12 Mayıs 2011, Perşembe 10:47:34

CORENDON'DAN ALKIŞLANACAK PROJE

Corendon, sosyal sorumluluk kapsamında, kendisi ile tatile çıkan her müşteriye 2.5 avroluk ağaç satarak 1 milyon ağaçlı bir orman kuracak.
  • Simdi Pegasus da cikip is basvurularindan topladigim 10 TL ile fidan dikecegim dese su ana kadar elestirdiginiz olayi alkislayacak misiniz? Toplanan para hakikaten fidan ekimi icin mi harcanacak nereden bileceksiniz ki?
  • Çok güzel bir proje bu gerçekten. Keşke diğer tüm havayolları da bu uygulamayı iç-dış hat ayrımı yapmaksızın hayata geçirse. Corendon'u bu davranışından dolayı kutlarım. Umarım en kısa zamanda belirledikleri 1 Milyon ağaç hedefine, hatta daha fazlasına ulaşırlar...
  • birilerinin çıkıp; "artık milletçe üzerinizdeki aşağılık kompleksini atmanın zamanı geldi" diyerek bizleri silkelemesi gerekiyor. klm yapmış, eee Lufthansa da yapmış, eee air france de yapmış. yani??? onların yapmış olması corendon'un yapmasına engel mi? kaç şirket dikmiş bir milyon ağaç türkiye'de önce onu bir sorgula! millete çamur atacağına git de bir fidan dik, var mı acaba dikili ağacın!
  • hiç değilse boş çene çalmıyorlar, icraat yapıyorlar, ülkeye faydalı bişeyler yapıyorlar. Sen ise oturmuş, çekemediğinden dolayı kaynana gibi çene çalıyorsun, yok önceden KLM yapmışta bilmem neymişte. Biraz icraata yönelik olun karalamaya değil. Yazık
  • tebrikler!
  • kimsenin yapmasin dedigi yok yapsin tabii ki ama kendileri kesfetmis gibi anlatilmasin sadece. Sadece taklit ediyorlar her konuda oldugu gibi
  • Alala lafa bak... KLM önceden yaptı diye Corendon yapmasın mı şimdi, bu kadarda olmazki canım, adamlar ne güzel proje yapıyorlar işte, bi kere de yapıcı olun takdir edin be!
  • Helal olsun Corendon'a çoğu havayolu şirketi sosyal sorumluluk projesi yapmazken o yaptın bu projeyi akıl edene uygulayana helal olsun
  • Bu isi KLM cok onceden baslatti zaten. Konunun ozu ETS yani CO2 ile ilgili. Yolcular diledikleri takdirde yayilan Co2 miktarinin kendilerine dusen kismini satin alabiliyor havayolu da toplanan bu meblag ile agac dikerek dogayi koruyor.
  • Tebrikler eski şirketim, saygı ile selamlıyorum sizi... O.G.

Corendon Grubu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye'de iki yıl içinde bir milyon ağaç dikmeyi hedefliyor. Yeni kurdukları ''Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Fonu'' aracılığıyla bu  çalışmayı gerçekleştireceklerini belirten şirketin ortaklarından Atilay Uslu, ''Şu anda 15 bin ağaç diktik. Yıl sonuna doğru sayının yüz bini aşmasını, 2012'de de 400 bine ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.

TEMA işbirliği ile dikilecek

Fonun kamuoyuna tanıtımı dolayısıyla Lahey'de düzenlenen ve Hollanda Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Henk Bleker ile Türkiye'nin Lahey  Büyükelçisi Uğur Doğan'ın yanı sıra üst düzey bir topluluğun katıldığı programda  konuşan Uslu, projeyi TEMA Vakfı ile ortak yürüteceklerini söyledi.

Müşterilere ağaç satılacak

Bir milyon ağacın yarısının Antalya, diğer yarısının da Pamukkale bölgesine dikileceğini kaydeden Uslu, bunun toplam maliyetinin ise 2,5 milyon  avro olacağını ifade etti.

Corendon'la tatile giden her turiste 2,5 avro karşılığında ağaç satarak bu parayı karşılamayı düşündüklerini bildiren Uslu, ''Rezervasyon yaptıran herkese bunu soracağız. Bizim isteğimiz tüm bütçenin yolcular tarafından karşılanması. Eksik kalan kısmını ise biz tamamlayacağız. Hollanda'nın en büyük ormanının beş misli büyüklüğünde ağaç dikmek istiyoruz. Bu büyük bir hayal'' açıklamasında bulundu.

Corendon’dan fona 100 bin avro

Corendon Grubunun fona her yıl 100 bin avro aktaracağını kaydeden Taşkan, ''Bununla çevreye duyarlı projeleri destekleyeceğiz. İlk etapta bu yıl üç kuruma  toplam 55 bin avroluk yardım yaptık. Bu yardımlar bundan sonra da devam edecek''  diye konuştu.

400.000'inci ağacı Hollandalı bakan dikecek

Bu arada toplantıya katılan Hollanda Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Henk Bleker, Hollanda ile Türkiye arasındaki resmi ilişkilerin 400. yıl dönümünün  2012'de kutlanacağını anımsatarak ''Bu çerçevede önümüzdeki yıl 400 bin birinci ağacı dikmeye giderim'' dedi.

CORENDON'DAN ALKIŞLANACAK PROJE

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Simdi Pegasus da cikip is basvurularindan topladigim 10 TL ile fidan dikecegim dese su ana kadar elestirdiginiz olayi alkislayacak misiniz? Toplanan para hakikaten fidan ekimi icin mi harcanacak nereden bileceksiniz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok güzel bir proje bu gerçekten. Keşke diğer tüm havayolları da bu uygulamayı iç-dış hat ayrımı yapmaksızın hayata geçirse. Corendon'u bu davranışından dolayı kutlarım. Umarım en kısa zamanda belirledikleri 1 Milyon ağaç hedefine, hatta daha fazlasına ulaşırlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birilerinin çıkıp; "artık milletçe üzerinizdeki aşağılık kompleksini atmanın zamanı geldi" diyerek bizleri silkelemesi gerekiyor. klm yapmış, eee Lufthansa da yapmış, eee air france de yapmış. yani??? onların yapmış olması corendon'un yapmasına engel mi? kaç şirket dikmiş bir milyon ağaç türkiye'de önce onu bir sorgula! millete çamur atacağına git de bir fidan dik, var mı acaba dikili ağacın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiç değilse boş çene çalmıyorlar, icraat yapıyorlar, ülkeye faydalı bişeyler yapıyorlar. Sen ise oturmuş, çekemediğinden dolayı kaynana gibi çene çalıyorsun, yok önceden KLM yapmışta bilmem neymişte. Biraz icraata yönelik olun karalamaya değil. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrikler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kimsenin yapmasin dedigi yok yapsin tabii ki ama kendileri kesfetmis gibi anlatilmasin sadece. Sadece taklit ediyorlar her konuda oldugu gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alala lafa bak... KLM önceden yaptı diye Corendon yapmasın mı şimdi, bu kadarda olmazki canım, adamlar ne güzel proje yapıyorlar işte, bi kere de yapıcı olun takdir edin be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Helal olsun Corendon'a çoğu havayolu şirketi sosyal sorumluluk projesi yapmazken o yaptın bu projeyi akıl edene uygulayana helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu isi KLM cok onceden baslatti zaten. Konunun ozu ETS yani CO2 ile ilgili. Yolcular diledikleri takdirde yayilan Co2 miktarinin kendilerine dusen kismini satin alabiliyor havayolu da toplanan bu meblag ile agac dikerek dogayi koruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrikler eski şirketim, saygı ile selamlıyorum sizi... O.G.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000