16 Temmuz 2013, Salı 08:05:41

KARAER'DEN KAZAKİSTAN DEĞERLENDİRMESİ

Corendon Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Batuğhan Karaer, Kazakistan’da Türk charter şirketlerine getirilen uçuş yasağını ve etkilerini değerlendirdi.
  • Kazaklar neye uyandı? Scat'a kimse binmiyor, tüm avrupada kara listede. Kazakların buldukları çözüm şirketin adını değiştirmek, yabancı firmalara yasak koyup yolcuları Kazak Kelle Koltuk Havayolları'na mecbur etmek. Rus modeli yapmak için Rusya kadar olmak lazım, cin olmadan adam çarpmaya kalkmanın sonu iyi olmaz.
  • Burada bol keseden sallayan e kadar insan var koltuk başı 150 dolar kazanan bir havayolu şirketi varsa ya da kazanılıyorsa bugün türkiyede 15 tane havayolu şirketi olur ardı ardına kimse battmazdı, Sky da gitti kaldı 5-6 tane haayou onlar da batsın da rahat edin ari
  • Batuğhan bey kesinlikle haklı. Sky bu işin bahanesi, gerçek sebep kendi şirketlerinin önünü açmak istemeleri. Sivil havacılık havayollarımızı yalnız bırakmamalı. Hatta gerekirse çok daha üst düzeyde diplomatik olarak bu konu acilen çözülmeli. Geçen her bir gün charter şirketlerimiz için kayıp.
  • umarım bu yüzden türk şirketleri batmaz cünki uçak şirketleri buralardan daha çok para kazandıklarını duymuştum..
  • Bence Rusya Modeli uygulanmalı.Ne malum yarın Corendon yada diger şirketlere bir şey olmayacağı.Kazakistan ın da kendine ait Havayolu şirketleri var.Tabiki Türk taşıyıcılar alışmışlar koltu başı 150 Usd net kara.Eee Kazaklarda uyandı artık. Gülnar Tur sahibi Ali Bey Boy Boy Gazetelerde açıklama yapıyordu.İşte böyle ürkütürsünüz milleti.

Kazakistan’ın Türk charter şirketlerine getirdiği uçuş yasağının ciddi sıkıntılar doğuracağını belirten Batuğhan Karaer, TurizmGüncel'e yaptığı değerlendirmede uçak şirketlerinin tüm planlamalarını yaptığını, tur paketlerinin satıldığını ve sıkıntının giderilmemesi durumunda ciddi kayıplar yaşanacağını ifade etti.

KAZAKİSTAN KENDİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYOR

Kazakistan’ın aldığı kararla bir yandan da kendi havayolu şirketlerinin önünü açmak istediğini ifade eden Karaer, Kzakların, Rusya’daki modelin bir benzerini kendi ülkelerinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Karaer, “Bilindiği gibi Türk şirketler Rusya’da havayolu şirketi kurabiliyor. Benzer bir yöntem burada da uygulanabilir ancak Kazakistan hükümeti çeşitli gerekçelerle bunun önüne geçebilir. Kaldı ki yabancı bir ülkede yeni bir havayolu şirketi kurmak ayrıca bir maliyet gerektiriyor. Burada istihdam sağlamanız, Kazak pilot ve başka görevliler çalıştırmanız lazım. Oraya en az iki tane uçağınızı bağlayacaksınız. Mevsimsellik ve benzeri çeldiricilerin olduğu bir ülkede havayolu şirketi kurmak da risk barındırıyor” değerlendirmesini yaptı.

KAYIP BÜYÜK OLUR

Türkiye Sivil Havacılık Kurumu’nun 17 Temmuz’da Kazakistan’a yapacağı üst düzey ziyaretin sorunu çözüp çözemeyeceği konusunda ise Karaer, “SGHM yetkililerinin Kazakları ikna ederek bu sorunu çözebileceklerini düşünüyorum. Aksi taktirde sadece havayolu şirketleri değil, oradaki tur operatörleri de büyük bir sorunla karşıya kalacaklar” dedi.

80 BİN YOLCU PLANLADIK, İLAVELER DE GELİYORDU

Corendon olarak 2013 yılı için Kazakistan’dan 80 bin yolcu planlaması yaptıklarını ve sürekli yeni ilavelerin geldiğini belirten Batuğhan Karaer, sorunun çözülmemesi durumunda nasıl bir adım atacaklarına dair görüşme ve çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

KARAER'DEN KAZAKİSTAN DEĞERLENDİRMESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

yolcu ne yapacak ~ 11 yıl önce
Kazaklar neye uyandı? Scat'a kimse binmiyor, tüm avrupada kara listede. Kazakların buldukları çözüm şirketin adını değiştirmek, yabancı firmalara yasak koyup yolcuları Kazak Kelle Koltuk Havayolları'na mecbur etmek. Rus modeli yapmak için Rusya kadar olmak lazım, cin olmadan adam çarpmaya kalkmanın sonu iyi olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Blade ~ 11 yıl önce
Burada bol keseden sallayan e kadar insan var koltuk başı 150 dolar kazanan bir havayolu şirketi varsa ya da kazanılıyorsa bugün türkiyede 15 tane havayolu şirketi olur ardı ardına kimse battmazdı, Sky da gitti kaldı 5-6 tane haayou onlar da batsın da rahat edin ari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guray ~ 11 yıl önce
Batuğhan bey kesinlikle haklı. Sky bu işin bahanesi, gerçek sebep kendi şirketlerinin önünü açmak istemeleri. Sivil havacılık havayollarımızı yalnız bırakmamalı. Hatta gerekirse çok daha üst düzeyde diplomatik olarak bu konu acilen çözülmeli. Geçen her bir gün charter şirketlerimiz için kayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
umarım bu yüzden türk şirketleri batmaz cünki uçak şirketleri buralardan daha çok para kazandıklarını duymuştum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valvular ~ 11 yıl önce
Bence Rusya Modeli uygulanmalı.Ne malum yarın Corendon yada diger şirketlere bir şey olmayacağı.Kazakistan ın da kendine ait Havayolu şirketleri var.Tabiki Türk taşıyıcılar alışmışlar koltu başı 150 Usd net kara.Eee Kazaklarda uyandı artık. Gülnar Tur sahibi Ali Bey Boy Boy Gazetelerde açıklama yapıyordu.İşte böyle ürkütürsünüz milleti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIR ~ 11 yıl önce
biliyoruz kazakların orda ne şartlarda uçak uçurduklarını hepsini gördük bakınız SCAT kazası göster bakalım air astana dışında uçacak bir şirket bol keseden sallama

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000