19 Nisan 2011, Salı 09:06:12

3. HAVAALANI YAPILMAYACAK MI?

Silivri’ye yapılacak olan 3. havaalanı, Atatürk Havalimanı’na gelen uçaklarla havada tehlike yaşayabilme ihtimali üzerine vazgeçildi. Bunun yerine Çorlu’daki havaalanı güçlendirilecek.
  • Evet çok doğru karar,,, istanbuldan çatalçaya kadar mevcut hat yenilenir,,, Çatalcadan itibaren güzergah sahili takiben silivriden Çorluya bağlanır... Hepsi bu... İzmir ADB de Metro öyle büyük rahatlık sağladı ki sormayın...
  • bu projenin iptal edileceğini kim nereden çıkardı ! yolda iki adam çarpişır silivri ile ahl deki uçaklara bi şey olmaz bu haber komplo ötesi
  • 3. havalimanı konusu airport haberde yaklaşık 1 yıl önce yine gündem olmuştu. Çorlu havaalanı varken ve de Raylı sistem ( Sirkeci - uzunköprü ) hızlı tren altyapısına uygun yapılırsa ne gerek var demiştim. Bazı arkadaşlarım alay etmişti yorumumla. verin terminali ihale ile TAV,ICF,ISG..vs görün bak nasıl olurmuş.
  • Hızlı tren ve Çorlu; doğru karar. Sadece teknik açıdan değil ekonomik açıdan da. Narita Tokyo'ya 90km.
  • Keşke yıllar haklı çıkarmasa. AHL'yi maskara ettiler geçen yıllar içinde. Dünyanın en güzel ve şehir içi hava limanını yapmak varken, bu hale getirdiler. Gazipaşa'ya önünde dağ olan runway yapan kafadan başka ne beklenir ki.
  • tartismasiz dogru karar kargo tragi tumuyle corluya kaydirilsa bile rahatlik saglar
  • 3. havaalanının yapılmaması ile tasarruf edilen para ile ORGİ havaalanı yapılacakmış. zaten anca yeter diyolla:))
  • AHL'nin yan taraflarınada bulunan ve zamanın iş bilmez yönetimleri tarafından farklı birimlere kiralanan arazilerin (WOW Otelleri, Fuar alanları) AHL'nin en eski maser planında oldugu üzere havalimanı sınırları içine alınması, burların toprakla doldurularak yeni bir pist belki yeni bir terminal veya buna benzer yatırımlar yapılması 3. pistin gerekliliğini ortadan kaldırır ve AHL'yi bir 30-40 sene daha kapasite sorunu olmadan işlemesine yardımcı olur. Bunu yıllar önce söylüyorduk ama o zaman kapasite sorunu henüz ortaya çıkmadıgı için gereksiz görülüyordu bu fikirler ama yıllar bizim gibileri haklı oldugu göserdi.
  • almanya berlinde yeni havaliman yapiliyor.körükler iki katli yani 747 ve A380 tam uygun. iki katli körükler istanbula lazim.
  • Gerekçe makul gözüküyor (en azından teknik bazda..). Peki AAHL'ye B747-8 veya Airbus 38'lerin inip kalkması, park etmesi, körüğe yanaşması ve benzeri konularda nasıl bir yatırım veya iyileştirme yapılabilecektir, bu saatten sonra?

Avrupa Yakası’nda yer alan Atatürk Havalimanı ciddi bir turizm ve ticaret yoğunluğu yaşayan kente yetmiyor. Şu an dış hatlar terminalinin de yapımının sürdüğü Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da kentin yolcu trafiğini ne derece rahatlatacağı tartışılırken, Ulaştırma Bakanlığı 3. havaalanı için düğmeye basmıştı. Bakanlık, havaalanı için Silivri’yi işaret etti ve 3. Havaalanı Projesi İstanbul’un Mastır Planları’na işlendi.   

Planlarken de tartışıldı

İstanbul’a 3. havaalanı yapım projesi, Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Valilik ve Büyükşehir işbirliğiyle yürütüldü. Silivri, hava-deniz ve kara buluşma noktası olması düşünülen 3. havaalanı 1/100.000’lik  planlara işlenirkende tartışıldı. İki havaalanı arasındaki mesafe kısa olduğu için ve uçakların havada tehlike yaşama ihtimalini göz önünde bulunduran Ulaştırma Bakanlığı 3. havalanı projesinin Silviri’ye yapılmasında vazgeçti.

Çorlu güçlendirilecek

Ulaştırma Bakanlığı uzmanlarınca yapılan teknik incelemelerde Silivri’nin Atatürk Havalimanı’na yakın olması ve hava trafiğinin çakışması olasılığına karşı Bakanlık’ın, Silivri’den vazgeçmesi üzerine gözler Çorlu’ya çevrildi. Çorlu Havaalanı güçlendirilmesi ve İstanbul’da doldurulan sanayinin buraya taşınması planlanıyor. Çerkezköy ve Çorlu sanayileri yanı sıra Ro-Ro Limanı ile güçlendirilecek Tekirdağ Limanı’na hizmet verecek. Atatürk Havaalanı’nın yükü azalacak. (Star)

3. HAVAALANI YAPILMAYACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Evet çok doğru karar,,, istanbuldan çatalçaya kadar mevcut hat yenilenir,,, Çatalcadan itibaren güzergah sahili takiben silivriden Çorluya bağlanır... Hepsi bu... İzmir ADB de Metro öyle büyük rahatlık sağladı ki sormayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu projenin iptal edileceğini kim nereden çıkardı ! yolda iki adam çarpişır silivri ile ahl deki uçaklara bi şey olmaz bu haber komplo ötesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3. havalimanı konusu airport haberde yaklaşık 1 yıl önce yine gündem olmuştu. Çorlu havaalanı varken ve de Raylı sistem ( Sirkeci - uzunköprü ) hızlı tren altyapısına uygun yapılırsa ne gerek var demiştim. Bazı arkadaşlarım alay etmişti yorumumla. verin terminali ihale ile TAV,ICF,ISG..vs görün bak nasıl olurmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hızlı tren ve Çorlu; doğru karar. Sadece teknik açıdan değil ekonomik açıdan da. Narita Tokyo'ya 90km.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Keşke yıllar haklı çıkarmasa. AHL'yi maskara ettiler geçen yıllar içinde. Dünyanın en güzel ve şehir içi hava limanını yapmak varken, bu hale getirdiler. Gazipaşa'ya önünde dağ olan runway yapan kafadan başka ne beklenir ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tartismasiz dogru karar kargo tragi tumuyle corluya kaydirilsa bile rahatlik saglar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3. havaalanının yapılmaması ile tasarruf edilen para ile ORGİ havaalanı yapılacakmış. zaten anca yeter diyolla:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AHL'nin yan taraflarınada bulunan ve zamanın iş bilmez yönetimleri tarafından farklı birimlere kiralanan arazilerin (WOW Otelleri, Fuar alanları) AHL'nin en eski maser planında oldugu üzere havalimanı sınırları içine alınması, burların toprakla doldurularak yeni bir pist belki yeni bir terminal veya buna benzer yatırımlar yapılması 3. pistin gerekliliğini ortadan kaldırır ve AHL'yi bir 30-40 sene daha kapasite sorunu olmadan işlemesine yardımcı olur. Bunu yıllar önce söylüyorduk ama o zaman kapasite sorunu henüz ortaya çıkmadıgı için gereksiz görülüyordu bu fikirler ama yıllar bizim gibileri haklı oldugu göserdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanya berlinde yeni havaliman yapiliyor.körükler iki katli yani 747 ve A380 tam uygun. iki katli körükler istanbula lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gerekçe makul gözüküyor (en azından teknik bazda..). Peki AAHL'ye B747-8 veya Airbus 38'lerin inip kalkması, park etmesi, körüğe yanaşması ve benzeri konularda nasıl bir yatırım veya iyileştirme yapılabilecektir, bu saatten sonra?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000