06 Haziran 2009, Cumartesi 08:40:27

"Çelebi'yi övmekle bitiremem"

Türkiye Gazetesi yazarlarından Metiner Sezer, Çelebi Holding ve Çelebioğlu kardeşlerden bakın nasıl bahsediyor...
  • havacılıkta çalışan çogu personel binliklere imza atarken çelebinin doğu istasyonunda çalışanlar ne kadar maaş alıyor kimsenin haberi yok... Dogu istasyonlarında en düşük her hangi bir personelin ücreti çelebide çalışan bir personelin 2-3 katı... Maaşları 500 ila 600 ytl arasında degişirken dünyaya bu kadar açılım yapan bir şirketin kendi personelini bu kadar aç bırakması kötü bi durum.. en çok işi yapan çelebi en az parayi kazanan çelebi personeli... Adalet ??? ..
  • oku oku doyamazsin , bu sirketi o kadar iyi taniyorki , sanki senelerce bu sirkette calismis , buram buram yag kokuyor .
  • Sayın Metin SEZER size katılmıyorum .Size ÇHS de çalışmanızı ve daha sonra yorum yazmanızı şiddetle öneriyorum.Ezbere konusuyorsunuz .Oturdugunuz yerden yazı yazmak çok kolay
  • Bend Çelebi çalışanıyım, kim gurur duymaz ki bu şirketle. :) Eleştirilere gelince 4-5 bin personelli bir firma elbette eleştiri alır.
  • Bu ne demek oluyor şimdi ya? Burda bir sürü YORUM vardı, neden kaldırılmış hepsi? Olumsuz yorumları görmek istemeyenler mi oldu? Kimlerin isteğine göre şekilleniyor burası söyler misiniz? Biz de ÖZGÜR PLATFORM diye güvenmiştik !!!

Adam mirasyedi. Atasından kalan servetin üzerinde oturuyor. İsterse, en büyük şirketin sahibi olsun; onu övmek bana zül gelir. Övmem!.. Ama dişiyle, tırnağıyla kazıya kazıya gelmiş... Ülkenin gururu olan şirketler kurmuş... profesyonel yöneticilerle çalışıp işletmesini kurumsallaştırmış... Üstelik global bir firma yapmış o işletmeyi. Bak, onu överim işte. Alın teri ve vizyon var orada. Neden övmeyeyim? Örnek olur hiç olmazsa.

Çelebi Holding mesela. Övmekle bitiremem o kurumu. Ayrıca, yazdığım yazının her satırı ayrı bir zevk verir bana. Can ve Canan... İki kardeş. Babalarının bıraktığı Çelebi Yer Hizmetleri Şirketi’ni alıp Türkiye’nin bir numaralı şirketi haline getirdiler. Sadece havacılıkla yetinmeyip liman işletmeciliği, marina gibi farklı işlerde faaliyet gösteren şirketler kurup orada da başarı üstüne başarı elde ettiler. Hakeza yeme-içme sektörü. Orada da öyle; fevkalade başarılı oldular. Gel de yazma. Gel de övme. Onlar başarılı projelere imza attıkça nasıl mutlu oluyorlarsa, ben de onların başarısını yazıp aynı mutluluğu yaşıyorum. Ne yapayım? Elimde değil!..
Babalarından kalan Çelebi Yer Hizmetleri Şirketi hem yeni, hem de kamu ile rekabet etmek gibi bir zorluğun içindeydi. Rekabeti sadece ticarî bir yarış olarak düşünmeyin sakın. Bir de bürokrasi vardı ki, o en belalısı!.. Henüz 20 yaşına gelmemiş bu iki kardeş bu çetrefil işlerin üstesinden gelip Çelebi’yi Türkiye’nin bir numaralı yer hizmetleri şirketi yaptılar. O yetmedi Macaristan Budapeşte Havalimanı yer hizmetlerini aldılar ve gösterdikleri yüksek performans sayesinde 3 sene içinde Budapeşte’nin yıldızı oldular.

Dedim ya, Can Çelebioğlu ile Canan Çelebioğlu Tokgöz kabına sığamayan iki kardeş. Taaa Hindistan’a kadar uzanıp Delhi Havalimanı kargo hizmetleri ile Bombay Havalimanı yer hizmetlerinin ihalelerini kazandılar.

Bu iş ekip işi. Şayet, organizasyon yeteneğiniz fazla ve personelinize güveniniz tamsa, sizi kimse tutamaz. Çelebi Holding işte bu vasıflara haiz bir kuruluş. Orada herkes kendini şirketin sahibi görür. İş yerini sevme duygusu Çelebi’de zirve yapmıştır. Sanırsınız aile şirketi. O kadar bağlılar yani. Arkasında böyle güçlü bir enerji olur da Çelebi kardeşler durur mu? Almanya ve İspanya’daki havalimanlarında yer hizmeti veren İspanyol Acciona Grubu’nu satın almak için görüşme başlattılar. Olma ihtimali çok yüksek.

Havalimanları Çelebi’ye dar geldi ve önce Antalya Limanı’na ortak oldu. Ardından Bandırma Limanı ihalesine girdiler ve orası da onay aşamasında. Çelebi, gıda sektöründe de iddialı. Antalya Marina’da açtıkları butik restoran Yoma, yerli yabancı herkesin ilgi odağı oldu. Fast food devleri Arby’s ve Litle Caesars’ını Türkiye’de senelerdir başarıyla temsil eden yine Çelebi.

Onları övmekte haksız mıyım?

Metiner SEZER
TÜRKİYE

"Çelebi'yi övmekle bitiremem"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
havacılıkta çalışan çogu personel binliklere imza atarken çelebinin doğu istasyonunda çalışanlar ne kadar maaş alıyor kimsenin haberi yok... Dogu istasyonlarında en düşük her hangi bir personelin ücreti çelebide çalışan bir personelin 2-3 katı... Maaşları 500 ila 600 ytl arasında degişirken dünyaya bu kadar açılım yapan bir şirketin kendi personelini bu kadar aç bırakması kötü bi durum.. en çok işi yapan çelebi en az parayi kazanan çelebi personeli... Adalet ??? ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
oku oku doyamazsin , bu sirketi o kadar iyi taniyorki , sanki senelerce bu sirkette calismis , buram buram yag kokuyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Metin SEZER size katılmıyorum .Size ÇHS de çalışmanızı ve daha sonra yorum yazmanızı şiddetle öneriyorum.Ezbere konusuyorsunuz .Oturdugunuz yerden yazı yazmak çok kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bend Çelebi çalışanıyım, kim gurur duymaz ki bu şirketle. :) Eleştirilere gelince 4-5 bin personelli bir firma elbette eleştiri alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ne demek oluyor şimdi ya? Burda bir sürü YORUM vardı, neden kaldırılmış hepsi? Olumsuz yorumları görmek istemeyenler mi oldu? Kimlerin isteğine göre şekilleniyor burası söyler misiniz? Biz de ÖZGÜR PLATFORM diye güvenmiştik !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000