01 Mayıs 2010, Cumartesi 14:26:07

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAYOLU OLACAKLAR

ABD’nin önde gelen iki havayolu şirketi Continental Airlines ve United Airlines’ın Pazartesi günü güçlerini birleştirmesi bekleniyor. Birleşmeyle ortaya çıkan yeni firma dünyanın en büyük havayolu şirketi olacak.
  • bence CONED olsun.Continental ın çağrı kodu Coni dir, birleştir..gayet iyi oldu bence
  • doğru söylüyorsun.pegasus ve onurair birleşirse filoyu bilmem ama yolcu şikayetleri bakımından dünyanın en büyüğü olabilirler:)
  • unitenental olsun bence.
  • PEGASUS - ONUR AİR birleşme blöfü ...:) yani 737-400 + md birleşmesi .. nasıl ? tam iç hatlara layık değil mi ?

Wall Street Journal'ın haberine göre; Konuya yakın kaynaklar, her iki şirketin hafta başına kadar yapacağı toplantılarda konuyu masaya yatıracağını belirtiyor.

Kaynaklar aynı zamanda iki şirketin 2008’de de birleşmek için görüşmeler düzenlediklerini ancak o zaman Continental’ın anlaşmanın kendilerine fayda sağlamayacağını açıklamasının ardından sonuca varamadıklarını ifade etti.

İki şirketin birleşmesi durumunda ortaya çıkacak yeni şirket şu anda taşıdığı yolcu sayısı açısından dünyanın en büyük havayolu şirketi olan Delta Airlines’ı geride bırakacak. 

ARTIK DAHA GÜÇLÜLER

United, 2008 yılına kıyasla çok daha güçlü. Bu hafta şirket, ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla zararını azaltarak 82 milyon dolara indirmişti.

Şirketin, 2009’un ilk yarısındaki  zararı ise 382 milyon dolar zarar etmişti. Diğer taraftan United, bu dönemde gelirini yüzde 15 artırarak, 4.2 milyar dolara çıkardı.

Bu haberin duyulmasın ardından, dün United hisseleri yüzde 1.3 oranında değer kaybederken, Continental hisseleri yüzde 2.4’lük bir yükseliş yaşadı.

Konuya yakın kaynaklar, birleşmenin gerçekleşmesi durumunda, şu anda Continental’in CEO’su olan Jeff Smisek’in, yeni şirketin de CEO’su olacağını ve United Airlines’ın CEO’su Glenn Tilton’ın iki yıl boyunca şirketin yönetim yetkisi olmayan başkanı olacağını söyledi.

Diğer yandan United, US Airways ile birleşme görüşmeleri yapmış ancak US Airways şirketinden gelen açıklamada, yönetim kurulunun detayları en ince ayrıntısına kadar düşünüp, görüşmeleri devam ettirmeme kararı aldığı belirtildi

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAYOLU OLACAKLAR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bence CONED olsun.Continental ın çağrı kodu Coni dir, birleştir..gayet iyi oldu bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
doğru söylüyorsun.pegasus ve onurair birleşirse filoyu bilmem ama yolcu şikayetleri bakımından dünyanın en büyüğü olabilirler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
unitenental olsun bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PEGASUS - ONUR AİR birleşme blöfü ...:) yani 737-400 + md birleşmesi .. nasıl ? tam iç hatlara layık değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000