14 Haziran 2013, Cuma 09:01:33

KARAER'DEN 'SKY' AÇIKLAMASI

Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer SKY Havayolları ile ilgili açıklamalarda bulundu...
  • sevgili arkadaslar allah rizasi icin bu sky dan bilet alan bizlerin bilet paralari geri odenecekmi bir bilen varsa lutfen bizleri bilgilendirsin gazeteci arkadaslar sizin mutlaka haberiniz vardir
  • isyankar ve gokmen arkadaslar bu gune kadar kim sahip cikti avrupadaki Türkleri , hepsi tokatlama derdinde sen parayi hangi zorluklarla kazanirsan kazan . bende sizler gibi sky dan ( 5 kisilik ) bilet aldim, burada sky calisanlarinin yorumunu bakinca bunlarin batacagi coktan belliymis ama yinede bizlere bilet satmaktan cekinmediler bu bir nevi kapti kacti operasyonu yoksa batma hikaye . Bunlar uc bes ay sonra yeni bir isimle yine hortlar olan biz garip avrupali Turk iscileri olur. Cunku Turkiyeye gidecek yabanci turistler icin sigortalari saglam ,Alman hukumetide sadece kendi vatandasi magdur olursa yaptirim uygular. Lafin kisasi avrupali Turk iscisi bir tokat daha yemistir vatani gorme ugruna yine kendi vataninin insani tarafindan selamlar
  • sayin mudur bey lutfen bzlerede sahip cikmanizi bekliyoruz elin alman turistlerine sahip cikiyorsunuzda bizlere neden sahip cikmiyorsunuz bizlerin de bilet paralari odensin yoksa cinnet gecirecegiz. buyuk birde cocuk icin gelis gidis 1000 yuro odedik bileti internet uzerinden sky in sitesinden aldik turk olmaniza ragmen bizlere neden sahip cikmiyorsunuz.
  • bizim disimizden tirnagimizdan biriktirip aldigimiz bilet ucretlerimizi kim odeyecek sayin gorgulu ailesi siz guzel sefanizi surun elbette bir gun belanizi bulacaksiniz hakkimi helal etmiyorum bizi ortada koydunuz ya paralari pesin aldiniz amma
  • biraz da ibret alınması lazım. Kısa kısa batmak'da var işin içinde, personel'den, operasyondan kısılmaz bence. Çünkü yücelten de personeldir, düşürende.
  • Sky personeline en çok sahip çıkan şirketinize çok teşekkür ederiz.
  • Bu sektoru ayakta tutan personeldir!!! Personeline sahip cikmayan sirket batsin. Yerin dibine girsin!! Personel yine is bulur. Bu sene yada onumuzdeki sene. Ama bu personeli bu hale getirenlerin hangi yuZle insan icine cikacaklaroni merak ediyorum...
  • SKY KAPANINCA IŞSIZ KALAN INSANLARA SAHIP ÇIKMANIZDAN DOLAYI SIZE TESEKKUR EDERIZ.
  • ama almanyada sizin ucaklarinizi pazarlayan birisi var , bu nasil oluyor siz yetki vermediyseniz ?
  • Çok dogru insanlar yerden yere vururken bir daha düşünsün kim bu duruma gelmek ister yıllarını vermiş insanlar bu işe turizme bu kadar katkısı olmus büyük bir şirket keşke desteklenseydi ve bu duruma gelinmeseydi Yıldıray bey çok güzel açıklamış olayı bu kimse için avantaj değil çok dezavantajlı bir olay zamanla herkes daha iyi anlayacaktır.

GTI-Kayı grubunun iflasının sektöre etkileri tartışılıyor. Olayın neden olduğu sorunlara çözüm aranırken sürecin ileriki aşamalarda  sektöre olası etkileri de değerlendiriliyor.

GTI ve Sky Airlines'ın iflas olayını değerlendiren Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, "Bu durum bize bir avantaj yaratmıyor, tersine sorunrlara neden oluyor" dedi.

Karaer, olayın sektörün bütün kesimlerini özellikle Türk tur operatörlerini de etkileyeceğini söyledi.

Karaer, turizmgazetesi'ne yaptığı açıklamada, Türk bayraklı havayolu şirketinin finansal krizler yaşamasının geride kalanlar için zorluklar yaşamalarına neden olduğunu, GTI ve SKY Havayolunun operasyonlarını durdurmasının istenmeyen bir durum yarattığını belirtti.

GTI ve SKY Havayolu şirketinin operasyonlarını durdurmasının kendileri için bir avantajı olmadığını anlatan Karaer, ''Sky Havayolunun battığı dönemde bizim elimizdeki koltukları pazarlamış bulunuyorduk. Aynı zamanda tur operatörü olarak Almanya pazarında değiliz. Biz Belçika ve Hollanda pazarında varız. Bu nedenle bize onların batmasının bir katkısı olmaz'' dedi.

Alman turist sayısı azalabilir

Türk kökenli bir tur  operatörünün hangi pazarda olursa olsun pazardan çekilmesinin Türkiye için bir kayıp olduğunu anlatan Karaer, şunları söyledi:

''Türk kökenli tur operatörleri Türkiye turizminin Avrupa'da olsun Rusya'da olsun , Asya ülkelerinde olsun yani Türkiye cumhuriyetlerinde olsun Türk turizminin lokomatifidir.

Almanya'da turizmin  lokomotiflerinden biri olan tur operatörü operasyonlarını durdurduğunda bu pazarda mevcut Alman kökenli tur operatörleri belki daha fazla para kazandıkları İspanya, Portekiz, Yunanistan'a kolayca yönlenebilir.
Bu durum yabancı tur operatörlerinin Türkiye pazarındaki rekabetçi ortamdan uzaklaşmasına sebeb olabilecektir.
Çünkü Alman veya İngiliz kökenli tur operatörlerini, Türk kökenli tur operatörleri rekabete zorladılar.

Onların esas para kazandıkları yerler Yunanistan ve İspanya. Rekabetin ortadan kalkmasıyla onlar daha fazla para kazandıkları Yunansitan ve İspanya'ya odaklanacaklardır.

Bundan Türkiye muhakkak bir zarar görecektir. Alman turist sayısı düşebilir. Bunlar bize yol su elektrik olarak geri dönebilir. Onlar için Türkiye'de Türk rakipler kalmadı. Öger'de bir Alman markası oldu. GTI'ninde batması diğerlerinin işini kolaylaştırdı.''

Türk tur operatörleri 'forvet'tir onlara sahip çıkılmalı

Türk kökenli tur operatörleri ve havayolu şirketlerinin hem sektör hem devlet hem de AKTOB, TÜROFED gibi sivil toplum örgütleri tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Karaer, ''Bugün GTI ve Sky havayolu şirketi operasyonlarını durdurdu. internet ortamında okuyoruz. Herkes bunları ayağa kaldırmak için bir çaba içinde. bu iş işten geçtikten sonraya kalmamalı. Turizm sektörü ve devlet elindeki bu potansiyeli korumalıdır. Onların taleplerini gerçekten dikkatle dinlemelidir. Türk tur operatörleri ve havayolu şirketleri Türkiye'nin forvetidir. Onlarsız olmaz'' dedi.

İmajımız zedeleniyor

Batan Türk havayolu şirketleri yüzünden Türk kökenli havayolu şirketlerine bakış açısının değiştiğine dikkat çeken Karaer, ''Yabancılar Türk kökenli havayolu şirketlerini Potansiyel batacak şirketler olarak görebilir.
Bunlar nasıl olsa batacak. Finansal boşluğa düşecek deniyor.

Bu nedenle bizim üzerimize gelecekler. Bu nedenle biz kendimizi garanti altına almaya çalışıyor. Zaten hem riskli hemde kar marjları düşük havayolu şirketlerinin maliyetleri artıyor. Maliyetler artınca havayolu şirketlerinin yaşama şansı azalıyor. Biz şu ana kadarki durumumuzdan memnunuz. Büyüklüğümüzü belli bir seviyede tutmaya çalışıyoruz.

Büyüklüğümüzü kontrol edilebilir ve sürdürülebilir bir seviyede tutumaya çalışıyoruz. İşin ekonomisine tasarrufuna çok dikkat ediyoruz. Çünkü bilet satış fiyatı belli. Satış fiyatlarını piyasalar belli ediyor. Bizim dikkat edeceğimiz giderlerimizdir. personel, yakıt, operasyon gideri gibi. Bunları kontrol altına tutmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Büyük havayolu şirketleri ile rekabet

Karaer,  ''Bir Türk havayolu şirketi olarak bizim rekabetimiz  Almanya, Hollanda, Danimarka gibi ülkelerin güçlü havayolu şirketleriyledir. Biz onlarla da rekabet ediyoruz. Biz aynı destinasyonlardan uçuyoruz. Biz aynı destinasyonlardan Türkiye'ye yoılcu getiriyoruz. Biz bir şekilde onları  yolcusunu alıyoruz. biz güçlü havayolu şitketleri ile rekabet ediyoruz. Biz Antalya merkezli havayolu şirketiyiz ama global dünyada rekabet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

KARAER'DEN 'SKY' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

celik ~ 11 yıl önce
sevgili arkadaslar allah rizasi icin bu sky dan bilet alan bizlerin bilet paralari geri odenecekmi bir bilen varsa lutfen bizleri bilgilendirsin gazeteci arkadaslar sizin mutlaka haberiniz vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.Ali ~ 11 yıl önce
isyankar ve gokmen arkadaslar bu gune kadar kim sahip cikti avrupadaki Türkleri , hepsi tokatlama derdinde sen parayi hangi zorluklarla kazanirsan kazan . bende sizler gibi sky dan ( 5 kisilik ) bilet aldim, burada sky calisanlarinin yorumunu bakinca bunlarin batacagi coktan belliymis ama yinede bizlere bilet satmaktan cekinmediler bu bir nevi kapti kacti operasyonu yoksa batma hikaye . Bunlar uc bes ay sonra yeni bir isimle yine hortlar olan biz garip avrupali Turk iscileri olur. Cunku Turkiyeye gidecek yabanci turistler icin sigortalari saglam ,Alman hukumetide sadece kendi vatandasi magdur olursa yaptirim uygular. Lafin kisasi avrupali Turk iscisi bir tokat daha yemistir vatani gorme ugruna yine kendi vataninin insani tarafindan selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isyankar ~ 11 yıl önce
sayin mudur bey lutfen bzlerede sahip cikmanizi bekliyoruz elin alman turistlerine sahip cikiyorsunuzda bizlere neden sahip cikmiyorsunuz bizlerin de bilet paralari odensin yoksa cinnet gecirecegiz. buyuk birde cocuk icin gelis gidis 1000 yuro odedik bileti internet uzerinden sky in sitesinden aldik turk olmaniza ragmen bizlere neden sahip cikmiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gokmen ~ 11 yıl önce
bizim disimizden tirnagimizdan biriktirip aldigimiz bilet ucretlerimizi kim odeyecek sayin gorgulu ailesi siz guzel sefanizi surun elbette bir gun belanizi bulacaksiniz hakkimi helal etmiyorum bizi ortada koydunuz ya paralari pesin aldiniz amma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibret ~ 11 yıl önce
biraz da ibret alınması lazım. Kısa kısa batmak'da var işin içinde, personel'den, operasyondan kısılmaz bence. Çünkü yücelten de personeldir, düşürende.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skyzede ~ 11 yıl önce
Sky personeline en çok sahip çıkan şirketinize çok teşekkür ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 11 yıl önce
Bu sektoru ayakta tutan personeldir!!! Personeline sahip cikmayan sirket batsin. Yerin dibine girsin!! Personel yine is bulur. Bu sene yada onumuzdeki sene. Ama bu personeli bu hale getirenlerin hangi yuZle insan icine cikacaklaroni merak ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 11 yıl önce
SKY KAPANINCA IŞSIZ KALAN INSANLARA SAHIP ÇIKMANIZDAN DOLAYI SIZE TESEKKUR EDERIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sahip? ~ 11 yıl önce
Sahip cikildiysa demekki onca insan sahip cikilmak amaçlı alindi corendona.yani hakkiyla girmedi kimse ..? Gerci 1.50 boyuyla amirates in mulakatlarina gelip boy olculme esnasinda hoplayan bi personeli goze carpmamis resmen sicramisti...neyin kafasi bu diye sormayacagim belliki sky da yalamaya alismissiniz simdi burdan aynen devam...pes dogrusu! Lutfen yapmayin boyle zor olucak belki ama artik kesin su yalakaliklari gercekten hos degil !
!!! ~ 11 yıl önce
rica ederiz.
sahip e ~ 11 yıl önce
kelime özürlü düzgün cümleler kurarak anlatsan ne demek istediğini seni çok iyi anlayacağım !! umarım sen kabinde değilsindir..
özürmüş... ~ 11 yıl önce
özetle; skyın yalakaları yıne ıs basında... tahir gorgulu nerde? yok! talha gorgulu nerde? yok! isa gorgulu nerde? yok! gorgululer yok oldu,onlar dısında bı suru ınsan cıkıp sky hakkında bıseyler soyledı... skyın yalaka tayfası da burda yalakalık yapmaya devam edıyo kı sahıp cıkmısmıs corendon tesekkur edermısmıs...sahıp cıkılmak ıcın ucus personelı mı alınır? basvurursun mulakatlara alınırsın eger krıterlere uyuyorsan olur uymuyorsan olmaz ama sahıp cıkmanızdan dolayı dıye cumle kurulursa insanın aklına; demekkı sky iflas edınce corendonda egıtıme baslayan eskı skylılar hakkıyla gırmemısler karaer sahıp cıkmıs bunlara dıye anlasılır. yanlıs mı dusunuyorum acaba? sahıp rumuzlu kısı de bunu soylemeye calısmıs. kelime özürlü dersenız hakaret içerir... skyın olaylarına entrıkalarına vakıf olsaydınız anlayabılırdınız ama vakıf olmamanız durumunda bu kımseyı kelıme ozurlu yapmaz.
sade ~ 11 yıl önce
ama almanyada sizin ucaklarinizi pazarlayan birisi var , bu nasil oluyor siz yetki vermediyseniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destekleyin ~ 11 yıl önce
Çok dogru insanlar yerden yere vururken bir daha düşünsün kim bu duruma gelmek ister yıllarını vermiş insanlar bu işe turizme bu kadar katkısı olmus büyük bir şirket keşke desteklenseydi ve bu duruma gelinmeseydi Yıldıray bey çok güzel açıklamış olayı bu kimse için avantaj değil çok dezavantajlı bir olay zamanla herkes daha iyi anlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000