30 Ekim 2013, Çarşamba 13:12:34

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Dünyanın dört bir yanından 56 yatın katılımıyla, Bodrum Belediyesi destekleriyle ve Era Bodrum Yelken Kulübünün organizasyonuyla gerçekleşen Akdeniz’in en büyük ahşap yatlar yarışı Bodrum Cup, 25. Gümüş yılında yelken ve deniz sevdalılarını bir kez daha bir araya getirdi.

Dünyanın dört bir yanından 56 yatın katılımıyla, Bodrum Belediyesi destekleriyle ve Era Bodrum Yelken Kulübünün organizasyonuyla gerçekleşen Akdeniz’in en büyük ahşap yatlar yarışı Bodrum Cup, 25. Gümüş yılında yelken ve deniz sevdalılarını bir kez daha bir araya getirdi.

21 Ekim 2013 Pazartesi günü düzenlenen renkli görüntülere sahne olan kortej ve açılış kokteylinin akabinde 22 Ekim Salı günü Bodrum’dan başlayıp 25. Gümüş yılı onuruna Gümüşlük’ te sona eren Corendon Etabı ile start alan yarış sırasıyla Turgut Reis – Kos – Leros – Yalıkavak rotalarını takip ederek 26 Ekim Cumartesi günü düzenlenen görkemli ödül töreni ile son buldu.

Corendon Turizm Grubu sponsorluğu ile yarışın en iddialı ekiplerinden biri olan STS Bodrum Okul Gemisi, Seyir Master’ı Kaptan Yücel Köyağasıoğlu liderliğinde Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yat Kaptanlığı öğrencileri ve deneyimli denizcilerden oluşan 23 kişilik mürettebatının yüksek performansı ve üstün gayretleri ile yarışın 2. ve 5. Etabında first finish alarak 25. Bodrum Cup XL Genel Klasman birincisi oldu. Yarış boyunca kendi klasmanındaki tüm etaplarda dereceye giren STS Bodrum Okul Gemisi’nin etaplara göre aldığı sonuçlar şöyle:

BODRUM CUP XL Su Hattı Boyu 21 metre ve üstü kategorisi:

1. Etap Corendon Etabı: 2
2. Etap: 1
3. Etap: 2
4. Etap: 6
5. Etap: 2

Ödüllerini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un elinden alan STS Bodrum Okul Gemisi öğrencileri sahneye çıktıkları sırada hep beraber söyledikleri “Okul Gemisi” şarkısıyla da izleyicileri keyiflendirdiler.
STS Bodrum Okul Gemisi Başarıdan Başarıya Koşuyor!

2001 yılında denizcilik öğrencilerine sistemli ve uygulamalı eğitim vererek yat turizmine nitelikli eleman kazandırmak amacı ile BOSAV (Bodrum ve Karya Kültür, Sanat ve Tanıtma Vakfı) ve Bodrumlu hayırsever kişi ve kurumların katkılarıyla yaptırılan STS Bodrum Okul Gemisi halen Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul teknesi olma özelliğini elinde bulunduruyor. 33 m (yaklaşık 114 ft) uzunlukta ve 7 m (yaklaşık 23 ft) genişlikte olan gemi 459 m² lik yelken alanına sahip.

Denize indiği günden beri Bodrum Cup Ahşap Yatlar yarışlarına katılan STS Bodrum Okul Gemisi’nin gerek Bodrum Cup’ta gerekse yurtdışındaki yarışlarda sayısız derecesi ve kupası bulunuyor. Gemi son olarak geçtiğimiz Eylül ayında yine kaptan Yücel Köyağasıoğlu liderliğindeki Denizcilik Meslek Lisesi ve Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan 21 kişilik ekiple katıldığı Barselona’da düzenlenen “Uluslararası Okul Gemileri Yarışı’nda” “Tall Ships Regatta (Görkemli Gemiler)” klasmanında 1. olmuştu.

Bodrum Cup 25. Yılını Uluslararası Sulara Taşıdı!

1989’dan bu yana aralıksız düzenlenerek dünyanın en uzun soluklu yelken yarışlarından birisi olan Bodrum Cup, 25. Gümüş Yılını rotasını uluslararası sulara çevirerek taçlandırdı. Bu yıl rotasına komşu Yunan Adalarını dahil eden Bodrum Cup, mavi yolculuk turizminin ev sahipleri “gulet” diye anılan ahşap yatlar arasında yapılıyor ve Akdeniz’deki en büyük deniz organizasyonu olma özelliğini koruyor.

İlk gününden bugüne kadar yatçılığın ve yelkenciliğin ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenledikleri Bodrum Cup’ın organizasyonunda ve tanıtımında büyük emek harcayan Era Yatçılığın sahibi Erman Aras, kupanın Gümüş yılına gösterilen ilgiden ve katılımcı sayısından çok memnun olduklarını belirtirken, kupanın esas amacının Bodrum’un charter filosundaki kaptanlar ve mürettebatın yelken bilgilerini ve yeteneklerini geliştirmek olduğunu söyledi. Bu yarışın aynı zamanda her yıl gezi sezonunun bitişinin kutlaması olduğunu kaydeden Aras, normalde ayrı ayrı gezilere çıkan bu charter yatlarının dostça bir ortamda bir araya gelmesini sağlayabildiğimiz ve Bodrum’un tanıtımına katkıda bulunabildiğimiz için Bodrum Cup ile ayrı bir onur yaşıyoruz dedi.

Yarışın en zorlu etabı Corendon Etabı oldu

Sabahın erken saatlerinde Karşıyaka Belediye Bandosunun İdil isimli yat üzerinde yaptığı performansla şölen havasında başlayan 25. Bodrum Cup`ın ilk ayağı olan Corendon etabı yarışmacı, misafir ve uğurlamaya gelenler yatlarla birlikte yaklaşık 150 yatın katılımıyla Bodrum Marina’dan start aldı. Sabah saatlerinde çok sakin olan hava koşulları sebebiyle açığa alınan start hattında yarışa başlayan ekipler rüzgarın hemen start sonrası kuvvetlenmesi ile tüm becerilerini ve taktiklerini ortaya koyarak çekişmeli ve zevkli bir etabın keyfini doyasıya çıkardılar. Bodrum-Turgutreis Rotalarını takip eden ve rüzgara karşı oldukça zorlu geçen etapta Gümüşlük’te first finish yapan yat Getaway oldu.

Yarış sonrası Gümüşlük Koyu`na demirleyen yatların toplu görüntüleri görülmeye değerdi. Tüm yarışçılar gece Gümüşlük Belediyesi`nin katkılarıyla müzik eşliğinde ilk etap yorgunluğunu eğlenerek cıkardılar.


Kategorilerine göre Corendon etabı First Finish birincileri ise şöyle;

Bodrum Cup Gulette- M/S GRANDI,
Bodrum Cup Gulette XL – M/S GETAWAY,
Bodrum Cup Tiriandil – M/S MONTENEGRO,

Kapanış Gecesi düzenlenen ödül töreninde Corendon Etabının birincileri ödüllerini Corendon Touristic Genel Müdürü Bora Karaer’in elinden aldılar. Bora Karaer, deneyimli yelkenciler ile genç denizcilik öğrencilerini bir araya getirerek yelken ve deniz sevdasını yetişen kuşaklara aşılamak için STS Bodrum Okul Gemisinin yarışta mutlaka yer alması gerektiğini düşündük dedi. Aynı zamanda genç denizcilik öğrencilerine hayatları boyunca hatırlayacakları bir macera ve deneyim yaşatmak istedik diye belirten Karaer, bundan sonra da denizcilik gibi eğitimin farklı dallarına çeşitli destekler vermeye devam edeceklerini ekledi.



ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000