22 Ocak 2011, Cumartesi 08:35:08

TARİHİN EN BÜYÜK SİPARİŞİNE HAZIRLANIYORLAR

ABD merkezli Delta Air Lines, tarihin en büyük uçak siparişini vermek için görüşmelere başlayacak.
  • Haber basliginda kullandiginiz Delta logosu eski olan logolaridir.
  • THY nin 2009 fili yas ortalamasi 6.8 dir.
  • http://www.airfleets.net/ageflotte/THY%20Turkish%20Airlines.htm Yukarıdaki siteye girip THY yaş ortalamasını öğrenebilirsiniz.
  • THY filo yaş ortalamasını biliyor musun ?
  • delta dunyadakı cok buyuk fırmalardan bırısı ve filodakı ucakları bayagıa da eskımıstı elinde 727 ve MD-80 ler bile vardı kullandıgı.bu arada yazıda yazan douglas fırmasının adı gecıyor.bıldıgım kadarıyla bu ısımde bır havacılık fıreması yok su anda.eskıden mc donnell douglas vardı o da boeıng tarafından satın alınınca ıkı fırma bırlıesmıs oldu ve boeıng catısı altında bırlestı.
  • thy nin filosunda yaşlanmış 737 ve 320leri yenilemesi icin bir karar alması gerekiyor. filoyu buyutmek icin verilen sparişler ayrı filoyu genc tutmak ayrı. spariş verilirsede deltadan once verilmeli. yoksa sıra gelmez
  • güzel de douglas diye bir uçak birması yoktur mcdonald douglas vardı senerler önce boeing satın aldı ve yine boeing şirketin adı douglas mefta oldu geriye airbus ve boeing kalıyor bir de embare firması var brezilyalı da deltanın bu firmadan uçak siparişi edeceğini hiç sanmıyorum..

Yurtiçi uçak filosunun nerdeyse tamamını değiştirmek isteyen dünyanın en büyük ikinci havayolu şirketi Amerikalı Delta Air Lines, Airbus, Boeing ve McDonnell Douglas şirketleriyle görüşmelere başladı. Tek bir şirkete ait 400 uçağı aşan sipariş listesi, Boeing ve Airbus'u rahatlatacak.

Air Transport World dergisinin haberine göre Delta, bu yıl içinde 200'ü opsiyonlu, 200 kesin uçak siparişi verecek. Bu yeni siparişin ilk teslimatları 2013'de başlayacak.

Delta bu siparişi tek şirkete verecek olursa, ayrıca bir rekora imza atacak: Tek bir şirkete verilen en büyük sipariş, şimdiye kadar Airbus şirketinden 180 adet A320 uçağı sipariş eden Hindistanlı IndiGo havayollarına ait.

Daha önce yazılan ve bu hafta açıklanan Delta şirket içi yazışmalarına göre, 200 adet eski tip standart gövdeli (Narrowbodies) uçaklar ya satılacak ya da kiralanacak ama mutlaka değiştirilecek. Bu uçaklar arasında McDonnell Douglas DC-9, Boeing 757-200 ve eski tip Airbus A320'ler bulunuyor.

Delta Air Filo Hareketi ve Stratejisi Başkan Yardımcısı Nat Pieper, “Eski tip uçaklar verimli çalışmıyorlar. Bu nedenle uzun vadeli daha verimli olabilmemiz için bu uçakları değiştirmemiz lazım. Zaten geçen birkaç sene içinde yurtdışı sefer yapan uçaklarımızın 60 tanesini yenilemiştik. Şimdi sıra yurtiçi seferleri yapan uçaklarımızda” dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK SİPARİŞİNE HAZIRLANIYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Haber basliginda kullandiginiz Delta logosu eski olan logolaridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nin 2009 fili yas ortalamasi 6.8 dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
http://www.airfleets.net/ageflotte/THY%20Turkish%20Airlines.htm Yukarıdaki siteye girip THY yaş ortalamasını öğrenebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY filo yaş ortalamasını biliyor musun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
delta dunyadakı cok buyuk fırmalardan bırısı ve filodakı ucakları bayagıa da eskımıstı elinde 727 ve MD-80 ler bile vardı kullandıgı.bu arada yazıda yazan douglas fırmasının adı gecıyor.bıldıgım kadarıyla bu ısımde bır havacılık fıreması yok su anda.eskıden mc donnell douglas vardı o da boeıng tarafından satın alınınca ıkı fırma bırlıesmıs oldu ve boeıng catısı altında bırlestı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin filosunda yaşlanmış 737 ve 320leri yenilemesi icin bir karar alması gerekiyor. filoyu buyutmek icin verilen sparişler ayrı filoyu genc tutmak ayrı. spariş verilirsede deltadan once verilmeli. yoksa sıra gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel de douglas diye bir uçak birması yoktur mcdonald douglas vardı senerler önce boeing satın aldı ve yine boeing şirketin adı douglas mefta oldu geriye airbus ve boeing kalıyor bir de embare firması var brezilyalı da deltanın bu firmadan uçak siparişi edeceğini hiç sanmıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000