18 Nisan 2009, Cumartesi 08:48:39

Corendon krizi nasıl aştı?

Hollanda'dan Türkiye'ye en fazla turisti getiren Türk sermayeli Corendon Turizm ve Hava Yolu Şirketi, reklam ve tanıtım bütçesini 4 milyon avrodan 5 milyon avroya çıkararak küresel krizi aştı.
  • Şu krizi nasıl aştığınızı birde ACT cargo nun ilgili departmanlarına anlatabilseniz ne güzel olur.ACT çalışanları maaşlarını zamanında alamamaktan ötürü uğradıkları kayıpları ve itibarı ACT yönetimi nasıl karşılıyacak.Şirkete ve yönetenlerine güven kalmadı.Herkesin aklında acaba bu ay maaşımı alabilecekmiyim kuşkusu var.Beylerin keyifleri yerinde MY TEKNİĞE yatırım yapıyoruz ilerde bize artı olarak dönecek diyorlar.Peki bizim bu günlerde çektiğimiz ilerde bize nasıl dönecek.Bunu düşünen biri varmı acaba.Bu gün bankaların kara listesine girmeyen bir act personeli varmı acaba.Sayın ÇİZMECİ nin gücü bu kara listeleri aklamaya yetecekmi.Çalışarak hak ettiğimiz parayı bize avans formu doldurtarak veren zihniyet utansın.
  • Bide havayollarının nasıl kriz aştığını yayınlarsanız güzel olur...İşten çıkartılan insanlar,maaşların geç yatması,fiyaskolar,dandik wetlease operasyonları...Bu şekilde ayakta kaldı.Alacakların minik bir kısmını alamazsa,acısını çalışanından çıkartan bir şirket...Allah müstehakını verecek...
  • Tebrikler Corendon. Ancak, Hollanda'dan Türkiy'ye gelen her 4 turistten 1 ini taşımak problem değil, siz her 4 turistin 3 ünü taşırsanız Hollanda Hükümeti, Sivil Havacılığı ve Kamuoyunun yaptığı gizli korumacılık nedeniyle başınıza neler gelebileceğini ve bunlara karşı ne tedbirler alacağınızı şimdiden düşünseniz iyi olur. Zira bu konuda geçmişte neler yaptıklarını bir havayolumuzun başına gelenlerden dolayı hepimiz çok iyi hatırlıyor ve biliyoruz.
  • bazen kucuk olmak avantajdir.buyuk basin derdi buyuk olur derler.sorunlari cozmekdaha kolay olabilir
  • saw dan uçşları vardı devam ediyomu.
  • Eski bir Corendon Airlines çalışanı olarak başarılarının devamını dilerim. Umarım yeni sezon onlar için daha da başarı getirir.(emre)

Corendon Genel Müdürü Berk Güden, şirketin Hollanda'nın Haarlem kentindeki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şirketin 190 milyon avro cirosu olduğunu vurgulayan Güden, Hollanda'daki bir numaralı Türk turizm grubu olduklarını kaydetti.

Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Hollanda ve Belçika'dan Türkiye'ye gelen her dört turistten birini Corendon'un getirdiği dile getiren Güden, 2005'te kurulan Corendon Havayolları'nın Avrupa'dan Türkiye'ye bir milyona yakın yolcu taşıdığını ifade etti. Corendon Havayolları'nın geçen yılki cirosunun 75 milyon dolar olduğuna işaret eden Güden, bunun 4 milyon dolarının kar olduğunu bildirdi.

Güden, Hollanda'da geçen yıl seyahat eden 2 milyon 400 bin yolcunun 600 binini Türkiye'ye getirdiklerini kaydetti. Hollanda pazarında lider olan Türk turizminin çeşitlendirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Güden, golf ve briç oyunlarına yönelik turların yanı sıra ülkenin sevilen sanatçılarını Antalya'ya getirerek tatilde hayranlarıyla buluşturduklarını söyledi.

GOLF SAHALARI YETERSİZ"

Güden, 2006 yılında Hollanda'dan 1880 turisti düzenledikleri golf turlarıyla Türkiye'ye getirdiklerini, bu sayının 2007'de 2 bin 500'e, geçen yıl da 3 bin 500'e yükseldiğini dile getirdi.

Geçen yıl Türkiye'ye golf için gelen Hollandalılar'dan 3 milyon 500 bin avro kazandıklarını vurgulayan Güden, "Golf için Hollanda'dan 10 bin kişi getirebiliriz ama Belek'te yer yok. Golf sahaları çok güzel ama yetersiz. Dünyada deniz kenarında golf sahası olan yerler çok az, Antalya'da da 2 tane var. Biz golf sahalarının yetersizliği nedeniyle 3 bin 500 kişi getirebildik. Antalya'da yeni golf sahalarına ihtiyaç bulunuyor" diye konuştu.
Golf için Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin adam başına yaklaşık bin avro harcadıklarını belirten Güden, Türkiye için en karlı turistlerin golf turlarını tercih edenler olduğunu vurguladı.

BRİÇ VE ARTİST TURLARI

Hollanda'dan Türkiye'ye briç ve artist turları da düzenlediklerini ifade eden Güden, geçen yıl bin yolcunun briç oynamak amacıyla Antalya'ya geldiğini söyledi. Hollanda'nın ünlü ve sevilen sanatçılarını da Antalya'ya getirerek tatilde hayranları ile buluşturduklarını dile getiren Güden, bu amaçla düzenledikleri artist turlarına 2 bin 400 kişinin katıldığını kaydetti.

Güden, briç için Türkiye'ye gelen turistlerin ortalama 350, artistle gelenlerin ise 400 avro harcadıklarını bildirdi.

KRİZİ TANITIMLA YENDİLER

Hollanda'da 2000 yılında Türkiye'ye 312 bin kişinin geldiğine dikkati çeken Güden, bu rakamı Corendon'un 2008 yılında yaklaşık 600 bine yükselttiğini vurguladı. Hollandalılar'ın tatil için en çok Türkiye'yi tercih ettiklerini anlatan Güden, buna karşın geçen yıla oranla bu yıl Türkiye'ye gelen Hollandalı turist sayısında yılın ilk ayında yüzde 42, ikinci ayında yüzde 34.5, üçüncü ayında yüzde 29 azalma olduğunu kaydetti. Bunda küresel krizin etkili olduğuna işaret eden Güden, kriz nedeniyle Hollanda'da seyahat eden yolcu sayısının da yüzde 25 düştüğüne dikkati çekti.

Ocak ayındaki sert düşüş nedeniyle krize ek tedbirler aldıklarını dile getiren Güden, bu düşüşü azaltmak amacıyla tanıtım ve reklam bütçesini 4 milyon avrodan 5 milyon avroya çıkardıklarını söyledi. Mart ayında tanıtım bütçesinden Türkiye'nin tanıtımına yönelik faaliyetleri artırmaları nedeniyle düşüşün azaldığını ifade eden Güden, geçen yılla aynı oranları yakalayacaklarını bildirdi. Güden, "Krizi reklam bütçesini 4 milyon avrodan 5 milyon avroya çıkararak aştık. Bu yıl zararsız şekilde hedefimize gideceğiz" dedi.

Corendon krizi nasıl aştı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Şu krizi nasıl aştığınızı birde ACT cargo nun ilgili departmanlarına anlatabilseniz ne güzel olur.ACT çalışanları maaşlarını zamanında alamamaktan ötürü uğradıkları kayıpları ve itibarı ACT yönetimi nasıl karşılıyacak.Şirkete ve yönetenlerine güven kalmadı.Herkesin aklında acaba bu ay maaşımı alabilecekmiyim kuşkusu var.Beylerin keyifleri yerinde MY TEKNİĞE yatırım yapıyoruz ilerde bize artı olarak dönecek diyorlar.Peki bizim bu günlerde çektiğimiz ilerde bize nasıl dönecek.Bunu düşünen biri varmı acaba.Bu gün bankaların kara listesine girmeyen bir act personeli varmı acaba.Sayın ÇİZMECİ nin gücü bu kara listeleri aklamaya yetecekmi.Çalışarak hak ettiğimiz parayı bize avans formu doldurtarak veren zihniyet utansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bide havayollarının nasıl kriz aştığını yayınlarsanız güzel olur...İşten çıkartılan insanlar,maaşların geç yatması,fiyaskolar,dandik wetlease operasyonları...Bu şekilde ayakta kaldı.Alacakların minik bir kısmını alamazsa,acısını çalışanından çıkartan bir şirket...Allah müstehakını verecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tebrikler Corendon. Ancak, Hollanda'dan Türkiy'ye gelen her 4 turistten 1 ini taşımak problem değil, siz her 4 turistin 3 ünü taşırsanız Hollanda Hükümeti, Sivil Havacılığı ve Kamuoyunun yaptığı gizli korumacılık nedeniyle başınıza neler gelebileceğini ve bunlara karşı ne tedbirler alacağınızı şimdiden düşünseniz iyi olur. Zira bu konuda geçmişte neler yaptıklarını bir havayolumuzun başına gelenlerden dolayı hepimiz çok iyi hatırlıyor ve biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bazen kucuk olmak avantajdir.buyuk basin derdi buyuk olur derler.sorunlari cozmekdaha kolay olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
saw dan uçşları vardı devam ediyomu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eski bir Corendon Airlines çalışanı olarak başarılarının devamını dilerim. Umarım yeni sezon onlar için daha da başarı getirir.(emre)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000