25 Kasım 2013, Pazartesi 08:10:30

HAVADA MOTORU PATLADI!

Delta Havayolları'na ait Manila(Filipinler)-Tokyo(Japonya) seferini yapacak olan yolcu uçağının sağ motorunun patlamayla birlikte alev alması üzerine sefer iptal edildi.
  • Motor stall olmuştur. motorun N1 ve N2 hava geçişlerini ayarlayan VSV Sisteminde arıza olmuş olabilir. İşte o anda yetersiz hava alışı nedeniyle alev egzozdan dışarıya uzar ve kuvvetli bir patlama sesi yapar.
  • Bizim şirketlerin birinde bu yaşansaydı, medyamız her taraftan saldırıya geçerdi. - Uçakların bakımı tam yapılmıyor, Pilotların eğitimi yetersiz gibi söylenirdi. Alman uçakları nelerle karşılaşıyor, hangimizin haberi oluyor ? Adamların medyası hiç bir zaman kendilerini bizimkiler gibi eleştirmez. G.İ.
  • arkadaşlar bu delta havayollarındaki yada amerikan uçaklarındaki sıkıntı nedir bilen var mı? sürekli arıza arıza bu nedir
  • Canım Rıfat paramı alıyorsun? 2 senede dünyanın en iyi pilotu nasıl yetişir hiç mi akıl fikir kalmadı? dediklerinize kendiniz inanıyormusunuz? Ki konu motor patlaması? Pilot ne alaka :)
  • Anadolu! dan görünen gerçek şu ki: THY yönetim kadrosunun titizliği ve işi bilen davranışlarıyla son iki yıldır dünyanın en iyi pilotlarını 2,5 yıllık süreç içinde yetiştirdiklerine tanık olmaktayız. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak; bu kurumu içtenlikle kutlar, başarılarının devamını diler, çalışanlarını tebrik eder, bizleri rahatlatan hizmetlerinin sağlık ve huzur içinde devamını dilerim.
  • 747-400 lerde 2 motor mu var?Yoksa sağ taraftaki motorlar mı patladı?Yoksa sağ motor patladı ne demek?
  • Canimizi kimlere emanet ediyoruz.Teknik dikkatli olsun.
  • Delta Havayollarının Uçakları Çok Sorunlu Sanırım. Sürekli Ya Arıza Çıkarıyorlar Yada Motorlarına Bişey Oluyor. Amerikada En Yaşlı Büyük Şirket Delta Sanırım.

Delta Havayolları'na ait Manila(Filipinler)-Tokyo(Japonya) seferini yapacak olan yolcu uçağının sağ motorunun patlamayla birlikte alev alması üzerine sefer iptal edildi.

Manila'dan sorunsuz bir şekilde kalkışını yapan Delta'ya ait Boeing 747-400 tipi yolcu uçağının kalkışından yaklaşık yarım saat sonra sağ motoru patladı. Yolcuların patlama sesini duyarak farkettiği motor daha sonra alev almaya başladı. Bu durumu gören yolcular çığlık çığlığa kaldı.

Manila'ya dönüş kararı alan kokpit ekibi, yolcuları sakinleştirmek için yoğun çaba sarfetti.

İnişini yapan uçak bakıma alınırken, sefer iptal edildi yolcular otellere yerleştirildi.

HAVADA MOTORU PATLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sefa İnan ~ 10 yıl önce
Motor stall olmuştur. motorun N1 ve N2 hava geçişlerini ayarlayan VSV Sisteminde arıza olmuş olabilir. İşte o anda yetersiz hava alışı nedeniyle alev egzozdan dışarıya uzar ve kuvvetli bir patlama sesi yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bizim şirketlerin birinde bu yaşansaydı, medyamız her taraftan saldırıya geçerdi. - Uçakların bakımı tam yapılmıyor, Pilotların eğitimi yetersiz gibi söylenirdi. Alman uçakları nelerle karşılaşıyor, hangimizin haberi oluyor ? Adamların medyası hiç bir zaman kendilerini bizimkiler gibi eleştirmez. G.İ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
arkadaşlar bu delta havayollarındaki yada amerikan uçaklarındaki sıkıntı nedir bilen var mı? sürekli arıza arıza bu nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyler ~ 10 yıl önce
Canım Rıfat paramı alıyorsun? 2 senede dünyanın en iyi pilotu nasıl yetişir hiç mi akıl fikir kalmadı? dediklerinize kendiniz inanıyormusunuz? Ki konu motor patlaması? Pilot ne alaka :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rifat Alan ~ 10 yıl önce
Anadolu! dan görünen gerçek şu ki: THY yönetim kadrosunun titizliği ve işi bilen davranışlarıyla son iki yıldır dünyanın en iyi pilotlarını 2,5 yıllık süreç içinde yetiştirdiklerine tanık olmaktayız. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak; bu kurumu içtenlikle kutlar, başarılarının devamını diler, çalışanlarını tebrik eder, bizleri rahatlatan hizmetlerinin sağlık ve huzur içinde devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 ~ 10 yıl önce
747-400 lerde 2 motor mu var?Yoksa sağ taraftaki motorlar mı patladı?Yoksa sağ motor patladı ne demek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
4 motorlu
Akilli adam ~ 10 yıl önce
Haberi okusaydin anlardin burda cevap vermissin bana :)) bizde biliyoruz 4 motoru oldugunu.editor copy paste yapmaktan haberi okumuyor.
Allah Korumus ~ 10 yıl önce
Canimizi kimlere emanet ediyoruz.Teknik dikkatli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalama ~ 10 yıl önce
saçma sapan konuşma istersen teknik ne yapacak motorun patlamasına,her habere boş boş yorum yapmaktan ne keyif alırsınız!!!!
Delta Air Lines ~ 10 yıl önce
Delta Havayollarının Uçakları Çok Sorunlu Sanırım. Sürekli Ya Arıza Çıkarıyorlar Yada Motorlarına Bişey Oluyor. Amerikada En Yaşlı Büyük Şirket Delta Sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delta ~ 10 yıl önce
lutfen artik sanmayin siz de okuyun! http://en.wikipedia.org/wiki/Delta_Air_Lines

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000