11 Mayıs 2008, Pazar 10:25:31

Çelebi’nin Sivil Havacılık Yüksekokulu

Erzincan Üniversitesi bünyesinde açılacak Sivil Havacılık Yüksekokulu için hazırlanan protokol Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ve Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu tarafından imzalandı.
  • Okulu acıp bırakmak yeterli degil... Okulu acıp bir iki kisinin gudumune bırakıp onların istedikleri gibi at kosturması mantıklı degil... En dinamik sektorlerden biri olan havacılığı aktif sekilde takip edip ders programlarını ve egitmenlerinin kalitesini buna gore olusturan okullar istemiyoruz. Sivil havacılık Yuksek okulundan mezun olanları hangi sirket aktif bir bicimde kullanmakta gelen cocukların hepsi gereksiz bilgilerle sisirilmis durumda... Teknik bolumlerin durumu ise daha icler acısı... eredeyse muhendislik egitimi alıp bir hic olarak okuldan mezun olmaktalar...
  • Ülkemizdeki diğer sivil havacılık okullarının sanki yeterli öğretim kadrosu,atölyeleri,EASA kriterlerini tutturabildikleri varmış gibi birde Erzincan cıktı.Öncelikle faaliyette olan okulları bir geliştirin sonra yenileri açarsınız.Gidin Eskişehire ve gidin kayseriye bir bakın bakalım ne eksiklikler var.Ayrıca sektörün her branşta ne kadar elemana ihtiyacı var belirleyin öncelikle. Bu okul açılacaksa özel statüde açılmalı.Havacılık eğitimi pahalı bir eğitim.Ama Celebi gibi handling kuruluşu bu okulu kendi ihtiyacı olan yer hizmetleri,operation olarak açıp teknik ve pilotaja girmezse o başka tabiki.. fAKAT,Teknik ve pilotaj gibi pahalı ve deneyimli hocaların ve labrotuarların olması gereken bir dal seçerlerse tam bir komedi olur.Pardon birde Kocaeli olayı var. Orayada açın. Önce açın sonra bakarsınız ne olacak diye.

Yıldırım, Erzincan Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan mezun olanların iş sıkıntısı çekmeyeceklerini söyledi. Özellikle İngilizce ağırlıklı eğitim yapılacak olan söz konusu yüksekokulda gençlerin iyi bir eğitim alacaklarını kaydeden Yıldırım , " Bu yatırımları Erzincan ' a kazandırmanın mutluluğu içerisindeyim. Gençlerimiz, Çelebi Holding başta olmak üzere gelişmekte olan sivil havacılık sektöründe, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında iş sahibi olabilecekler " diye konuştu. Büyük gelişmeler var Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu, Türkiye'de ve dünyada son yıllarda sivil havacılık alanında büyük gelişmeler yaşandığını söyledi . Ulaştırma Bakanlığının telkinleriyle Erzincan'a Sivil Havacılık Yüksekokulu kurmaya karar verdiklerini ifade eden Çelebioğlu , söz konusu yüksekokulun tüm harcamalarını da üstleneceklerini belirtti .

 

Farkı açarız  

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap da, Erzincan Üniversitesinin kendisiyle birlikte kurulan diğer üniversitelerden önde olduğunu, yapılması planlanan Sivil Havacılık Yüksekokulu ile de aradaki farkın iyice artacağını ifade etti.

Çelebi’nin Sivil Havacılık Yüksekokulu

Yorumlar

cavki ~ 16 yıl önce
Okulu acıp bırakmak yeterli degil... Okulu acıp bir iki kisinin gudumune bırakıp onların istedikleri gibi at kosturması mantıklı degil... En dinamik sektorlerden biri olan havacılığı aktif sekilde takip edip ders programlarını ve egitmenlerinin kalitesini buna gore olusturan okullar istemiyoruz. Sivil havacılık Yuksek okulundan mezun olanları hangi sirket aktif bir bicimde kullanmakta gelen cocukların hepsi gereksiz bilgilerle sisirilmis durumda... Teknik bolumlerin durumu ise daha icler acısı... eredeyse muhendislik egitimi alıp bir hic olarak okuldan mezun olmaktalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahsin ~ 16 yıl önce
Ülkemizdeki diğer sivil havacılık okullarının sanki yeterli öğretim kadrosu,atölyeleri,EASA kriterlerini tutturabildikleri varmış gibi birde Erzincan cıktı.Öncelikle faaliyette olan okulları bir geliştirin sonra yenileri açarsınız.Gidin Eskişehire ve gidin kayseriye bir bakın bakalım ne eksiklikler var.Ayrıca sektörün her branşta ne kadar elemana ihtiyacı var belirleyin öncelikle. Bu okul açılacaksa özel statüde açılmalı.Havacılık eğitimi pahalı bir eğitim.Ama Celebi gibi handling kuruluşu bu okulu kendi ihtiyacı olan yer hizmetleri,operation olarak açıp teknik ve pilotaja girmezse o başka tabiki.. fAKAT,Teknik ve pilotaj gibi pahalı ve deneyimli hocaların ve labrotuarların olması gereken bir dal seçerlerse tam bir komedi olur.Pardon birde Kocaeli olayı var. Orayada açın. Önce açın sonra bakarsınız ne olacak diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000