19 Şubat 2009, Perşembe 14:10:11

Yıldıray Karaer havacılık sektörünü değerlendirdi

Merkezi Antalya'da bulunan Corendon Hava Yolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Hollandalı turistlerden alınan vize, uçakların konaklama ve uçak iniş ücretlerinde indirim yapılarak havacılık sektörüne destek verilmesini istedi.
  • THY gibi büyük bir şirket bir kazayla bu kadar kan kaybetdiyse...Siz hala Afrika operasyonlarına ısrar edin.Bir gün Afrika da uçağınız kalacak o zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum.
  • Thy Amsterdam kazasından çıkarmanız gereken çok ciddi sonuçlar var. Siz hala Ucuz olsun diye F/O ları öğrencilerden seçmeye devam ederseniz.Nekadar tecrübesiz F/O varsa kokpite doldurursanız.Kabini deneyimsiz AMS menseyli çocuklara dönemlik bırakır ve onların acil durumda yolcuları tahliye etmesini beklerseniz.3 kurus yatı parası vermemek için dinlenmemiş ekipleri uçuşa zorlarsanız.Yatılarda ekipleri aynı odalara tıkıp sonrada acil durumda onların sizin yolcularınızın hayatlarını kurtarmayı beklerseniz yanılırsınız.Benden söylemesi.Kazandığınız paralara güvenmeyin.Dahada fazlasını kaybedersiniz.Havacılık Acentacılığa benzemez.
  • Evey yıldıray bey yoruöları okudunuz,hiç yüzünüz kızardı mı?Personelinizin harcirahlarını ödediniz mi?Onların ne şartlarda çalıştığından haberiniz varmı,tüm yorum yapan arkadaşların ağzına/eline ve yüreğine sağlık.Bundan sonra demeç verirken iki kere düşünürler artık.
  • bu paşalar askere giden personelininbile tazminatını vermez ,sindirme ,korkutma yoluyla izorla istifa ettirir dahada doymaz ölüyü bile soyar bunlar gözlerini toprak doyurasıca açlar...
  • YILDIRAY BEY.. TAM ÖLÜ SOYUCU OLDUNUZ.. ŞİRKETİNİZDE ÇALIŞANLARIN EMEĞİNİ SÖMÜRMEK BİTTİ ŞİMDİ DEVLET KURULUŞLARINAMI EL ATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ...???? UĞRAŞMAYIN YEDİRMEZLER SİZE....!!!! SİZ GİDİN ŞİRKETİNİZDE ÇALIŞANLARIN HARCIRAHLARINDAN NASIL KESERİM...KİMİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARIRIM....MAAŞI HANGİ KURDAN HANGİ GÜN YATIRIRIM ALİ CENGİZ OYUNLARINIZLA DEVAM EDİN LÜTFEN...!
  • Öncelikle kriz vs diyerek herkes gibi havayolları da ağlamaya başladı. Şu 10-12 EUR veya 15 USD vergi veya ayakbastı parası tabir edilen ücret havayolları tarafından DHMI veya terminal işleten firmalara ödenir. Şu an için Türkiye'deki en büyük havalimanlarını özel şirketlerin işlettiğini düşünürsek bu paylaşımda her iki kuruluşta pay alır. Yani TAV veya ICF veya DHMI en büyük gelir kaynaklarını almayacaklar ve size verecekler. Bırakın hayali arkadaşım. Birde diğer arkadaşın dediği gibi bir bilenden bilgi alıp öyle demeç verin ltf. Anlam karışıklığı var söylediklerinizde.
  • Önceliklle Sayın Yıldıray bey, bir bilenlerine sorsaydı Konma, konaklama, yaklaşma hat bakım vs ücretler, Yer Hizmet kuruluşlarına değil DHMI ye ödenir. Bu ücretlerin ne kadar ve nasılalındığı için DHMI 2009 tarifesine bakmak yeterli.Misafirin personele yapılan kolaylıklara gelince, daha ne yapsın zoraki Ücretsiz izin.
  • Bu açıklamalar dışardan bakan bizler için hiç inandırıcı değil,söz şirket yöneticilerinin çıkarı olunca,demeçler veriliyor,açıklamlar yapılıyor...Kimse sormuyor çalışanlarınıza ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz,sektöre neler katıyorsunuz diye? Kısacak yer bulamadıklarından artık sanırım havalimanına verilen ücretleride bertaraf etmek isteyecekler gibime geliyor... Güzel dilekler ama bunlar Türk Turizmine faydadan çok emek sömüren yöneticilere fayda sağlayacaktır. Ben bir çalışanı olarak soruyorum,kurulduğundan bu yana,herhangi bir deparmanının herhangi bir çalışanına/personeline sıradışı ne gibi bir koalylık sağlamış,ne gibi bir memnuniyet bildirisi iletmiş? Daha gerçekci açıklamalarla daha inandırıcı olunabilir.

Yıldıray Karaer yaptığı açıklamada, küresel kriz nedeniyle Hollanda pazarında gerileme olduğunu söyledi. Kış dönemlerinde uçak şirketlerinin Türkiye'ye turist getirmesi için havacılık sektörüne destek verilmesi gerektiğini belirten Karaer, Alman ve Fransız turistlerden vize ücreti alınmadığını, ancak Hollandalı turistlerden alındığını kaydetti.

Havacılık sektörünün de desteğe ihtiyacı olduğunu anlatan Karaer, şöyle konuştu: ''Hollandalı turistlerden 10-12 avro vize ücreti alınıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ödenen konaklama ücreti daha önce 15 dolar idi. Bunu Avro'ya çevirdiler. Ayak bastı paraları teşvik olarak uçak şirketlerine verilebilir. Hava limanları kış dönemlerinde uçak iniş, yer işletme firmaları da konaklama ücretlerini belirli oranlarda indirerek hava yolları şirketlerinin yolcu getirmelerine destek sağlayabilir. Uçak başına bin 500 avro uçak konaklama ücreti alınıyor. Böyle destekler olursa uçak şirketleri de kış dönemlerinde daha çok turist getirmek için çalışmalar yapar.''

Karaer, kriz ortamlarında havacılık sektörüne verilecek her desteğin Türk turizminin gelişmesine katkı yapacağını sözlerine ekledi.

Yıldıray Karaer havacılık sektörünü değerlendirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY gibi büyük bir şirket bir kazayla bu kadar kan kaybetdiyse...Siz hala Afrika operasyonlarına ısrar edin.Bir gün Afrika da uçağınız kalacak o zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Thy Amsterdam kazasından çıkarmanız gereken çok ciddi sonuçlar var. Siz hala Ucuz olsun diye F/O ları öğrencilerden seçmeye devam ederseniz.Nekadar tecrübesiz F/O varsa kokpite doldurursanız.Kabini deneyimsiz AMS menseyli çocuklara dönemlik bırakır ve onların acil durumda yolcuları tahliye etmesini beklerseniz.3 kurus yatı parası vermemek için dinlenmemiş ekipleri uçuşa zorlarsanız.Yatılarda ekipleri aynı odalara tıkıp sonrada acil durumda onların sizin yolcularınızın hayatlarını kurtarmayı beklerseniz yanılırsınız.Benden söylemesi.Kazandığınız paralara güvenmeyin.Dahada fazlasını kaybedersiniz.Havacılık Acentacılığa benzemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evey yıldıray bey yoruöları okudunuz,hiç yüzünüz kızardı mı?Personelinizin harcirahlarını ödediniz mi?Onların ne şartlarda çalıştığından haberiniz varmı,tüm yorum yapan arkadaşların ağzına/eline ve yüreğine sağlık.Bundan sonra demeç verirken iki kere düşünürler artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu paşalar askere giden personelininbile tazminatını vermez ,sindirme ,korkutma yoluyla izorla istifa ettirir dahada doymaz ölüyü bile soyar bunlar gözlerini toprak doyurasıca açlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YILDIRAY BEY.. TAM ÖLÜ SOYUCU OLDUNUZ.. ŞİRKETİNİZDE ÇALIŞANLARIN EMEĞİNİ SÖMÜRMEK BİTTİ ŞİMDİ DEVLET KURULUŞLARINAMI EL ATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ...???? UĞRAŞMAYIN YEDİRMEZLER SİZE....!!!! SİZ GİDİN ŞİRKETİNİZDE ÇALIŞANLARIN HARCIRAHLARINDAN NASIL KESERİM...KİMİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARIRIM....MAAŞI HANGİ KURDAN HANGİ GÜN YATIRIRIM ALİ CENGİZ OYUNLARINIZLA DEVAM EDİN LÜTFEN...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle kriz vs diyerek herkes gibi havayolları da ağlamaya başladı. Şu 10-12 EUR veya 15 USD vergi veya ayakbastı parası tabir edilen ücret havayolları tarafından DHMI veya terminal işleten firmalara ödenir. Şu an için Türkiye'deki en büyük havalimanlarını özel şirketlerin işlettiğini düşünürsek bu paylaşımda her iki kuruluşta pay alır. Yani TAV veya ICF veya DHMI en büyük gelir kaynaklarını almayacaklar ve size verecekler. Bırakın hayali arkadaşım. Birde diğer arkadaşın dediği gibi bir bilenden bilgi alıp öyle demeç verin ltf. Anlam karışıklığı var söylediklerinizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önceliklle Sayın Yıldıray bey, bir bilenlerine sorsaydı Konma, konaklama, yaklaşma hat bakım vs ücretler, Yer Hizmet kuruluşlarına değil DHMI ye ödenir. Bu ücretlerin ne kadar ve nasılalındığı için DHMI 2009 tarifesine bakmak yeterli.Misafirin personele yapılan kolaylıklara gelince, daha ne yapsın zoraki Ücretsiz izin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu açıklamalar dışardan bakan bizler için hiç inandırıcı değil,söz şirket yöneticilerinin çıkarı olunca,demeçler veriliyor,açıklamlar yapılıyor...Kimse sormuyor çalışanlarınıza ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz,sektöre neler katıyorsunuz diye? Kısacak yer bulamadıklarından artık sanırım havalimanına verilen ücretleride bertaraf etmek isteyecekler gibime geliyor... Güzel dilekler ama bunlar Türk Turizmine faydadan çok emek sömüren yöneticilere fayda sağlayacaktır. Ben bir çalışanı olarak soruyorum,kurulduğundan bu yana,herhangi bir deparmanının herhangi bir çalışanına/personeline sıradışı ne gibi bir koalylık sağlamış,ne gibi bir memnuniyet bildirisi iletmiş? Daha gerçekci açıklamalarla daha inandırıcı olunabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000