21 Nisan 2008, Pazartesi 07:40:31

Corendon Havayolları’ndan taktiksel değişiklik

Hollanda Hükümetinin temmuz ayından itibaren uygulamaya koyacağı Ecotax vergisinin yol açacağı haksız rekabetin önüne geçmek için arayış sürerken Corendon'dan uçaklarının kalkacağı havaalanını değiştirdi

Hollanda’da 1 Temmuz 2008’den itibaren uygulamaya girecek olan Ecotax verigisi, bu pazarda faaliyet gösteren firmaları da çeşitli önlemler almaya zorluyor.

Hollanda resmi makamlarının, Ecotax’ın pazarda haksızlıklara yol açacağı eleştirileri üzerine konuyu incelemeye alacakları ve Türkiye ve Kanarya Adaları gibi destinasyonlar için ara çözümler üzerinde çalışacakları yönündeki açıklamalarının üzerinden haftalar geçmesine rağmen herhangi bir açıklama gelmemesi üzerine pazarda faaliyet gösteren şirketler kendi göbeklerini kesme kendileri kesmek için harekete geçtiler.
Pazarın en büyük şirketlerinden Corendon, soruna kendince bir çözüm bularak, uçuş mesafesinin 2500 kilometre sınırını geçmemesi için sınır bölgelerindeki havaalanlarına yönelme yoluna gidiyor.

Corendon, 2500 kilometreye kadar olan uçuşlardan 11,50 avro, 2500 kilometreden daha uzak mesafelere yapılan uçuşlardan ise 45 avro vergi alınmasını öngören uygulama öncesinde 45 avro uygulaması sınırlarına girmemek için sınırdaki Weeze Havaalanı’ndan seferler koyacağını açıkladı.
2007’de yolcu sayısı iki kat artan ve toplam 780 bin kişi taşıyan şirket, bunun ilk adımı olarak Hollanda’nın sınır bölgesindeki Weeze Havaalanı’ndan Antalya’ya Salı ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 gün uçacak. Corendon’un Weeze-Antalya uçuşlarının, Ecotax’ın uygulamaya gireceği 1 Temmuz’dan itibaren başlayacağı bildirildi.
Corendon’un sahibi Atilay Uslu, Weeze Havaalanı’nın Hollanda’da son zamanlarda giderek önem kazanmaya başladığını ve müşterilerin sıklıkla tercih ettikleri havaalanlarından biri olduğunu söyledi. Uslu, Ecotax uygulamasının, daha önce de düşündükleri Weeze uçuşları ile ilgili karar sürecini hızlandırdığını ifade etti.
Weeze Havaalanı Müdürü Ludger van Bebbe ise Hollanda’da çok tanınan bir şirket olması açısından Corendon’un kendi havaalanlarını tercih etmesinin kendilerini sevindirdiğini ve Weeze’nin toplam yolcu sayısını önemli oranda arttıracağını kaydetti.
Corendon, 1 Temmuz’dan itibaren Weeze Havaalanı’ndan Boeing 737 tipi 148 ve 168 yolcu kapasiteli iki uçağıyla Antalya seferlerini gerçekleştirecek

Corendon Havayolları’ndan taktiksel değişiklik

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000