten konum olarak baştan yalnış, ÇED raporuda tuzu biberi, haydi yandaşlara peşkeş. Çorlu yu büyütün nerde ise herşeyi hazır, ulaşımı bile, E5, otoyol, tren, deniz yolu daha ne, dümdüz arazi, zemin sağlam 4000 x 60 m iki adet pist rahat sığar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 11 yıl önce
Armutun sapı, üzümün çöpü diyenler bunlar işte. Bu tip bahanelerle ülkeye on yıllar kaybettirdiler hala da konuşuyorlar. STATÜKO bu işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhammed ~ 11 yıl önce
olur, hallederiz, bitmiş bil, bi yolunu buluruz diyenler de bunlar işte. matbaayı ve dolayısıyla bilgiyi, ilim irfanı yüzyıllarca ülkesine getirmeyip yasaklayan zihniyet bunlar. bilimin olmaz dediği her konuyu, ben istiyorum, olacak deyip yaptırmaya çalışan zihniyet, yobaz kafalar, akıl dışı düşünceler. 1400 yıldır kaybettirdiler hala da konuşuyorlar. yobazlık, akılsızlık bu işte.
aırmen ~ 11 yıl önce
Neden silivriye yapılmaktan vaz geçildi.Arada rant var anlaşılan silivride ağac katliyamı ´da olmayacak.yetkililerin doğaya zarar vermeyeceklerini umuyorum. Bu yanlıştan hemen vaz geçerler inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000