11 Haziran 2014, Çarşamba 08:45:03

3. HAVALİMANI İSİM TARTIŞMASI BÜYÜYOR!

Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç yeni tartışma konularından biri olan 3. havalimanı isim konusuna değindi.
  • Hezârfen Ahmed Çelebi[1] (Osmanlı: هزارفنّ أحمد چلبی‎, 1609 - 1640), 17. yüzyılda Osmanlı'da yaşamış Müslüman Türk bilgini. Kendi geliştirdiği takma kanatlarla uçmayı başaran ilk insan olmuştur. 1623-1640 yılları arasında saltanat süren Sultan IV. Murat zamanında, uçma tasarısını gerçekleştirdiği ve geniş bilgisinden ötürü halk arasında, Hezarfen olarak anıldığı bilinmektedir. Hezar, Farsça kökenli bir sözcük olup 1000 anlamına gelir. Hezârfen ise "bin fenli" (bilimli) yani "çok şey bilen" anlamına gelir.[2]
  • kesinlikle nuri demirag olmalı
  • Ardıç'dan şu Sabah Grubunun kime ait olduğu konusunda aydınlatıcı yazı yazarsa sevineceğiz.
  • Eğer günümüzdeki AHL tarihe karışacaksa benim şu önerilerim var : 1 ) Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı : Bu ülkede birçok dev eser kazandıran bir lider ... Bu dev eseri de bize kazandıran lider ... Projenin fikir öncüsü ... O yüzden ülkesi için çalışan bu insanın adının verilmesi hiçbir mantıksızlık teşkil etmiyor ... Saygı duyarım , kabul etmemenin de ötesine geçip saygısızlık edenin karşısında olurum ... ... 2 ) Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı : Bu ülkeyi kuran insan ... Bu proje bizi dünyaya tanıtacak evet ama bu projeleri gerçekleştirebilmek için bizim bir ülkeye ihtiyacımız vardı. O ülkeye de bu önder öncülük etti ... O yüzden sadece İstanbul'u değil bütün Türkiye'yi dünyaya tanıtacak bir havalimanının adının o ülkenin kurucusunun adı olması mantik içeren bir önerme olur ki eğer olursa gayet mesud olurum ... ... 3 ) İstanbul Uluslararası airport , Avrasya h.l , İstanbul kuzey havalimanı , Mevlana h.l vs.. : Gayet tarafsız ve hoş ... Her kesime uyar ... Türk'ü dünyaya tanıtır..
  • North-Istanbul International Airport Kuzey İstanbul Uluslararası H.limanı
  • AHL ismi bence herkes tarafından kabul görmüş ve tanınan bir havaalanıdır yenisi yapıldıgında eskisi kapanacagına göre aynı isinle devam etmesi çok iyi olur bence ATATÜRK VE VECİHİ HÜRKUŞ İSMİNE BU KADAR ALAYCI YAKLAŞAN KALEMŞÖRLERİDE KINIYORUM O ZATA SORMAK LAZIM SABAH DIŞINDA BİR YERDE İŞ BULABİLECEKMİ
  • Banana Republicde havalimanı ismi de Banana Airport olur.
  • De get.
  • Engin ardici yillardir okurum. Kose yazilarini hic kacirmam. 10 binin uzerinde kitap okudugu rivayet edilir. Osmanlinin son donemi ve chp donemi hakkinda cok derin bilgisi vardir. Oyle bahsedildigi gibi asla siradan ve basit bir yazar degildir. Ozellikle chp nin arka planini ve ic yuzunu cok iyi bilmesi ve aciga cikarmasi nedeniyle solcular tarafindan hic sevilmez fakat Engin Ardicin soylediklerine cevap veremedikleri ve yalanlayamadiklari icin gormemezlikten gelme, cocuk seviyesinde alaya Alma ve kucumseme yoluna kacarlar. Zaten olumsuz yorumlardaki seviyeyi goruyorsunuz. Ulkemizin tarihi hakkinda cok fazla bilinmeyen ayrintilari ogrenmek icin takip etmenizi oneririm. Haberdeki yazida cok dogru ve harika tesbitler icermektedir.
  • 3. Hava alanı için bence en uygun isim Mevlana. Hem basit bir isim hemde "Ne olursan ol yine gel" felsefesi havacılığa ve hava alanı stratejilerine bire bir uyan bir felsefe Atatürk ismini tartışmaya çalışan insanlara acıyorum. Atatürk ile kıyasladıkları insanların çoğu ya hırsız ya dolandırıcı Bunun üzüntüsü ve acısı büyük olsa gerek. Ama çözüm çok basit. Arap gibi yaşamak isteyen ve zamanla birbirlerinin gırtlaklarını kör bıçaklar ile sokakta kesmeye hevesli herkesi Arap ülkelerine gidip orada yaşamaya davet ediyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti !. Burayı Mustafa Kemal Atatürk kurdu. Beğenmeyen Arap sevdalı arkadaşlar lütfen gidip o ülkelerde yaşayınız. Bık Bık etmeden önce düşün. Kim kurdu bu ülkeyi ? İsmi ne bu ülkenin ? Senin gücün yetmez bunları değiştirmeye. Adamın aklını alırlar. Tam değiştirdim, yaptım dersin sana tersten gösterirler meşhur şeyleri. Türk kelimesi 5000 yıldır var arkadaş. Senin aklın ermez Sen anca düşmanla iş birliği yaparsın. Arap'tan onu öğrendin çünkü.

Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç yeni tartışma konularından biri olan 3. havalimanı isim konusuna değindi. Ardıç, yeni havalimanının adının Atatürk olması konusundaki görüşlerine yer verirken, bir isim önerisi de sundu.

Ne zaman önerecekler diye merakla beklediğimi söylemiştim, işte yazdılar: Aydın Doğan'ın tanınmamış adamlarından biri "yeni havalimanının adı Atatürk olsun" dedi!

Ne kadar alışılmadık, ne kadar yaratıcı bir teklif...

Hani insan şöyle "İsmet İnönü Havaalanı olsun" falan der, değişiklik niyetine.

Sırada Ecevit var, Recep Peker bile düşünülebilir.

Sabiha Gökçen'e karşılık Safiye Ayla da uyar hani...

Peki ama Yeşilköy'ün adı zaten Atatürk. Nasıl olacak bu iş?

Çözümü kolaymış, ona "Eski Atatürk Havaalanı" denecekmiş, buna da "Yeni Atatürk Havaalanı"... Kapanınca eskisi zaten unutulurmuş. Unutulunca, bu yenisi "otomatikman" sadece AH olurmuş, mesele kalmazmış.

Günün birinde Silivri taraflarına bir dördüncüsünü yaparsanız ona da "Ultra Atatürk Havaalanı" dersiniz, olur biter. Arkadan Mega, Giga falan da gelir.

Niçin becerip de başka bir isim yumurtlayamıyorsunuz arkadaşlar?

Hani becerip de iki elinizle bir aday gösteremediğiniz gibi!

Gerçi Vecihi Hürkuş da idare edermiş, Mevlana ismi de "şık olurmuş" ama... Atatürk herhalde "şık ötesi" sayılacak.

Bu olaydan sonra, yeni havalimanının ismi, olacağı varsa bile Atatürk olmayacak.

Başbakanın "Aydın Doğan'ın gazetesinin aklıyla" iş yapacağını düşünmek fazla saflık olur çünkü.

Bendeniz yeni havalimanına Muazzez İlmiye Çığ ismini önermiştim, beğenmediler.

O zaman, sıkı durunuz, Sayın Kılıçdaroğlu'nun gönlünden düşürmediği bir "Türk büyüğünü" öneriyorum şimdi: Parvus Efendi.
Hezarfen Çelebi oluyor da Parvus Efendi niçin olmayacakmış efendim?

Bu adam "İttihatçılar'ın akıl hocasıydı", daha ne?

Gerçi bir Alman ajanıydı ama artık o kadarcık kusur Gezi çocuklarında bile bulunur...

Parvus, ya da gerçek adıyla Alexander Israel Helphand, Lenin ve arkadaşlarının İsviçre'den o zamanlar Rus toprağı olan Finlandiya'ya o ünlü "mühürlü trenle" geçmelerini de örgütleyen adamdı. Rusya'da iktidara el koyup savaştan Almanya lehine çekilmeleri için...

(O sırada bizimkiler ne yapıyorlardı?

Hiiiç, bizimkiler uyuyorlardı, Teşkilat-ı Mahsusa İran'da isyan çıkarmakla uğraştığı için dönüp de batıya bakacak hali yoktu.)
Hem bolşeviklere hem Kaiser Wilhelm'e çalışan, öbür yandan bizi de bağlayıp ille de emperyalist Alman çıkarlarına hizmet eden bir Alman Yahudisi'ni, Sayın Kılıçdaroğlu bir "Türk büyüğü" sanıyor.

Nazi gizli polisi Gestapo'yu da istihbarat örgütü sandığı gibi.

Elbette bendenizin bu naçiz önerisi CHP'nin cahil kesimine yöneliktir.

Ulusalcı kesimi için de daha parlak isim önerilerim yok değil:

Cengiz Han, Otsukarcı, Camoka'nın İntikamı, Altaylar'dan Gelen Yiğit, Kızkulesi'nde Aspasya'yı Götüren Kahraman... Ayrıca Dedem Korkut, Deli Dumrul, Kanturalı, Yegenek, Salur Kazan, Kambüreoğlu Bamsı Beyrek falan gibi. (Sonuçta, Dersimli Sayın Kılıçdaroğlu da Oğuz Türkleri'nin Kayı boyuna mensup değil midir?)

Bayırgülü olmaz mı? Kadın işte.

Dengiboz da olabilir. Yok, pardon, bu, herifin atıymış yahu.


Engin Ardıç / Sabah

3. HAVALİMANI İSİM TARTIŞMASI BÜYÜYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

sebahattin aydemir ~ 9 yıl önce
Hezârfen Ahmed Çelebi[1] (Osmanlı: هزارفنّ أحمد چلبی‎, 1609 - 1640), 17. yüzyılda Osmanlı'da yaşamış Müslüman Türk bilgini. Kendi geliştirdiği takma kanatlarla uçmayı başaran ilk insan olmuştur. 1623-1640 yılları arasında saltanat süren Sultan IV. Murat zamanında, uçma tasarısını gerçekleştirdiği ve geniş bilgisinden ötürü halk arasında, Hezarfen olarak anıldığı bilinmektedir. Hezar, Farsça kökenli bir sözcük olup 1000 anlamına gelir. Hezârfen ise "bin fenli" (bilimli) yani "çok şey bilen" anlamına gelir.[2]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet tastan ~ 9 yıl önce
kesinlikle nuri demirag olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Ardıç'dan şu Sabah Grubunun kime ait olduğu konusunda aydınlatıcı yazı yazarsa sevineceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANLAMLI PROJEMiZ ~ 10 yıl önce
Eğer günümüzdeki AHL tarihe karışacaksa benim şu önerilerim var : 1 ) Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı : Bu ülkede birçok dev eser kazandıran bir lider ... Bu dev eseri de bize kazandıran lider ... Projenin fikir öncüsü ... O yüzden ülkesi için çalışan bu insanın adının verilmesi hiçbir mantıksızlık teşkil etmiyor ... Saygı duyarım , kabul etmemenin de ötesine geçip saygısızlık edenin karşısında olurum ... ... 2 ) Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı : Bu ülkeyi kuran insan ... Bu proje bizi dünyaya tanıtacak evet ama bu projeleri gerçekleştirebilmek için bizim bir ülkeye ihtiyacımız vardı. O ülkeye de bu önder öncülük etti ... O yüzden sadece İstanbul'u değil bütün Türkiye'yi dünyaya tanıtacak bir havalimanının adının o ülkenin kurucusunun adı olması mantik içeren bir önerme olur ki eğer olursa gayet mesud olurum ... ... 3 ) İstanbul Uluslararası airport , Avrasya h.l , İstanbul kuzey havalimanı , Mevlana h.l vs.. : Gayet tarafsız ve hoş ... Her kesime uyar ... Türk'ü dünyaya tanıtır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
North-Istanbul International Airport Kuzey İstanbul Uluslararası H.limanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
AHL ismi bence herkes tarafından kabul görmüş ve tanınan bir havaalanıdır yenisi yapıldıgında eskisi kapanacagına göre aynı isinle devam etmesi çok iyi olur bence ATATÜRK VE VECİHİ HÜRKUŞ İSMİNE BU KADAR ALAYCI YAKLAŞAN KALEMŞÖRLERİDE KINIYORUM O ZATA SORMAK LAZIM SABAH DIŞINDA BİR YERDE İŞ BULABİLECEKMİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Banana Republicde havalimanı ismi de Banana Airport olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
De get.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 10 yıl önce
Engin ardici yillardir okurum. Kose yazilarini hic kacirmam. 10 binin uzerinde kitap okudugu rivayet edilir. Osmanlinin son donemi ve chp donemi hakkinda cok derin bilgisi vardir. Oyle bahsedildigi gibi asla siradan ve basit bir yazar degildir. Ozellikle chp nin arka planini ve ic yuzunu cok iyi bilmesi ve aciga cikarmasi nedeniyle solcular tarafindan hic sevilmez fakat Engin Ardicin soylediklerine cevap veremedikleri ve yalanlayamadiklari icin gormemezlikten gelme, cocuk seviyesinde alaya Alma ve kucumseme yoluna kacarlar. Zaten olumsuz yorumlardaki seviyeyi goruyorsunuz. Ulkemizin tarihi hakkinda cok fazla bilinmeyen ayrintilari ogrenmek icin takip etmenizi oneririm. Haberdeki yazida cok dogru ve harika tesbitler icermektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
yıllardır takip ettigine göre sende en az onun kadar çapsız birisin demektir hiç bir yazısında bu ülke için iyi birşey önermişmidir cumhuriyetime olan kinini her fırsatta kusmuş kusmayada devam etmektedir bu insanın kökeni iyi araştırılırsa kininin sebebi bulunabilir lümpen alaycı ve sürekli olarak herşeyi alay konusu yapmasıda yazarlıktan çok kalemşörlük yaptıgını gösteriyor devrimizin ali kemali olmaya adaydır
tru efendi'ye ... ~ 10 yıl önce
sen gerçekten yıllardır bu zevzek adamın yazılarını okuyup da bilgileniyorsan , artık iflah olman imkansız . Bu yazar müsveddesi kendince hayali konular düşünceler ve diyaloglar üretir , onun üzerinden millete küfreder . Araya da matahmış gibi fransızca kelimeler sıkıştırır ve bunları da çemişlerin anlamayacağını yazar . böyle bir adamın basın sahnesinde olması bile millete çok büyük bir hakarettir .
tru ~ 10 yıl önce
Yazımın altındaki iki yorumcuya hemen hakaretler saçma yoluna giderek seviyelerini belli ettikleri için dolayısıyla yazdıklarımı teyit ettikleri için teşekkür ediyorum. Eh işte çapları buna yetiyor ancak. Ayrıyaten chp li bir aileden gelen ve galatasaray mezunu olan engin ardıç solcu olduğunu iddia eden kesim için bu heriflerden sıtkım sıyrıldı demiştir. Ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.
Mevlana ~ 10 yıl önce
3. Hava alanı için bence en uygun isim Mevlana. Hem basit bir isim hemde "Ne olursan ol yine gel" felsefesi havacılığa ve hava alanı stratejilerine bire bir uyan bir felsefe Atatürk ismini tartışmaya çalışan insanlara acıyorum. Atatürk ile kıyasladıkları insanların çoğu ya hırsız ya dolandırıcı Bunun üzüntüsü ve acısı büyük olsa gerek. Ama çözüm çok basit. Arap gibi yaşamak isteyen ve zamanla birbirlerinin gırtlaklarını kör bıçaklar ile sokakta kesmeye hevesli herkesi Arap ülkelerine gidip orada yaşamaya davet ediyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti !. Burayı Mustafa Kemal Atatürk kurdu. Beğenmeyen Arap sevdalı arkadaşlar lütfen gidip o ülkelerde yaşayınız. Bık Bık etmeden önce düşün. Kim kurdu bu ülkeyi ? İsmi ne bu ülkenin ? Senin gücün yetmez bunları değiştirmeye. Adamın aklını alırlar. Tam değiştirdim, yaptım dersin sana tersten gösterirler meşhur şeyleri. Türk kelimesi 5000 yıldır var arkadaş. Senin aklın ermez Sen anca düşmanla iş birliği yaparsın. Arap'tan onu öğrendin çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000