14 Mart 2013, Perşembe 11:28:30

"KEŞKE BANA YÖNELİK YAZSAYDINIZ"

Çelebi Hava Servisi’ndeki görevinden ayrılan eski Kurumsal İletişim Müdürü Çetin Özbey, ayrılığı sonrası yapılan yorumlara tepki gösterdi.
  • Sızın gıbı patron dan cok patroncular sız once ınsanların emeklerıne yapılan somuruyu bırakın sonra bu konulardan konusun 50 senelık bır sırkette sendıka olmaması ne kadar ılgınc hangı sartlarda calısıldıgını calısmayan bılemez once emege saygı .calısan arkadaslarada tavsıyem bırlık olun hakkınızı savunun celebıye ve patron dan cok patron olanlara sıze hakkımı helal etmıyorum
  • Yorumunuz
  • kim bize her akşam o güzel mailleri atacak??
  • Sevgili büyüğüm ve de değerli abim. Çelebi ' nin A.Ş olduğu dönemlerde sizinle tanıştık ve o dönemlerde ben daha 24 yaşında toy bir gençtim aradan geçen koskoca yıllarda ÇELEBİ de aile olmanın ne demek olduğunu çok iyi anlamış biri olarak siz büyüklerin Ekmek yememizde ne kadar cefakar ve vefakar olduğunu yorum yapan arkadaşlarımız bilemez.Her zaman işin başında saygı ve dürüstlük olması gerektiği vede Ekmek yediğiniz kuruma sahip çıkılması gerektiği'ni bu zaman içinde gayet iyi öğrenmiş olmamız gerekli diğe düşünüyorum ÇELEBİ ile ilgili yapılan bir çok yorumda hep karalama çalışması olması bir çalışan olarak çok üzüntü verici bir durum Bir aile büğüyü ile nasıl konuşulması gerektiği çocukluktan alınan bir terbiyedir diğe düşünüyorum ve her haber sonrası karalamaya çalışan kişilere şunu sormak istiyorum madem Hem yönetici hem patron hemde şartla kötü idi neden burda bu güzide ailede çalıştın be arkadaş ! zorlamı çalıştırdılar ayaklarında prangamı vardı ?
  • Hep söylüyorum yorum kısmı kapatılmalıdır.Burda insanlar sadece kişisel kinlerini kusuyorlar.yüreğin yetiyorsa burda söylediğini o kişinin(her kim olursa olsun) yüzüne söyleyeceksin.Yüzüne söyleyemeyeceğin sözleri burdan takma isimle söylemek en hafif tanımla alçaklıktır.
  • Sevgili Çetin Ağabeyciğim Bence sen buradaki yorumları okumayı bırak yoluna devam et, belli ki tanımayanlar, senin değerini bilmeyenler de yorum yapmaya başlamış. Bu sektöre kazandırdıklarını, 40 yıllık çalışma hayatında senin verdiğin emeğin yüzde birini vermemişlerin değerlendirmesine izin verme.Seni tanıyan tanır, adam gibi adam olduğunu da bilir. Tanıyorsa çekemediğinden, tanımıyorsa cahilliğindendir olumsuz yorumları.Yolun bahtın hep açık olsun..Sevgiler..
  • senin ile uzun zamanlar beraber çalıştık dostum.bu şekilde ayrılmayı hak etmiyorsun.
  • Çetin bey rumuzlu yorumu yazan arkadaşım. Bu konuda haklısın. Soyleyebileceğim bir şey yok. Ancak ne düşünürsünüz bilemem ama ben "Danışman" olarak çalışmaya bir süre daha devam etmek niyetindeyim. birincisi kendimde bu gücü buluyorum, ikincisi ise çalışma yaşamımı görev alacağım ( tabii mümkün olursa ) yere faydalı bir iki iş yapıp sonra noktalamam benim açımdan daha iyi olacak. Asgari bu morale ihtiyacımın olduğunu hissediyorum. Çelebi' de üretken olamamanın ağırlığını omuzlarımda taşıyarak emekliliğe başlamak istemiyorum. Umarım hak verirsiniz. Notunuz içinde teşekkür ediyorum. Sevgili G.K kardeşim. Çok teşekkür ediyorum. Ben de sizleri tanımış olmaktan mutluyum. Sizlerden kopmayacağımı göreceksiniz. Malum Danışmanlığı sevdim.Umarım bana özel mailinizi göndermişsinizdir. Ç.Ö
  • Siz oradan çoktan ayrılmalıydınız. Çok geç kaldınız çok...İnsanlar çalışma hayatının sonunu getirmeyi maalesef bilemiyorlar. Yani Allahaısmarladık demiyip kendilerine Güle güle dedirtiyorlar.
  • çetin ağabey iyi ki birlikteydik, senden çok şey öğrendik. herşey gönlünce olsun. her zaman ki gibi aklın yolu ile konuşmuşsun. senin gibi bir insanı tanımak bizim için büyük bir şanstı.

Airporthaber aracılığıyla tepkisini dile getiren Çetin Özbey, sözkonusu yorumlara şu yazıyla cevap verdi:

“Değerli Çelebi çalışanları,

Bu notu dün göndermedim. Bekledim ki herkes dağarcığındakileri boşaltsın. Artık bitmiştir diye düşünüyorum.

1.       Eğer Çelebi’nin şu veya bu nedenle istihdam miktarı açısından hafiflemesi gerekiyorsa, bu operasyonun benimle başlaması doğal. Zira  ( Şu anda görevde olduğuma göre Sn. Mehmet Kaya bey kusuruma bakmazlar ise )  halen şirketin yaşça en büyüğüyüm. Çelebi’nin gençleri ve emektarları ile ilgili aynı işlem yapılıyorsa, bunun dışında kalmamı düşünmek çok yanlış olur. Düşünebilmek ise acemilik sayılır ki, toy biri değilim.  Siz patron olsanız benimle ve Mesut beyle ilgili olarak aynı işlemi yapardınız eminim.

Bu konu ile ilgili Can beyle yaptığım görüşmede de kendilerine  ( Derya hanım da vardı ) ifade ettiklerim de zannederim bu mealdeydi. Kendisi ile hiç burulmadan, sıkılmadan ve de yapılan işlemle ilgili onlara hak vererek görüştüm. Oradan güler yüzle ayrıldığımı hatırlıyorum..

2.       Daha sonraki süreçte insanın içini ezecek bir takım uygulamalara muhatap olundu ise de, bunların patronlarla veya kurumla hiçbir ilgisinin olmadığını ve kişilerin bilinçsiz davranışlarından kaynaklandığını değerlendiriyorum.

3.       Bu işlemin yapıldığı 28 Şubat tarihi dâhil, bu güne kadar kimse ile bu mealin dışına taşan bir konuşma yapmadım. Zira hem gerçek hem hissettiklerim hem de olması gereken buydu. AirportHaber’ in bu haberini bana fatura edenler utanmalıdırlar.

4.       Yapılan bu işlemi takiben haberin altında yer alan yorumları okudum. Bunların yazılmasına sebebiyet vermiş olmaktan ötürü üzgünüm. Zira alışılageldiği üzere bir takım personelimiz konuyu hemen başka boyutlara taşıyıp, içlerini dökmeye başladılar. Keşke hepiniz iş yerini bile bilmediğim  “ HABOMCU “ arkadaşımız gibi şahsa yani bana yönelik görüş yazsaydınız.  Bunu söylemek artık bana düşmez ama “ Daha iyisini bulana kadar, en iyi iş sahip olduğunuzdur. Hele bu devirde, iş aslanın ağzındayken “. Bu sözleri ilk kez söylemiyorum. Çelebi’ deki arkadaşlarım bilirler.

5.       Yorumların altında “ Çetin Özbey ve diğerleri “ diye başlayan cahilce, kaba ve çirkin bir üslup ile hazırlanmış bir not vardı.  Bir tek şey söylemek isterim ki, “diğerleri” diye hitap edilen insanlar, benden yaşça olmasa da büyüktürler.  Ve de Çelebi’ ye benden daha faydalı olmuşlardır. Emektardırlar.


Bu şahsı tanrıya havale ediyoruz.
Çetin Özbey iş ilişkisinin bulunduğu tüm Çelebi çalışanlarına gösterdikleri samimi ve saygılı davranışları için teşekkür ediyor.

Tabii ki özellikle son dönemde ifade ettikleri güvenleri için de.

Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır.

24 Nisan 2013’ e kadar eminim ki görüşürüz.

Saygılarımla.

"KEŞKE BANA YÖNELİK YAZSAYDINIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

ahmet ~ 11 yıl önce
Sızın gıbı patron dan cok patroncular sız once ınsanların emeklerıne yapılan somuruyu bırakın sonra bu konulardan konusun 50 senelık bır sırkette sendıka olmaması ne kadar ılgınc hangı sartlarda calısıldıgını calısmayan bılemez once emege saygı .calısan arkadaslarada tavsıyem bırlık olun hakkınızı savunun celebıye ve patron dan cok patron olanlara sıze hakkımı helal etmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilhan k. ~ 11 yıl önce
Çetin bey hiçbir zaman patroncu olmamıştır. Kendisini çok yakından tanıyan biri olarak çalışan için elinden gelen herşeyi yaptığını bizzat görmüşümdür. "Patrondan çok patroncu olanlar" lafınızı çok yanlış kişiye söylediniz. Çetin beye hak helal edecek hiçbir durumunuz yok. Kendisi sizin hakkınıza zeval getirecek veya size hakkınızı ödeyecek bir pozisyonda hiç olmadı malesef. Özetle eleştirilerinizin muhatapı Çetin abimiz değildir. Keşke kendisini tanıma şerefine nail olsaydınız. Ne kadar iyi bir insanla karşılaştığınızı o zaman farkedebilecektiniz. Bu arada bende çelebi mağduruyum. Bana da bir yakıştırmada bulunmazsanız sevinirim.
GELİNCİK ~ 11 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:( ~ 11 yıl önce
kim bize her akşam o güzel mailleri atacak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bk ~ 11 yıl önce
Sevgili büyüğüm ve de değerli abim. Çelebi ' nin A.Ş olduğu dönemlerde sizinle tanıştık ve o dönemlerde ben daha 24 yaşında toy bir gençtim aradan geçen koskoca yıllarda ÇELEBİ de aile olmanın ne demek olduğunu çok iyi anlamış biri olarak siz büyüklerin Ekmek yememizde ne kadar cefakar ve vefakar olduğunu yorum yapan arkadaşlarımız bilemez.Her zaman işin başında saygı ve dürüstlük olması gerektiği vede Ekmek yediğiniz kuruma sahip çıkılması gerektiği'ni bu zaman içinde gayet iyi öğrenmiş olmamız gerekli diğe düşünüyorum ÇELEBİ ile ilgili yapılan bir çok yorumda hep karalama çalışması olması bir çalışan olarak çok üzüntü verici bir durum Bir aile büğüyü ile nasıl konuşulması gerektiği çocukluktan alınan bir terbiyedir diğe düşünüyorum ve her haber sonrası karalamaya çalışan kişilere şunu sormak istiyorum madem Hem yönetici hem patron hemde şartla kötü idi neden burda bu güzide ailede çalıştın be arkadaş ! zorlamı çalıştırdılar ayaklarında prangamı vardı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 11 yıl önce
Hep söylüyorum yorum kısmı kapatılmalıdır.Burda insanlar sadece kişisel kinlerini kusuyorlar.yüreğin yetiyorsa burda söylediğini o kişinin(her kim olursa olsun) yüzüne söyleyeceksin.Yüzüne söyleyemeyeceğin sözleri burdan takma isimle söylemek en hafif tanımla alçaklıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leblebi ~ 11 yıl önce
Taner sen kimsin kardeş, bunun gercek ismin olduğunu düşünmüyorum, söylediğine önce sen inan oldumu kardeş.
Dost ~ 11 yıl önce
Sevgili Çetin Ağabeyciğim Bence sen buradaki yorumları okumayı bırak yoluna devam et, belli ki tanımayanlar, senin değerini bilmeyenler de yorum yapmaya başlamış. Bu sektöre kazandırdıklarını, 40 yıllık çalışma hayatında senin verdiğin emeğin yüzde birini vermemişlerin değerlendirmesine izin verme.Seni tanıyan tanır, adam gibi adam olduğunu da bilir. Tanıyorsa çekemediğinden, tanımıyorsa cahilliğindendir olumsuz yorumları.Yolun bahtın hep açık olsun..Sevgiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metin... ~ 11 yıl önce
senin ile uzun zamanlar beraber çalıştık dostum.bu şekilde ayrılmayı hak etmiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g.k - Çetin bey ~ 11 yıl önce
Çetin bey rumuzlu yorumu yazan arkadaşım. Bu konuda haklısın. Soyleyebileceğim bir şey yok. Ancak ne düşünürsünüz bilemem ama ben "Danışman" olarak çalışmaya bir süre daha devam etmek niyetindeyim. birincisi kendimde bu gücü buluyorum, ikincisi ise çalışma yaşamımı görev alacağım ( tabii mümkün olursa ) yere faydalı bir iki iş yapıp sonra noktalamam benim açımdan daha iyi olacak. Asgari bu morale ihtiyacımın olduğunu hissediyorum. Çelebi' de üretken olamamanın ağırlığını omuzlarımda taşıyarak emekliliğe başlamak istemiyorum. Umarım hak verirsiniz. Notunuz içinde teşekkür ediyorum. Sevgili G.K kardeşim. Çok teşekkür ediyorum. Ben de sizleri tanımış olmaktan mutluyum. Sizlerden kopmayacağımı göreceksiniz. Malum Danışmanlığı sevdim.Umarım bana özel mailinizi göndermişsinizdir. Ç.Ö

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin bey ~ 11 yıl önce
Siz oradan çoktan ayrılmalıydınız. Çok geç kaldınız çok...İnsanlar çalışma hayatının sonunu getirmeyi maalesef bilemiyorlar. Yani Allahaısmarladık demiyip kendilerine Güle güle dedirtiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g.k. ~ 11 yıl önce
çetin ağabey iyi ki birlikteydik, senden çok şey öğrendik. herşey gönlünce olsun. her zaman ki gibi aklın yolu ile konuşmuşsun. senin gibi bir insanı tanımak bizim için büyük bir şanstı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000