03 Haziran 2011, Cuma 18:45:06

KALKIŞTA LASTİĞİ PATLADI (VİDEO HABER)

Delta Havayolları’na ait N195DN kuyruk tescilli Boeing 767-300 tipi uçağı Detroit Havaalanı’ndan kalkış yaptığı sırada lastiği patladı ve olay saniye saniye kameralara işte böyle yansıdı...
  • sonrasında ne oldu ki acaba? indiği yerdeki havalimanında neler oldu acaba? oradan görüntüler ne zaman gelecek acaba?
  • boyle krıtık anlarda pilotun sanıyler icinde kara vermek gerekır .ucustan vazgecmek mantıksız olurdu zaten ucak gıttıgı noktada incecek,kalkıs yapabılıyorsa ve ucabiliyorsa sorun yok.kalkıstan vazgecıp ınmek akılcı olmazdı.geri donseydı bir de yakıt bosaltacaktı ve bır suru de benzin ziyan olacaktı.kaptan en dogru kararı vermıs.aklın yolu bir.
  • Geçmiş olsun.
  • arkadasın dedigi kısmen dogru frenlemek pek dogu is gibi gorunmuyor ama ya concorde gibi lastikten kopan parca ucaga zarar verdiyse? ki bunu pilotların fark etmemesi o anda normal olur yada 1 saniye icinde karar vermeleri gerekir diye dusununce burda her turlu harekete saygı duygamk gerekir bence
  • Yüksek sürat rejiminde meydana gelirse kalkışa devam etmek gerekir. Eğer durmaya karar verilirse azalan frenaj etkinliğinden dolayı uçak kalan mesafede duramayabilir. en iyisi devam edip inişte pistin tamamını kullanmaktır.
  • iyi yakalamis kameraman, gayet net görünüyor. allah kazalardan sakalsin.
  • bilmiyorum yanlış mı algıladım ama sanki tam hıza ulaşmadan kalktı gibi çok yavaş yükseliyordu
Delta Havayolları’na ait N195DN kuyruk tescilli Boeing 767-300 tipi yolcu uçağı DL 257 Detroit – Sao Poulo seferini yapmak üzere pistte koşmaya başlamıştı ki ne olduysa işte o anda oldu. Sağ arka dikmede bulunan lastik bir anda patladı ve yerde sürünen dikmeden dumanlar çıkmaya başladı.

Yaşanan olaya rağmen kalkış yapan uçak, Sao Paulo Havaalanı’na geldiğinde acil iniş izni istedi ve uçak sağ salim Sao Paulo’ya iniş yaptı.

DL 256 Sao Paulo - Detroit seferi, lastiği patlayan uçağın bakıma alınması nedeniyle rötarlı olarak gerçekleştirildi.

İşte Detroit Havaalanı'nda yaşanan o olay...

KALKIŞTA LASTİĞİ PATLADI (VİDEO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
sonrasında ne oldu ki acaba? indiği yerdeki havalimanında neler oldu acaba? oradan görüntüler ne zaman gelecek acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boyle krıtık anlarda pilotun sanıyler icinde kara vermek gerekır .ucustan vazgecmek mantıksız olurdu zaten ucak gıttıgı noktada incecek,kalkıs yapabılıyorsa ve ucabiliyorsa sorun yok.kalkıstan vazgecıp ınmek akılcı olmazdı.geri donseydı bir de yakıt bosaltacaktı ve bır suru de benzin ziyan olacaktı.kaptan en dogru kararı vermıs.aklın yolu bir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasın dedigi kısmen dogru frenlemek pek dogu is gibi gorunmuyor ama ya concorde gibi lastikten kopan parca ucaga zarar verdiyse? ki bunu pilotların fark etmemesi o anda normal olur yada 1 saniye icinde karar vermeleri gerekir diye dusununce burda her turlu harekete saygı duygamk gerekir bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yüksek sürat rejiminde meydana gelirse kalkışa devam etmek gerekir. Eğer durmaya karar verilirse azalan frenaj etkinliğinden dolayı uçak kalan mesafede duramayabilir. en iyisi devam edip inişte pistin tamamını kullanmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi yakalamis kameraman, gayet net görünüyor. allah kazalardan sakalsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilmiyorum yanlış mı algıladım ama sanki tam hıza ulaşmadan kalktı gibi çok yavaş yükseliyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000