08 Kasım 2017, Çarşamba 14:42:16

Corendon ikinci pilot adaylarına tip eğitimini kendi verecek

Corendon Airlines, 2015 yılında başlattığı “İkinci Pilot Adayları” projesini yeniden düzenliyor! Üçüncü kez düzenlenen proje kapsamında Corendon Airlines, bu kez seçilen adayların tip eğitimlerini de kendi bünyesinde verecek.
  • Bu ilana kabul edilen kimse var mıdır?
  • Şu ana kadar Corendon seminer ve mülakatına katıldım, izlenimlerim oldukça olumluydu. Corendon’da tanıdığım bir kişi bile olmamasına rağmen mülakatı geçtim. Sadece pilotlara reklam yapmak için mi bu kadar uğraşacaklar sizce? Harcadıkları paralarla daha iyi reklam yapmaları mümkün değil miydi? Şu güne kadar hangi şirket ekstra para ödeyip ayrı bir İngilizce sınavı yaptı? Ya da hangisi detaylı olarak seminerle şirketin yapısını tanıttı ve çay-kahve ikram etti? İnsana değer veriyorlar ve en iyiyi seçmek için uğraşıyorlar, bu koşullarda ancak hak eden girebilir. Yani iyi bir üniversitenin iyi bölümünden mezun, iyi İngilizce bilen, ATPL notları yüksek olan, doğru düzgün konuşabilen, teknik bilgisi olan ve bileği kuvvetli olan... Özetle entellektüel kapasitesi yüksek olan. Gördüğüm en kaliteli insan kaynaklarına ve Avrupa ciddiyetine sahip Türkiye’deki tek şirket. Seçim yapmak için emek veriyorlar ciddi şekilde. Takdir etmeniz lazım. Emeğinizin küçümsenmesini istemiyorsanız kimsenin emeğini küçümsemeyin. Sürecin geri kalan kısmında izlenimlerimi aktaracağım.
  • Çok güzel insanların zamanlarını çalarak yapılan 10 numara reklam. İnsan kaynaklarındaki hanımefendiyi tebrik ederim. Ver ilanı, al reklamı. Alınacak 4 kişi, A kaptanın oğlu, B kaptanın yiğeni, C kaptanın komşusu. Arkadaşlar bu süreçle zaman kaybetmeyin. Geçen sene İstanbullara gittikte ne oldu? Karınız sadece yapacağınız masraf ve zaman kaybı.
  • Eğitim süresinde maaş yok. Kalacak yer ayarlamıyorlar. Line Eğitimi başlıyor 3 ay askeri ücret. 1000 Euro 30 ay kesiliyor . 1500 Euro line Eğitimi bitince almaya başlıyorsunuz . Maddi olarak sıkıntılı. Lise mezunu kaptan çocuğu kaptan olarak 34 yaşında uçuyor mülakatız şirkete girebiliyor sizden uçan kuşu tutmanız isteniyor. Geç bu ayakları
  • O kadar para ver okula sonra güzel mezun ol kriterlere bak sonra işsiz kal.torpil yok diye tk sanki kritere bak önce hiç bişey istemiyolardi
  • Bu tip projesi fikri de Corendona çocuklarını sokan kaptanların fikirleri tipi bile beleşe getirdiniz ayıp.ABV
  • Yanınıza kalmaz bunlar her kim birinin hakkını yiyip tanıdığına öncelik sağlıyorsa beter olsun
  • Adamlar 10 kişiyi alacaksa 8 i önceden belli kişiler. Geri kalan 2 kişi için yarışın diyorlar. Bari haber yapmayın. İş olsun Bizde pilot alımı yapıyoruz demek için ilan açıyorlar.
  • Corendon’da Kokpitte sigara içebiliyormuyuz ?, oxygen check yaparken .
  • 6 kişi alacak boş boş reklam yapıyorlar, hepsi aynı ... bu milletin çocuklarının hakkını yiyenlere haram olsun. THY de dahi olmak üzere Adamlarınızla doldurun geri kalan mahsum çocukları eleyin kurul mülakatında. Baştan yap kurul mülakatını hiç değilse adam uğraşmasın DLR ıla zamanını çalmayın.

Corendon Airlines, 2015 yılında ilkini düzenlediği tip eğitimi olmayan pilotlar tarafından heyecanla karşılanan “İkinci Pilot Adayları” (Trainee First Officer) projesini yeniden düzenliyor.

Üçüncüsü düzenlenen proje kapsamında, uçuş okulları mezunu adaylar arasından değerlendirme süreçlerinden başarıyla geçenler ile iş sözleşmesi imzalanacak. Corendon Airlines, bu kez seçilen adayların tip eğitimlerini de kendisi verecek. Seçilen adaylar, tip eğitimi masraflarını çalışarak geri öderken yine uygun şartlardan yararlanabilecekler.

Projeyle ilgili konuşan Corendon Airlines Uçuş Eğitim Müdürü Ahmet Özkan; “Corendon Airlines olarak, uçuş okullarından mezun pilotların tip eğitimlerinin tamamını, ilk kez kendi bünyemizde gerçekleştireceğiz. Yeni oluşturduğumuz tip eğitim organizasyonu ile daha kaliteli ve başarı oranı yüksek eğitim vermeyi hedefliyoruz. İki sene önce başladığımız bu proje ile şirketimize bizimle uzun yıllar uçacak Türk ikinci pilotlar kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Bu projenin kazanımlarından çok memnunuz”
Geçtiğimiz iki yılda düzenledikleri bu projeye hem çok yüksek sayıda başvuru aldıklarını hem de proje sonunda elde ettikleri çıktılardan çok memnun olduklarını belirten Corendon Airlines İnsan Kaynakları Müdürü Berna Oskay; “Bu proje ile istihdam ettiğimiz pilotlarımızın şirketimize gösterdikleri bağlılık ve organizasyon kültürüne olan adaptasyonları, projeye devam etme kararı almamızda çok etkili oldu.” şeklinde konuştu.

Ön değerlendirme sonrası projeye dahil edilecek adaylar ile Aralık–Ocak ayları içerisinde mülakat ve simülatör değerlendirmesi yapılacak. Süreci başarıyla tamamlayan adaylar, 2018’in ilk çeyreğinde tip eğitimlerine ve hat uçuşlarına başlayacaklar.

Projeye dahil olmak isteyen adaylar, proje gerekliliklerini ve detaylı bilgileri www.corendonairlines.com/tr/page/kurumsal/kariyer üzerinden öğrenebilirler.

Corendon ikinci pilot adaylarına tip eğitimini kendi verecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

F/O ~ 6 yıl önce
Bu ilana kabul edilen kimse var mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O Adayı ~ 6 yıl önce
Şu ana kadar Corendon seminer ve mülakatına katıldım, izlenimlerim oldukça olumluydu. Corendon’da tanıdığım bir kişi bile olmamasına rağmen mülakatı geçtim. Sadece pilotlara reklam yapmak için mi bu kadar uğraşacaklar sizce? Harcadıkları paralarla daha iyi reklam yapmaları mümkün değil miydi? Şu güne kadar hangi şirket ekstra para ödeyip ayrı bir İngilizce sınavı yaptı? Ya da hangisi detaylı olarak seminerle şirketin yapısını tanıttı ve çay-kahve ikram etti? İnsana değer veriyorlar ve en iyiyi seçmek için uğraşıyorlar, bu koşullarda ancak hak eden girebilir. Yani iyi bir üniversitenin iyi bölümünden mezun, iyi İngilizce bilen, ATPL notları yüksek olan, doğru düzgün konuşabilen, teknik bilgisi olan ve bileği kuvvetli olan... Özetle entellektüel kapasitesi yüksek olan. Gördüğüm en kaliteli insan kaynaklarına ve Avrupa ciddiyetine sahip Türkiye’deki tek şirket. Seçim yapmak için emek veriyorlar ciddi şekilde. Takdir etmeniz lazım. Emeğinizin küçümsenmesini istemiyorsanız kimsenin emeğini küçümsemeyin. Sürecin geri kalan kısmında izlenimlerimi aktaracağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O Adayı ~ 6 yıl önce
Sürecim devam etmekte, simülatöre davet edildim :)) Bu güzel ekibe katılabilmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Daha önceden de bahsettiğim gibi Corendon’da çalışan tek bir kişiyi bile tanımama rağmen... Kriteler gerçekten de anlatıldığı gibi ve objektif. Simülatör sonunda güzel haberi alırsam tekrar buradan duyuracağım.
Bedava Reklam ~ 6 yıl önce
Çok güzel insanların zamanlarını çalarak yapılan 10 numara reklam. İnsan kaynaklarındaki hanımefendiyi tebrik ederim. Ver ilanı, al reklamı. Alınacak 4 kişi, A kaptanın oğlu, B kaptanın yiğeni, C kaptanın komşusu. Arkadaşlar bu süreçle zaman kaybetmeyin. Geçen sene İstanbullara gittikte ne oldu? Karınız sadece yapacağınız masraf ve zaman kaybı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xyz ~ 6 yıl önce
Eğitim süresinde maaş yok. Kalacak yer ayarlamıyorlar. Line Eğitimi başlıyor 3 ay askeri ücret. 1000 Euro 30 ay kesiliyor . 1500 Euro line Eğitimi bitince almaya başlıyorsunuz . Maddi olarak sıkıntılı. Lise mezunu kaptan çocuğu kaptan olarak 34 yaşında uçuyor mülakatız şirkete girebiliyor sizden uçan kuşu tutmanız isteniyor. Geç bu ayakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 6 yıl önce
O kadar para ver okula sonra güzel mezun ol kriterlere bak sonra işsiz kal.torpil yok diye tk sanki kritere bak önce hiç bişey istemiyolardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tip projesi ~ 6 yıl önce
Bu tip projesi fikri de Corendona çocuklarını sokan kaptanların fikirleri tipi bile beleşe getirdiniz ayıp.ABV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corendon ~ 6 yıl önce
Yanınıza kalmaz bunlar her kim birinin hakkını yiyip tanıdığına öncelik sağlıyorsa beter olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İş Olsun Diye ~ 6 yıl önce
Adamlar 10 kişiyi alacaksa 8 i önceden belli kişiler. Geri kalan 2 kişi için yarışın diyorlar. Bari haber yapmayın. İş olsun Bizde pilot alımı yapıyoruz demek için ilan açıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sigara ~ 6 yıl önce
Corendon’da Kokpitte sigara içebiliyormuyuz ?, oxygen check yaparken .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOŞ ~ 6 yıl önce
6 kişi alacak boş boş reklam yapıyorlar, hepsi aynı ... bu milletin çocuklarının hakkını yiyenlere haram olsun. THY de dahi olmak üzere Adamlarınızla doldurun geri kalan mahsum çocukları eleyin kurul mülakatında. Baştan yap kurul mülakatını hiç değilse adam uğraşmasın DLR ıla zamanını çalmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000