21 Nisan 2010, Çarşamba 16:29:05

Kül bulutları dağılıyor!

Günde 1,2 milyon yolcuyu mağdur eden kriz aşılıyor...

Suskun geçirdiği 190 yılın ardında büyük patlamalarla Avrupa’yı sarsan İzlanda’nın Eyjafjallajökull yanardağından yayılan küller, özellikle havacılığı oldukça olumsuz etkiledi. IATA’nın açıkladığı resmi rakamlara göre 1.7 milyar dolar zarara uğrayan havacılık sektöründe bütün Avrupa’da sessiz bekleyiş sürerken, gökyüzündeki kül bulutları dağılmaya başladı.

Charter uçuşları yapan Corendon Havayolları, 20 Nisan ve 21 Nisan tarihlerinde Amsterdam, Brüksel, Hamburg ve Eindhoven’a uçuşlar düzenledi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün onayı ile düzenlenen uçuşlar, hiçbir aksaklık ve sorun olmadan gerçekleştirilirken, Corendon Havayolları Uçuş İşletme Müdürü Erhan Bayram’dan edinilen bilgilere göre; uçaklar özellikle alçalma esnasında kül bulutlarından sakınmak maksadıyla görerek, şartlar muhafaz edilerek pistlere indirildi.

Corendon Havayolları Uçuş İşletme Müdürü Erhan Bayram, “Günlerdir havalimanlarında mahsur kalan yolcular operasyonlarımızı memnuniyet ve takdirle karşıladı, ayrıca uçaklarımız dönüşlerinde de yolcularla birlikte döndü. Bugün itibariyle günlerdir kapalı olan Bremen ve Frankfurt havalimanlarına da uçuşlarımız gerçekleştirilecek” dedi.

Kül bulutları dağılıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000