08 Nisan 2009, Çarşamba 08:05:24

Uyuşturucuyla yakalandılar, serbest bırakıldılar...

Cuma günü Ercan’dan KKTC’ye giriş yaparken narkotik dedektör köpeği Zeyna’ya takılarak tasarruflarındaki uyuşturucuyla yakalanan Süleyman Gür ve Mehmet Samet Boyacıgil dün 10’ar bin TL nakdi, 100’er bin TL’lik de şahsi kefalete bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı

Ercan Devlet Havaalanı’ndan cuma akşamı KKTC’ye giriş yaparken 10’ar dakika arayla tasarruflarındaki uyuşturucuyla yakalanan Süleyman Gür ve Mehmet Samet Boyacıgil hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar ileride yargılanmak üzere dün teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Süleyman Gür ve Mehmet Samet Boyacıgil isimli zanlılar teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzuruna çıkarıldı.

Teminat duruşmasında Süleyman Gür’ü Avukat Yusuf Tekinay, Mehmet Samet Boyacıgil’i ise Avukat Zehra Çelebi temsil etti.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan ve meselelerin tahkikat memuru olan polis memuru Erkan Karam, mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.

Karam, 3 Nisan 2009 tarihinde saat 23.05 sıralarında Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yapmakta olan zanlı Mehmet Samet Boyacıgil’in, narkotik dedektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesine müteakip üzerinde yapılan aramada yaklaşık 1.520 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Karam, ayni tarihte saat 23.15 sıralarında devam eden kontrollerde zanlı Süleyman Gür’ün üzerinde yapılan aramada da yaklaşık 1.930 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucunun bulunduğunu kaydetti.

Zanlılar aleyhinde yürütülen tahkikatın tamamlandığını ve her iki zanlının da turist olarak KKTC’de bulunduğunu söyleyen Erkan Karam, TC vatandaşı olan zanlıların KKTC’de herhangi bir bağlarının bulunmadığını ifade etti.

Erkan Karam, zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Fügen Ulutekin, zanlıların 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına ve her iki zanlının da yurtdışına çıkışlarının yasaklanarak davaları görüşülünceye kadar haftada 2 gün polise ispat-ı vücutta bulunmalarına karar verdi.

(Kıbrıs Gazetesi)

Uyuşturucuyla yakalandılar, serbest bırakıldılar...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000