07 Temmuz 2011, Perşembe 07:50:09

"DİREKT UÇUŞ BAŞLATILMALI"

Balçova Termal A. Ş. Genel Müdürü Turabi Çelebi, İskandinav ülkelerine olan direkt uçuşların artırılmasını istedi...
  • Eğer İsveç bir İskandinav ülkesi sayılıyorsa, bildiğim kadarı ile şu anda Stockholm'dan İzmir'e haftada bir kez direk uçuş var. Ama İsveç'te oturan bizler de; İstanbul ve Ankara dışında da direk uçuşlar olsun.
Balçova Termal A. Ş. Genel Müdürü Turabi Çelebi, İskandinav ülkelerine olan direkt uçuşların artırılmasını istedi. 
 
Norveç Sağlık Bakanlığı'nın termal tedaviye ihtiyaç duyan hastaları için düzenlediği ihaleyi kazanan İzmir İl Özel İdaresi'ne ait Balçova Termal A. Ş. 'nin Genel Müdürü Turabi Çelebi, İzmir ile belli başlı İskandinav ülkeleri arasında direk uçuşların başlaması halinde, sağlık turizmi için kente gelen İskandinav sayısında patlama olacağını savundu. 2014 yılına kadar süresi olan ihalenin kazanılmasıyla birlikte Norveç Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin de katıldığı kutlamada konuşan Çelebi, bu ülkelerden sadece Norveç'in başkenti Oslo'dan direk uçuş olduğunu hatırlattı. 
 
NORVEÇLİLER EXPO'DA DA LOBİ GÜCÜ 
 
Tesis olarak anlaşmalı oldukları Norveç Sağlık Bakanlığı ile işbirlikleri sonucu romatizma, eklem, kemik erimesi rahatsızlıkları bulunan 45 binin üzerinde Norveçliyi tedavi ettiklerini anlatan Çelebi, "Yeni anlaşma uyarınca dörder haftalık dönemler halinde yılda binin üzerinde Norveçli, Balçova Termal'e gelecek. İzmir sağlık turizminde önemli bir merkez. EXPO 2020'ye de sağlık teması ile aday olundu. Sağlık teması İzmir açısından doğru bir tema. Bu temanın güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, bugüne kadar İzmir'de tedavi edilen Norveçliler, adaylık için önemli bir lobi gücü. Ben şahsen, bu yarışta Norveç'in İzmir'i destekleyeceğine inanıyorum" diye konuştu. Tesislerin yılın ilk yarısına ait rakamlarının da yüz güldürdüğünü söyleyen Çelebi, artış trendinin önümüzdeki dönemde süreceğine işaret etti.

Son Dakika
"DİREKT UÇUŞ BAŞLATILMALI"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer İsveç bir İskandinav ülkesi sayılıyorsa, bildiğim kadarı ile şu anda Stockholm'dan İzmir'e haftada bir kez direk uçuş var. Ama İsveç'te oturan bizler de; İstanbul ve Ankara dışında da direk uçuşlar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000