13 Mart 2009, Cuma 15:41:15

Uzmanlar B777 konusunda uyardı!

Uzmanlar, geçen yıl bir İngiliz Havayolları uçağını Londra'daki Heathrow havaalanında acil inişe zorlayan arızanın diğer Boeing 777 uçaklarında da yaşanabileceği uyarısında bulundular.
  • İnsanoğlu yeryüzünde olduğu müddetçe ne hatalar ne de savaşlar bitecektir.İnsanlarda hep ben ego ,su olduğu müddetçe savaşlar devam edecektir.Bakın hayvanlar birbirini yemekte arta kalanlarını da insanlar yemektedirler.Aynı şekilde bitkileride insanlar yiyip bitirmektedirler.Bunlarda yetmediği zaman insanlar birbirlerini yemektedirler.Ne zaman hayvanlıktan kurtulup insan olduğumuzu hatırlayınca belki.Ne zaman allahın insana verdiği beyni ve düşünme kaabiliyetini geliştireceğiz belki.Biz insanlar bunu yapabilirmiyiz derseniz açıkçası benim ümidim yok.
  • arkadaşlar, iyi güzel yazmışsınız ama, nedir bu kadercilik? "hatasız kul olmaz" neden? niye? hatasız olmak imkansız deyip de neden başımızı öne eğelim? insanoğlu bu kadar çaresiz ve zavallı mı? etrafınıza bir bakının, aslında bildiklerimiz o kadar az ki..
  • hatasız kul olmaz diye bir söz var biliyorsundur... mükemmel olmamız imkansız...yaptıklarımızında öyle tabiki... savaşlara gelince şunu bilmeni isterim ki... savaşların bitme olasılığı yoktur...insanlık tarihinin bütün önemli ar-ge'leri savaş zamanında olmuştur savaş,askeri savunma olmaması demek teknoloji çağının gerisinde kalmaktır...
  • hata ınsanın kısır dongusu olan hayatta vardır kattı mukemmel yoktur hata bulunup emsalı olan her hangı urun ve hızmet olursa olsun gıderılırse buda bır ovunc kaynagı olmalı umarım hatasız arkadasım anlamıstır yada bana her cagın tehlıkelı hastalıklarına yenık dusen ınsan bedenının hatalarını nasıl telafı edecegını ogretır boeng uretım sasmıs hesabı duzeltmıs ne mutlu:=)
  • Ne zaman hatasiz olacak hersey? Ne zaman ulasicaz mutlak mukemmele? Peki ya savaslar ne zaman bitecek? Biz goremicek miyiz?

Uzmanlara göre bu büyük bir olasılık.

Amerikan uçak kazaları uzmanları, Delta Havayolları'na ait bir uçakta da benzer bir arızanın görülmesinden sonra motordaki bir parçanın yeniden tasarlanması gerektiğini söylediler.

Uçağın motorlarını üreten Rolls-Royce şirketi, yeni parçanın bir yıl içinde hazır olabileceğini açıkladı.

İncelemeler sonunda Ocak 2008'de İngiliz Havayolları'nın acil inişe zorlayan arızanın motorda buzlanmadan kaynaklandığı belirlenmişti.

152 yolcu ve mürettebatı olan uçakta bir kişi ağır yaralanmış, pilotların büyük bir faciayı önledikleri belirtilmişti.

Uçak kazalarını soruşturan komisyonun dün yayımladığı ikinci bir raporda Pekin'den gelen uçağın yakıt borularında buz oluşmuş olabileceği kaydedildi.

Uzmanlar, inişten kısa bir süre önce, türbülans ve motorun hızlanması gibi faktörler nedeniyle önemli miktarda buzun yerinden kopup yakıt sistemine karışarak tıkanmaya yol açmış olabileceğine dikkat çekti.

Bu olaydan 10 ay sonra Delta Havayollarına ait bir Boeing 777 uçağı benzer bir sorun yaşadı. Uçak ani güç kaybına uğradı.

Şanghay-Atlanta seferini yapan uçağın bir motoru Montana üzerinde arızalandı.

Amerikan Ulusal Taşımacılık Emniyet Kurulu (NTSB) motorda buz oluşumunu engellemek için motor yağ-yakıt ısı değiştiricisinin yeniden tasarlanmasını istedi.

NTSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mark Rosenker, "Bir yıl içinde benzer iki olayın yaşanması sonrasında bunun tekrarlama olasılığının yüksek olduğuna inanıyoruz" dedi.

Rolls-Royce söz konusu parça üzerindeki çalışmaların sürdüğünü ve 12 ay içinde hazır olacağını açıkladı.

Dünyada Rolls-Royce motorlu 220 adet Boeing 777 var. Bunlardan 15'i İngiliz Havayolları'na ait.

(BBC)

Uzmanlar B777 konusunda uyardı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
İnsanoğlu yeryüzünde olduğu müddetçe ne hatalar ne de savaşlar bitecektir.İnsanlarda hep ben ego ,su olduğu müddetçe savaşlar devam edecektir.Bakın hayvanlar birbirini yemekte arta kalanlarını da insanlar yemektedirler.Aynı şekilde bitkileride insanlar yiyip bitirmektedirler.Bunlarda yetmediği zaman insanlar birbirlerini yemektedirler.Ne zaman hayvanlıktan kurtulup insan olduğumuzu hatırlayınca belki.Ne zaman allahın insana verdiği beyni ve düşünme kaabiliyetini geliştireceğiz belki.Biz insanlar bunu yapabilirmiyiz derseniz açıkçası benim ümidim yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar, iyi güzel yazmışsınız ama, nedir bu kadercilik? "hatasız kul olmaz" neden? niye? hatasız olmak imkansız deyip de neden başımızı öne eğelim? insanoğlu bu kadar çaresiz ve zavallı mı? etrafınıza bir bakının, aslında bildiklerimiz o kadar az ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hatasız kul olmaz diye bir söz var biliyorsundur... mükemmel olmamız imkansız...yaptıklarımızında öyle tabiki... savaşlara gelince şunu bilmeni isterim ki... savaşların bitme olasılığı yoktur...insanlık tarihinin bütün önemli ar-ge'leri savaş zamanında olmuştur savaş,askeri savunma olmaması demek teknoloji çağının gerisinde kalmaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hata ınsanın kısır dongusu olan hayatta vardır kattı mukemmel yoktur hata bulunup emsalı olan her hangı urun ve hızmet olursa olsun gıderılırse buda bır ovunc kaynagı olmalı umarım hatasız arkadasım anlamıstır yada bana her cagın tehlıkelı hastalıklarına yenık dusen ınsan bedenının hatalarını nasıl telafı edecegını ogretır boeng uretım sasmıs hesabı duzeltmıs ne mutlu:=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne zaman hatasiz olacak hersey? Ne zaman ulasicaz mutlak mukemmele? Peki ya savaslar ne zaman bitecek? Biz goremicek miyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000