26 Temmuz 2022, Salı 16:44:28

Delta artık değişim ücreti talep etmeyecek

Pandemi sürecinden güçlü şekilde çıkmaya çalışan sivil havacılık sektörü, uçuş gecikmeleri, uçuş iptalleri ve yığınla birikmiş kayıp bagaj sorunlarıyla boğuşuyor.
  • Darısı thy nin başına inşallah
  • Eğer sen bilet ücretlerini belli bir kar marjinin üzerinde satarsan yolcu zaten büyük oranda daha düşük ücret yerine aynı ücretli uçuş seçenekleri ile karşı karşıya kalacak. Sadece değişiklik cezasından vazgeçip bir nevi ücretsiz değişiklik hakkı vermiş olacaksın. Biletini defalarca değiştirenler için iyi bir seçenek olurken, 1 kez veya hiç değiştirmeyenler için pahalı bir seçim olacak...

Pandemi sürecinden güçlü şekilde çıkmaya çalışan sivil havacılık sektörü, uçuş gecikmeleri, uçuş iptalleri ve yığınla birikmiş kayıp bagaj sorunlarıyla boğuşuyor.

Pandemi sürecinde işten çıkarmalarla nefes almaya çalışan havayolu şirketleri ve havalimanlarında personel eksikliği de büyük bir sorun olarak öne çıkıyor. Tüm bu sorunların havayolu ulaşımını felce uğrattığı yaz aylarında bir havayolu şirketi aldığı radikal kararla yeni bir trendin de öncülüğünü üstleniyor.

Fortune’dan Paolo Confino’nun haberine göre, ABD merkezli Delta Air Lines havayolu şirketi, tüketici dostu bir kararla yolcuların uçuş değişim taleplerinden ücret almamaya başlıyor. Değişim ücretlerinden feragat eden şirket, bu kararına rağmen kâr hedefinde bir sapma olmayacağını öngörüyor.

1 milyar dolarlık ek gelir

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, pandemi dalgalanması ve seyahat etmeye kararlı tüketicilerden gelen yoğun talep karşısında aldığı kararla karlı bir çeyrek geçiren Delta Air Lines Yönetim Kurulu Başkanı Glen Hauenstein, “Sanırım hepimiz yeni dünyanın dinamiklerini değişim ücreti olmadan öğreniyoruz” diyor.

Değişim ücretinden feragat eden şirket, aldığı bu kararla 1 milyar dolarlık bir gelirden mahrum kalmayı kabul etmiş oluyor. Buna rağmen böylesi radikal bir karar alan şirket, yılın ikinci çeyreğini 753 milyon dolar kar elde etmeyi de başardı.

Delta artık değişim ücreti talep etmeyecek

Yorumlar

Keptın ~ 2 yıl önce
Darısı thy nin başına inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba? ~ 2 yıl önce
Eğer sen bilet ücretlerini belli bir kar marjinin üzerinde satarsan yolcu zaten büyük oranda daha düşük ücret yerine aynı ücretli uçuş seçenekleri ile karşı karşıya kalacak. Sadece değişiklik cezasından vazgeçip bir nevi ücretsiz değişiklik hakkı vermiş olacaksın. Biletini defalarca değiştirenler için iyi bir seçenek olurken, 1 kez veya hiç değiştirmeyenler için pahalı bir seçim olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000