13 Mayıs 2008, Salı 18:07:05

Çelebi ihaleye giriyor

Çelebi Hava Servisi A.Ş, davet edildiği Ürdün ve Hindistan'daki yer hizmetleri ihalelerine olumlu yanıt vererek, Queen Alia ve Chhatrapati Shivaji uluslararası havalimanları için teklif verdi.

Çelebi Hava Servisi A.Ş, davet edildiği Ürdün ve Hindistan'daki yer hizmetleri ihalelerine olumlu yanıt vererek, Queen Alia ve Chhatrapati Shivaji uluslararası havalimanları için teklif verdi.


Çelebi Holding'in yer hizmetleri veren sivil havacılık şirketi Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS), Ürdün ve Hindistan'da iki büyük ihaleye katılıyor. ÇHS, Ürdün Krallığı'nın başkenti Amman'daki Queen Alia Uluslararası Havalimanı'nda 7 yıllık süreyi kapsayan yer hizmetleri ihalesine, kendisine yapılan daveti olumlu karşılayarak teklif verdi. Hindistan'ın en önemli kentlerinden Mumbai'deki Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı'nda 10 yıllık süreyi kapsayacak yer hizmetleri ihalesine de davet edilen ÇHS, buraya verdiği ilk teklif neticesinde 'kısa liste'ye girmiş ve sunum yapmak üzere davet edilmiştir.

 
ÇHS'nin yer hizmetleri ihalesine katıldığı Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Queen Alia Uluslararası Havalimanı, yapılan yatırımlarla kısa sürede sadece Ürdün'ün değil, bölgenin en önemli ulaşım noktalarından biri konumunda bulunuyor. 2007 yılında 3 milyon 836 bin yolcu ve 44 bin 998 uçuş hizmeti gerçekleştirilen havalimanının 2010 yılında 9 milyon yolcu, 100 bin uçuş kapasitesine çıkması planlanıyor.

Bir diğer ihale konusu olan Hindistan'ın Mumbai şehrinde bulunan Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı ise 1,2 milyar nüfuslu ülkenin, en yüksek hava trafiğine sahip bulunuyor. Havalimanı; 2007 yılında 22 milyon yolcu, 200 bin uçuş ve 500 bin ton kargo kapasitesiyle çalıştı.

İMKB BİLGİLENDİRİLDİ Katıldığı ihalelerle ilgili olarak bilgi veren Çelebi Hava Servisi A.Ş.'nin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına (İMKB) yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"1- 19.03.2008 tarihinde Ürdün Krallığı Amman şehrinde mukim Queen Alia Uluslararası Havalimanı işletmeci firması tarafından açılan yer hizmetleri işinin ihalesi çerçevesinde; Şirketimiz, ihaleye davet edilen uluslararası yer hizmeti kuruluşlarından biri olarak, ihaleye katılıma ilişkin aldığı davete icabet ederek ihale makamına teklifte bulunmuştur.

Söz konusu ihale uluslararası havalimanında 7 (yedi) yıl süreyle yer hizmetleri verilmek üzere düzenlenmiş olup, bağımsız yer hizmetleri firmaları ihaleye iştirak edebilmektedir. Queen Alia Uluslararası Havalimanı 2007 yılında özelleştirilmiş ve bölgenin en önemli ulaşım noktası olması amacıyla yeniden yapılandırılmaktadır. 2007 yılında havalimanında 3.8 milyon yolcu ve 45 bin uçuşa hizmet verilmiştir. 2010 yılında yeni terminal binası ve diğer altyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte havalimanı 9 milyon yolcu ve 100 bin uçuşa hizmet verebilecek kapasiteye ulaşacaktır.

2- Hindistan Mumbai şehrinde mukim Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı işletmeci firması tarafından açılan yer hizmetleri işinin ihalesi çerçevesinde; Şirketimiz, ihaleye davet edilen uluslararası yer hizmeti kuruluşlarından biri olarak, ihaleye katılıma ilişkin aldığı davete icabet etmek suretiyle yaptığı teklif neticesi, işletmeci firma tarafından oluşturulan kısa listeye kalmış ve işletmeci firma yetkililerine sunum yapmak üzere davet edilmiştir.

Söz konusu ihale 10 yıl süreyle Mumbai Uluslararası Havalimanı'nda yer hizmetleri verilmesini içermektedir. İhaleye havalimanı işletmeci firması tarafından tespit edilen ön yeterlilik kriterlerine sahip uluslararası yer hizmetleri firmaları iştirak edebilmektedir. Mumbai Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı, Hindistan'ın en yüksek trafiğine sahip havalimanı olup 2007 yılında yaklaşık 22 milyon yolcu ve 200 bin uçuşa hizmet vermiştir. Havalimanı ayrıca hava kargo taşımacılığında önemli bir ulaşım noktası olup 2007 yılında 500 bin tona yakın yük elleçlenmiştir."

Çelebi ihaleye giriyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000