05 Mayıs 2010, Çarşamba 14:58:43

ÇELEBİ POLONYA PAZARINA DA GİRİYOR

Türk havacılık sektörünün en köklü kuruluşlarından Çelebi Hava Servisi, uluslararası pazarda birbiri ardına attığı önemli adımlara bir yenisini daha ekledi. Avrupa ve Asya’da 4 ülkedeki en önemli 5 havalimanında yatırımlara imza atan Çelebi, şimdi de Polonya pazarına giriyor.
  • çelebinin türkiyede yer hizmeti verdiği alan sayısı 15 ten aşşağı değil gıda taşımacılık liman işletmeleri yurt dışında hindistan macaristan belçika polonyada dahil oldu artı kargo antrepolarıda cabası şimdi yorum yapan arkadaş 4000 çalışan demiş senin 4000 çalışanın çelebi çalışanının ancak yarısı eder tamammı bilip bilmeden yorum yazma çelebi dergisi vereyimde oku istersen gel bu büyük şirkette çalışta gör
  • Ya arkadaşlar Havaş gibi neredeyse 4000 çalışanı olanyurtdışında bir çok ülkede hizmet veren bir şirketle Çelebi kıyaslanır mı ? Çelebi kendi yağınla kavrulmaya çalışan bir aile şirketi. Yapmayın gözünüzü seveyim.
  • ya biri hindistan gibi olmaz demiş arkadaşım ne kadr dışıarıdasın sen bilmem ama kulak duyma biraz araştır yaz da biz de seni biliyor diye bilelim..helal olsun bir Türk olarak gurur duyuyorum hele AB nin çökmeye yaklaştığı bu günlerde....
  • herşey çok güzel gurur verici hem şirket hem de ülkemiz adına harika yatırımlar yapıyor Çelebi. Ama neden bu kadar güzelliğin başarının esas kahramanlarını ödüllendirmede sorun var...keşke bu isimsiz binlerce kahramanda ekonomik yönden biraz olsun nasibini alsa ne güzel olurdu değil mi??
  • Arkadaşlar, Çelebi'ye kötü yorum yapılmasının tek sebebi rakip yer hizmetleri (havaş ve tgs) çalışanlarının kraldan çok kralcı olmasıdır. Herkesin kendini müdür zannetiği kendi mekanları haricinde ancak böyle sanal ortamlarda yaptıkları yorumlarla egolarını tatmin ettikleri gibi, bu çirkef davranışlarıyla da gururlarında hindi gibi gerinirler. Herşey ortada, bu yüzden böyle deli saçması yorumlara sadece gülüyorum. :))
  • Ne zaman Çelebi haberi çıksa sürekli olumsuz yorumlar yazılıyor. Çelebi neden kendine çeki düzen vermez ? Neden sadece ona kötü yorumlar yapılır ?
  • Çelebi Hava Servisi kimseye saldırmaz.Sizin gibi gereksiz yorum yapan insanlara bile!!!İş yapar,çalışır,Türkiye' yi yurtdışında en iyi şekilde temsil eder.Ayrıca patronları da sürekli ödül alır çalışanlarını gururlandırır.Bilmem anlatabildim mi?Siz rakip firmada mı çalışıyorsunuz?Yoksa işinizi iyi yapamadığınız için şirketimizden gönderilen acılı arkadaşlardan mısınız?
  • Çelebi Türkiyede bitince önüne gelen ülkeye saldırır oldu. Umarım Hindistan gibi olmaz başarılı olur.
  • Çelebi çok başarılı ama Polonya da dikkat bunlar yabancılara kazık atmada ustalar özellikle PPL(polonya havaalanları işletmesi).!!! Tecrübe ile sabittir... İşi alırsınız sonra güvenlik belgeniz yok diye aprona sokmazlar ama öte taraftan güvenlikten ve pasaport kontrolundan geçmeden uçağa kadar gidebilirsiniz!!!! Umarım durumu düzeltmişlerdir.
Türkiye’de optimum büyüklüğe ulaştıktan sonra son yıllarda birbiri ardına attığı önemli adımlarla Macaristan, Belçika, Almanya ve Hindistan’da toplam 5 havalimanında yatırımları bulunan Çelebi, logosunu şimdi de Polonya’ya taşıyor. Türk havacılık yer hizmetleri sektörünün köklü ve öncü kuruluşu Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS), Polonya’da havaalanı yer hizmetleri sunma lisansını elinde bulunduran, Varşova merkezli “Troy Airport Services Sp. z.o.o.” (Troy Poland) şirketini satın aldı.

ÇHS’nin, İspanya’da sahip olduğu “Celebi Ground Handling Europe SL” (Celebi Europe), vasıtasıyla hisselerinin tamamını alarak, bünyesine kattığı Troy Poland; Polonya Cumhuriyeti Sivil Havacılık Otoritesi tarafından verilen, ilk aşamada 04.02.2011 tarihine kadar geçerli (her sene yenilenebilecek) Polonya’daki tüm havaalanlarında yer hizmetleri faaliyetinde bulunma lisansına sahip. Bu satın almayla birlikte ÇHS, hizmet verdiği uluslararası pazarlara Polonya’yı da eklemiş oldu.

Polonya, Avrupa’nın dev ekonomilerinden birine sahip olmamasına karşın küresel krizde, “gayri safi milli hasılasında daralma olmayan tek AB ülkesi” sıfatı ve yıllık 3,2 büyüme hızı ile dikkat çekti. 38 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olan Polonya’da, hava trafiği yoğunluğuna göre sırasıyla; Warsaw Airport, Krakow Airport, Katowice Airport, Gdansk Airport, Wroclaw Nicolaus, Copernicus Airport, Poznan Airport, Lodz Lublinek Airport, Rzeszow Airport, Szczecin Airport, Bydgoszcz Airport, Zielona Gora Babimost Airport olmak üzere toplam 11 büyük havalimanı bulunuyor. Ülkede yıllık ulusal ve uluslararası hava trafiği; 20 milyona yakın yolcu, 300 binin üzerinde uçak ve 94 bin ton civarında kargo kapasitesine sahip.

Konuyla ilgili olarak Çelebi Hava Servisi A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:  “Şirketimiz tarafından %100’lük bir sermaye payı ile kurucu ortak olarak iştirak edilmiş İspanya’da mukim bağlı ortaklığımız “Celebi Ground Handling Europe SL” (“Celebi Europe”), Polonya Cumhuriyeti Sivil Havacılık Otoritesi’nden ilk aşamada 04.02.2011 tarihine kadar Polonya’da havaalanı yer hizmetleri faaliyetinde bulunma lisansı almış bulunan, Polonya’nın Varşova kentinde mukim “Troy Airport Services Sp. z.o.o.” (“Troy Poland”) ticari ünvanlı şirketin sermayesinin % 100’ünü oluşturan 5.000 Polonya Zlotisi (yaklaşık 1.750 ABD Doları) tutarındaki sermaye paylarının tamamını, 15.000 Polonya Zlotisi (yaklaşık 5.250 ABD Doları) olarak belirlenen değer üzerinden, hisse devir bedelinin peşin ve defaten ödenmesi suretiyle İsveç’te mukim "Troy AB" ticari ünvanlı şirketten satın alınmasına karar vermiştir. Troy Poland’ın 31.12.2009 ve 31.03.2010 tarihleri itibariyle Polonya’da geçerli mali mevzuata gore hazırlanmış bilançolarındaki özsermaye tutarları sırasıyla 2.630 Polonya Zlotisi ve 8.700 Polonya Zlotisi’dir. Hisse devir bedeli olarak belirlenen 15.000 Polonya Zlotilik tutarın tespitinde Troy Poland’ın özsermayesi ve şirket için yapılan çeşitli masraflar dikkate alınmıştır. Troy AB’nin sermayesinin %100’ü, şirketimiz ve aynı zamanda şirketimiz büyük ortağı Çelebi Havacılık Holding A.Ş.’nin ortağı durumunda bulunan Çelebioğlu Ailesi’nin kontrolündeki, Çelebi Holding A.Ş.’ne (Eski ünvanı:Çelebi Denizcilik A.Ş.) ait bulunmaktadır.”
ÇELEBİ POLONYA PAZARINA DA GİRİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
çelebinin türkiyede yer hizmeti verdiği alan sayısı 15 ten aşşağı değil gıda taşımacılık liman işletmeleri yurt dışında hindistan macaristan belçika polonyada dahil oldu artı kargo antrepolarıda cabası şimdi yorum yapan arkadaş 4000 çalışan demiş senin 4000 çalışanın çelebi çalışanının ancak yarısı eder tamammı bilip bilmeden yorum yazma çelebi dergisi vereyimde oku istersen gel bu büyük şirkette çalışta gör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya arkadaşlar Havaş gibi neredeyse 4000 çalışanı olanyurtdışında bir çok ülkede hizmet veren bir şirketle Çelebi kıyaslanır mı ? Çelebi kendi yağınla kavrulmaya çalışan bir aile şirketi. Yapmayın gözünüzü seveyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya biri hindistan gibi olmaz demiş arkadaşım ne kadr dışıarıdasın sen bilmem ama kulak duyma biraz araştır yaz da biz de seni biliyor diye bilelim..helal olsun bir Türk olarak gurur duyuyorum hele AB nin çökmeye yaklaştığı bu günlerde....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herşey çok güzel gurur verici hem şirket hem de ülkemiz adına harika yatırımlar yapıyor Çelebi. Ama neden bu kadar güzelliğin başarının esas kahramanlarını ödüllendirmede sorun var...keşke bu isimsiz binlerce kahramanda ekonomik yönden biraz olsun nasibini alsa ne güzel olurdu değil mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar, Çelebi'ye kötü yorum yapılmasının tek sebebi rakip yer hizmetleri (havaş ve tgs) çalışanlarının kraldan çok kralcı olmasıdır. Herkesin kendini müdür zannetiği kendi mekanları haricinde ancak böyle sanal ortamlarda yaptıkları yorumlarla egolarını tatmin ettikleri gibi, bu çirkef davranışlarıyla da gururlarında hindi gibi gerinirler. Herşey ortada, bu yüzden böyle deli saçması yorumlara sadece gülüyorum. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne zaman Çelebi haberi çıksa sürekli olumsuz yorumlar yazılıyor. Çelebi neden kendine çeki düzen vermez ? Neden sadece ona kötü yorumlar yapılır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çelebi Hava Servisi kimseye saldırmaz.Sizin gibi gereksiz yorum yapan insanlara bile!!!İş yapar,çalışır,Türkiye' yi yurtdışında en iyi şekilde temsil eder.Ayrıca patronları da sürekli ödül alır çalışanlarını gururlandırır.Bilmem anlatabildim mi?Siz rakip firmada mı çalışıyorsunuz?Yoksa işinizi iyi yapamadığınız için şirketimizden gönderilen acılı arkadaşlardan mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çelebi Türkiyede bitince önüne gelen ülkeye saldırır oldu. Umarım Hindistan gibi olmaz başarılı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çelebi çok başarılı ama Polonya da dikkat bunlar yabancılara kazık atmada ustalar özellikle PPL(polonya havaalanları işletmesi).!!! Tecrübe ile sabittir... İşi alırsınız sonra güvenlik belgeniz yok diye aprona sokmazlar ama öte taraftan güvenlikten ve pasaport kontrolundan geçmeden uçağa kadar gidebilirsiniz!!!! Umarım durumu düzeltmişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000