30 Haziran 2022, Perşembe 09:43:33

Delta uçağında 'over book' krizi

ABD'li Delta Airlines fazla bilet satıldığı için over book durumunda olan 8 yolcusuna bir sonraki uçuşla gitmesi için 10'ar bin Dolar teklif etti.
  • Trump
  • Yolcunun hakkı neyse o ödenir, biletini de ücretsiz değiştirirsin. İata nin sana verdiği hak bu. 10ar bin dolar dediğin aşırı sallama bir haber olmuş...
  • Her şirketin DBC şartları bellidir. Ne demek 10.000 dolar? Hiçbir şartta böyle bir para teklif edilemez.
  • En az 40-50 kere upgrade oldum ama şu overbook hikayesinden 1Usd bile alamadım.Böyle birşey olsa ilk atlayan ben olurum :-D Nasıl bir şanstır anlamıyorum. Hoş THY söz verdiği paraları bile ayak sürüyerek oyaladığına dair sikayetvar nokta comda bazı şikayetlerde okumuyor değilim.

ABD'li Delta Airlines fazla bilet satıldığı için over book durumunda olan 8 yolcusuna bir sonraki uçuşla gitmesi için 10'ar bin Dolar teklif etti.

independent'de yer alan habere göre; Minneapolis'e giden Delta uçağında 8 yolcuya over book durumu olduğu ve bir sonraki sefere geçmeleri istendi. Bunun karşılığında da 10'ar bin Dolar teklif edildi.

Yolcuların bu teklifi kabul ettiği basına yansırken, teklif edilen miktarın yüksekliği ABD'de gündem oldu.

OVER BOOK NEDİR?

Havayolu şirketlerinin en yüksek doluluk oranıyla uçabilmek için risk alarak uçak kapasitesinin üzerinde bilet satması ve son dakika iptallerine karşı kendilerini mali açıdan korumalarını sağlayan bir sistem olarak biliniyor.

Yolcuların biletleri olmalarına rağmen uçuşa gelmeme durumları dikkate alınarak fazla bilet satılıyor. Eğer bilet alan tüm yolcular uçuşa gelirse over book durumu ortaya çıkıyor. Bu kez de havayolu şirketi fazladan kaç bilet sattıysa o yolcuları bir sonraki sefer için ikna etmeye çalışıyor.

Delta uçağında 'over book' krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Azim ~ 1 yıl önce
Trump

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl bir uydurma bu ~ 2 yıl önce
Yolcunun hakkı neyse o ödenir, biletini de ücretsiz değiştirirsin. İata nin sana verdiği hak bu. 10ar bin dolar dediğin aşırı sallama bir haber olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 2 yıl önce
Her şirketin DBC şartları bellidir. Ne demek 10.000 dolar? Hiçbir şartta böyle bir para teklif edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Yorumcu ~ 2 yıl önce
Yasal şartlarda vermeleri gereken nakiti vermemek için o tutar değerinde kupon veriyor ABD'li havayolları. Bir ayrı değişle overbook haklarından vazgeç sana 10bin dolarlık uçuş kredisi vereyim ama bunlar 1 sene içinde yanacak şekilde geliyor ve bir sürü yolcu kullanmayı zaten unutuyor.
Degil ~ 2 yıl önce
Bir hafta demis, benim maasim 25 bin dolar haftalik eder 6 bin dolar, 50% premium al sana 9 bin dolar ayrica evinde degilsin, yeme icme konaklama maasi
Ağlamak istiyorum. :-( ~ 2 yıl önce
En az 40-50 kere upgrade oldum ama şu overbook hikayesinden 1Usd bile alamadım.Böyle birşey olsa ilk atlayan ben olurum :-D Nasıl bir şanstır anlamıyorum. Hoş THY söz verdiği paraları bile ayak sürüyerek oyaladığına dair sikayetvar nokta comda bazı şikayetlerde okumuyor değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Satışa gidin derler ama yarıdan fazla satışı euro ve dolar olarak nakit yapan satış ofisi nakit yok der..! Pos tan karta yüklemeyi de yasklamışlar artık alacağınız sadece “baba” .!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000