08 Ekim 2014, Çarşamba 11:02:22

ÇELEBİ'YE HOLLANDALI CEO

Uzun süredir Canan Çelebioğlu tarafından yürütülen Çelebi Havacılık Holding CEO'luğu Hollandalı Onno Boots'a teslim edildi. Şirketteki CEO değişikliği resmen açıklandı.
  • Yeni ceo Sabiha Gökçen Yolcu Hizmetleri Şefi Gulsah Toraman ile ilgili bir çözüm bulabilir mi acaba? Bir çoğumuzun işten ayrılma sebebi kendisidir. Bizlere bocekmisiz gibi davrandi. Hiçbir şeyi sormamiza izin vermedi. Odasına alıp konuşmayı bırakın ofiste arkadaşlarımızın önünde ya da sahada yolcuların önünde bagirmaktan hiç çekinmedi. Annesi yaşındaki cayciyi sigara almaya yolladı. Cayci "ben sizden yaşça buyugum" dediginde "bende senden statü olarak büyüğüm" demekten utanmadi. Kimse onunla çalışmak istemiyor, o vardiyada olduğu zaman herkes mutsuz. Hala Çelebi'de çalışan arkadaşlarimla görüşüyorum, o istasyonda Gulsah Hanım olduğu sürece kimse mutlu olamaz. Odasındaki bir evragi alması için ofisten birini çağırıp "cekmecedeki kağıdı versene" diyen bir insan... Bülent Kaya deseniz kimi kime şikayet edeceksiniz... Ha Bülent Bey ile konuşursunuz ha duvarla hiç hir farkı yok. Çok kişi kaybetti bu istasyon yolcu hizmetlerinde tek sorumlu Gulsah Toraman'dir.
  • Yurt disinda calisirken bizden dil sarti kosuyorlar ... Cok merak ediyorum , Turkce sarti kosuldumu ? Kosulmadiysa Turkce ile idare edilen bir firmayi nasil yoneticek ? ....
  • Celebinin medya meraki cok yuksektir . bu oyunu oynayacak ecnebi bir aktor bulmuslar ,ne oldugu ve ne olacagi belli olmayan bu garip sirketten ne memlekete , ne millete ne de kendilerine bir hayir gelmez.son cirpinislar bunlar
  • Çok uygun karar. Dil, din, ırk kavramlarına bakmadan ,işi iyi yapacağına inanılan kim varsa; çalıştırılmasında fayda vardır. Kararı veren şirket yönetimidir. Dünya üzerinde rekabet içine giren firmaların üst yöneticilerin bu şekilde olmasının hiç bir mahsuru yoktur. Coca Cola, Pepsi gibi sayabileceğimiz dünya devleri Nasa, gibi kurumlar entellektüel iş birikimi olanları istihdam edebiliyorsa Türkiye'de de yapılmalıdır. Boots Beye başarılar dilerim.
  • Hele Wallah!
  • Bir hafta dayanamaz...
  • Once hayırlı olsun diyelim. izmir mehter marşı yorumuna maalesef katılıyorum.inşallah uyum sağlarlar. şirkette büyük bir yabancı hayranlığı olduğu zaten biliniyor. genel müdür dışarıdan ( kaç tane denendi ? hepsi en küçük bir katkı sağlamadan gitti ) CEO dışarıdan. çalışanlarına bu kadar güvenmeyen bir şirket görmedim. Yine de dilerimki patronlar elini eteğini ve de özellikle evet özellikle kalın tortularını ( ? ) şirketten çeksinler. Bunu yaparlarsa bir ihtimal iyi olabilir. Bu ihtimal % kaç derseniz, zaman gösterecek.şirket nasıl olsa deneme tahtasına dönmüş.bir de Bay Onno'yu denesinler. Temnnimiz başarılı olmalarıdır.
  • Çok yakında geldiği gibi gider. ÇELEBİ'nin sorunu yönetici değilki. ÇELEBİ'nin sorunu patronlardan kaynaklanıyor. ÇELEBİ'ye yönetci arandığına inanmıyorum. Yönetci sekreteri yetkisine sahip bir asistan yönetici aranıyordur ki. O da bu adam olamaz. İzmir marşıyla gelen bu adam mehter marşıyla gider. Kariyerine de ÇELEBİ'de başarılı olamadı diye bir NOT düşülür hepsi bu kadar.
  • Yabancı hayranlığının bu kadarı da olmaz
  • gunAydin @airporthaber

Türk havacılık sektörünün global markası Çelebi, uluslararası arenada büyüme hedefi çerçevesinde organizasyon yapısını geliştirmek için önemli bir adım daha attı. Küresel pazardaki güçlü gelişimini sürdüren Çelebi, Onno Boots'u Çelebi Havacılık Holding CEO’luğuna atadı. Çelebi Havacılık Holding Başkanı Can Çelebioğlu, “Boots, Çelebi’nin Türk pazarındaki tartışmasız liderliğini daha da yukarılara taşıyarak uluslararası kapsama alanını daha da genişletmesine destek olacak zengin bir deneyim getirdi” diye konuştu.

Global havacılık sektöründeki güçlü ve başarılı büyüme stratejisiyle, Çelebi Havacılık Holding önümüzdeki 3 -5 yıl içinde alanında önemli bir global güç olma yolundaki sektörel liderlik arzusunu kesin olarak gerçekleştirmek amacıyla Türkiye dışında genişlemesini sürdürüyor. 2 kıtada 5 ülkedeki 36 havalimanında kargo, antrepo, yer ve yolcu hizmetleri sunan Çelebi Havacılık Holding, dünyada büyüme hedefi paralelinde organizasyon yapısını geliştirmek için kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Çelebi Havacılık Holding bir süre önce küresel hedefleri doğrultusunda önemli bir karara imza atarak CEO’luk (İcra Kurulu Başkanlığı) makamı oluşturmuştu. Alınan karar sonrasında, Çelebi Havacılık Holding , CEO görevini üstlenmişti. Onno Boots’un atanması üzerine, Canan Çelebioğlu, 1 Ekim itibarıyla Çelebi Havacılık Holding CEO’luğunu devretti.

BOOTS TÜM FAALİYETLERDEN SORUMLU OLACAK

Çelebi Havacılık Holding, Türkiye’deki 31 havalimanının yanısıra Macaristan–Budapeşte, Avusturya– Viyana, Hindistan–Delhi ve Mumbai’de yer ve yolcu hizmetleri veriyor. İki kıtada faaliyetlerini sürdüren Çelebi Havacılık Holding, ayrıca İstanbul’un yanısıra Almanya–Frankfurt ve Hindistan-Delhi’de kargo ve antrepo hizmetleri faaliyetleri yürütüyor. Çelebi Havacılık Holding’in yeni CEO’su Onno Boots, Holding’in tüm küresel faaliyetlerinden sorumlu olacak.

ÇELEBİ KÜRESEL ÇAPTA BÜYÜME HEDEFLİYOR

Bir süredir yürütülen organizasyonel yapısındaki geliştirmeler ile Çelebi’nin küresel arenada büyüme hedefleri doğrultusunda yarınlara daha güçlü bir şekilde hazırlandığını belirten Çelebi Havacılık Holding Başkanı Can Çelebioğlu, “Çelebi Havacılık Holding, organizasyonel yapısını daha da güçlendirmek üzere önemli bir karar aldı ve bölgesel yönetim ekiplerini güçlendirdi. Geçen yıl Çelebi Havacılık Holding CEO makamını oluşturduk ve Canan Çelebioğlu geçiş dönemi CEO’luk görevini üstlendi. Boots, Grup CEO’luğuna atanmasıyla birlikte görevi Canan Çelebioğlu’ndan devralacak. Boots’un atanması Çelebi’nin küresel büyüme stratejisinin kritik bir aşamasında yapıldı ve biz, Boots’un bilgisi ve tecrübesiyle Çelebi’nin global olarak büyümesini hızlandıracağımızdan ve kendisini sektörde küresel bir lider olarak konuşlandıracağımızdan eminiz” diye konuştu.

ONNO BOOTS KİMDİR?

Hollandalı Onno Boots, Nakliye ve Havayolu sektöründe çokuluslu şirketlerde çeşitli üst düzey görevler alarak başladığı kariyerinde, daha sonra TNT Express’e katıldı.

TNT’deki 25 yıla yakın kariyerinde Boots, 10 yıllık bir dönem boyunca Şirket’in Global Büyük Müşteriler Bölümü’nü tasarladı, kurdu ve yönetti. Boots’un görevde bulunduğu sürede iş hacmi 1 milyar Euro’yu aştı. Onno Boots, daha sonra Grubun Güneydoğu Asya ve Hindistan faaliyetlerini yönetmek üzere Asya’ya, şirketin Bölge Merkezi’ne atandı.

Bu süre boyunca Boots, TNT’nin bölgedeki önemli 5 yıllık büyüme girişimini başlattı, başarıyla yönetti. Boots pazardaki payını iki katına çıkarmayı başardığı şirketin, bölgedeki varlığını ve kapsama alanını da önemli ölçüde genişletti.

Son olarak, 2,5 yıl önce kendi işini başarılı bir şekilde kuran Boots, özel sermaye şirketlerinden lojistik sektöründeki çokuluslu şirketlere uzanan bir yelpazede çeşitli işlerle ilgilendi.

Onno Boots 1 Ekim 2014 itibarıyla Çelebi Havacılık Holding CEO makamını devraldı.

ÇELEBİ'YE HOLLANDALI CEO

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Eski SAW YHM ~ 10 yıl önce
Yeni ceo Sabiha Gökçen Yolcu Hizmetleri Şefi Gulsah Toraman ile ilgili bir çözüm bulabilir mi acaba? Bir çoğumuzun işten ayrılma sebebi kendisidir. Bizlere bocekmisiz gibi davrandi. Hiçbir şeyi sormamiza izin vermedi. Odasına alıp konuşmayı bırakın ofiste arkadaşlarımızın önünde ya da sahada yolcuların önünde bagirmaktan hiç çekinmedi. Annesi yaşındaki cayciyi sigara almaya yolladı. Cayci "ben sizden yaşça buyugum" dediginde "bende senden statü olarak büyüğüm" demekten utanmadi. Kimse onunla çalışmak istemiyor, o vardiyada olduğu zaman herkes mutsuz. Hala Çelebi'de çalışan arkadaşlarimla görüşüyorum, o istasyonda Gulsah Hanım olduğu sürece kimse mutlu olamaz. Odasındaki bir evragi alması için ofisten birini çağırıp "cekmecedeki kağıdı versene" diyen bir insan... Bülent Kaya deseniz kimi kime şikayet edeceksiniz... Ha Bülent Bey ile konuşursunuz ha duvarla hiç hir farkı yok. Çok kişi kaybetti bu istasyon yolcu hizmetlerinde tek sorumlu Gulsah Toraman'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
HER YERDE AYNI DEMEK KI
CELEBIMI NE ~ 9 yıl önce
BUNLARIN HEP SI BOY LE SAW DA DUVAR BIZDE VAR BI DUVAR
bir adam... ~ 9 yıl önce
valla bende 5 yıla yakın bir süre çalıştım saw da zaman zaman illaki fikir ayrılıklarımız olmuştur gülşah hanımla ama özünde sağlam karakterde dürüst bi insan olduğuna inanıyorum aksi taktirde 5 yıl devam etmezdi çalışmamız.bülent beye gelince ben saw a pek adapte olamadığını düşünenlerdenim GERÇİ SELAM VERMEK Bİ GÜNAYDIN DİYEBİLMEK BİRAZDA MÜTEVAZİLİK İSTER ONU GÖREMEDİK MALESEF..KENDİSİYLEDE ZATEN YAŞADIĞIMIZ Bİ SORUN NETİCESİNDE AYRILIP 5 YILA YAKIN Bİ EMEĞİMİZİN HEBA OLDUĞUNU KISACA ÇÖPE GİTTİĞİNİ GÖRDÜK..ASLA 5 YIL EKMEĞİNİ YEDİĞİM ŞİRKETE TEK LAFIM OLAMAZ AMA SAW BÜYÜK Bİ İŞ SAHASI ÇELEBİ İÇİN BÜYÜK Bİ VİTRİN İDDİA KUPONU DOLDURMAYLA YÜRÜMEZ BU İŞLER UYANIN ARTIK.BİRİ GİDER BİRİ GELİR STRATEJİSİYLE OLUŞTURDUĞUNUZ O İNSAN MİKSERİNDE SIRA SİZEDE GELİR BİRGÜN..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yurt disinda calisirken bizden dil sarti kosuyorlar ... Cok merak ediyorum , Turkce sarti kosuldumu ? Kosulmadiysa Turkce ile idare edilen bir firmayi nasil yoneticek ? ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Medya maymunu ~ 10 yıl önce
Celebinin medya meraki cok yuksektir . bu oyunu oynayacak ecnebi bir aktor bulmuslar ,ne oldugu ve ne olacagi belli olmayan bu garip sirketten ne memlekete , ne millete ne de kendilerine bir hayir gelmez.son cirpinislar bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atilla Uzman ~ 10 yıl önce
Çok uygun karar. Dil, din, ırk kavramlarına bakmadan ,işi iyi yapacağına inanılan kim varsa; çalıştırılmasında fayda vardır. Kararı veren şirket yönetimidir. Dünya üzerinde rekabet içine giren firmaların üst yöneticilerin bu şekilde olmasının hiç bir mahsuru yoktur. Coca Cola, Pepsi gibi sayabileceğimiz dünya devleri Nasa, gibi kurumlar entellektüel iş birikimi olanları istihdam edebiliyorsa Türkiye'de de yapılmalıdır. Boots Beye başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hele Wallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir hafta dayanamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAY ONNO ~ 10 yıl önce
Once hayırlı olsun diyelim. izmir mehter marşı yorumuna maalesef katılıyorum.inşallah uyum sağlarlar. şirkette büyük bir yabancı hayranlığı olduğu zaten biliniyor. genel müdür dışarıdan ( kaç tane denendi ? hepsi en küçük bir katkı sağlamadan gitti ) CEO dışarıdan. çalışanlarına bu kadar güvenmeyen bir şirket görmedim. Yine de dilerimki patronlar elini eteğini ve de özellikle evet özellikle kalın tortularını ( ? ) şirketten çeksinler. Bunu yaparlarsa bir ihtimal iyi olabilir. Bu ihtimal % kaç derseniz, zaman gösterecek.şirket nasıl olsa deneme tahtasına dönmüş.bir de Bay Onno'yu denesinler. Temnnimiz başarılı olmalarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Onno'ya ~ 10 yıl önce
Tortuları çekmek mi? İstasyonlara müdür yapmak varken niye çeksinler ki?
İzmir/Mehter marş ~ 10 yıl önce
Çok yakında geldiği gibi gider. ÇELEBİ'nin sorunu yönetici değilki. ÇELEBİ'nin sorunu patronlardan kaynaklanıyor. ÇELEBİ'ye yönetci arandığına inanmıyorum. Yönetci sekreteri yetkisine sahip bir asistan yönetici aranıyordur ki. O da bu adam olamaz. İzmir marşıyla gelen bu adam mehter marşıyla gider. Kariyerine de ÇELEBİ'de başarılı olamadı diye bir NOT düşülür hepsi bu kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yabancı hayranlığının bu kadarı da olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnydn .) ~ 10 yıl önce
gunAydin @airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000