07 Haziran 2020, Pazar 20:43:22

British Airways'ten tehdit; 'Pilotları atarız'

Corona virüsü salgını havacılık sektörüne darbe vururken, İngiliz hava yolu şirketi British Airways'ten sendikaya tehdit geldi.
  • Kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı unutmazmış, sizlere güvenip ev kredisi çektik çocukları özel okullara yazdırdık. Ama çok büyük hata yapmışız bunu anladık. Bir pegasus kadar olamadınız, zor günlerimizde doğru düzgün bir açıklama bile yapmadınız, elbette bu zor günler geçicek, düzlüğe çıkıcaz zorda olsa. Hiç THY den ayrılmayı düşüneceğimi aklıma bile getirmezdim yıllardır ilk şirketim ilk göz ağrım derdim. Ama çocuğumu okul kaydını sildirirken hissettiklerimin tarifi yok. Oda problem değil güzel devlet okullarımız var oralarda tamamlar eğitimini, lakin bizlere bu yaptığınızı asla unutmicam, ilk düzlükte bu şirketten ayrılıp daha samimi daha adaletli bir şirkete gideceğim kesin. Olmadı bırakırım mesleği ama bu yaptıklarınızı unutmicaz.
  • Gözlemlerime göre kokpit inanılmaz derecede üzülmüş ve kırgın vaziyette. Umarım bu adamların kesintilerle falan kalbini kırmazsınız. En çok onlara ihtiyacınız var. Adamın önceden aldığı maaşa göre çocukları, kredisi, ödemesi ailesi var. Bu adamların bazıları hayırsever, maaşı dolgun diye 3 cocuk okutuyor. Kesintinin ucu tek kaptana veya fo ya dokunmuyor. Yabancı pilotlar da gelmez bu saatten sonra Türkiye’ye.
  • Kısaca değineyim. Sabah 8-9.30 arası hava iş simitleri ve yağlı popaça Kahvaltıları, 9,30-10 arası sigara içenler binanın muhtelif yerlerinde, takiben starbucks muhabbetleri. 10,30-11.00arası birkaç mail trafiği ve atılan maili 2 masa ötedekine bağırarak belirtme:) 11-11.30 arası öğlen ne yesek goygoyu. Dışardan söylenecekse yarım saat bunun organizasyonu. Saat 1 de ofise bi uğranır ve katta bulunan çay ocaklarından tüm birime kahve yapılır. 13.30 a kadar kahve goygoy, sigaracılar aşağıda orada burada tabi. 14.30 a kadar yine birkaç mailleşme. Zara mango trendyol muhabbetleri. 15 ten sonra gün bitti moduna girilir. Yine kahve molası. 16 da birimdekğ kankalar arkalara doğru bir araya gelerek goygoya devam. 16.10 da çıkış hazırlıkları başlar. 16.20 de asansöre yanaşılır ufak ufak. Maalesef durum bu. Cuma günlerinden hiç bahsetmeyim moraliniz ağır bozulur. Gerçekten işini yapmak isteyenler var ve bu sözlerimden muaftır. Onlarda bu kargaşa içinde noise cancel kulaklıklarla iş yapmaya çalışıyorlar. Fakat insan hayret ediyor.
  • Attıktan sonra nasıl uçuracaklarmış beyefendiler
  • Yorumlardan anlaşılıyor ki herkes atılmak istiyor, bu kadar ayrılmak istiyordunuz da geçtiğimiz yıllarda niye ayrılmadınız yüzde 55 zamma hayır diyip çekip gidebilirdiniz hakketten doyumsuz bir milletiz.
  • evet versinler herkese tazminatını yeni sözleşme yapmaya çalışsınlar bakalım kim dönüp imza atıyor. bitsin bu ızdırap.
  • Her gelirin ayni oranda gideri de vardir. Benimde asgari ucret ile çalıştığım dönemler oldu. Buralara kolay gelmedik. Tırnaklarımizla kazıyarak geldik. Şimdiki durum şu; ev kredisini erteledik, evladımızi gitmek istediği okuldan aldık, arabamızı sattık ki borclarimizi odeyebileyelim. Ve hala bir açıklama yok. Bela okunmaz , ama Rabbim de size, bize şu 3 ayda yarattığınız belirsizlik ve odeneksizlik durumundan kaynaklı hüsranın hesabını bildiği gibi eylesin. Şeffaf olun, adaletli olun. Kovacaksaniz atacaksaniz da atın. Alır tazminatı satar herseyi, gider koyde adam gibi yaşarım.
  • Bilet fiyatları arttı, uçaklar desen %90 doluluk var, hatta çoğunda overbook oldu bile. Sırf turizm canlansın diye sınavı da hazirana çektiler. Temmuz gelince daha da fazla uçuş olacak. Dishatlar vs derken 2-3 bilemedin 4 ay sonra zarar etmeyen bir hale gelecek uçuşlar ve şirket. Ama 3 ay dayanacak gücümüz kalmamış maalesef. Size güvenip ev-araba kredisine girdi bu insanlar. Çocukları okusun diye binlerce lira borç ödüyor dershaneden bozma okullara. Sen şimdi çıkıp 4-5 bin TL maaş verdiğinde 3. ay da bana haciz gelecek. Sonraki ay arabayı satacağım. Ondan sonra ne olacak bilmiyorum. Bu şartlarda çalışan 20-30bin personel hayal edin. Ne şirket bağlılığı kalacak ne çalışma isteği. Eşim başka bir havayolunda çalışıyor. Marttan beri evde, ne 1 kuruş maaşını kestiler ne de ikramiyesini. Oturduğu yerden alıyor hepsini. Para kesintisi bile gönüllülük usulü, isterse kabul ediyor. Onu da olaylar bitince topluca geri ödeyecek şirket. Yazık bize, tek kelimeyle yazık! Bundan sonra çıkıp "biz şöyle büyüğüz, böyle harikayız" demeyin...
  • Hepiniz sınıfta kaldınız! Yönetici yöneticiliğini böyle zamanlarda gösterir! UİB neredesiniz? Uçuşta mı? Para mı lazım? Uçun kalem sizde nasıl olsa , kendim yazar kendim uçarım di mi? En kötü patlat bir sim! Tk yönetimi gibi sizi de tarih yazacak!
  • VER TAZMİNATIMI AT! 3 aydır yetti be! Ölümcül uçuşlar yapıyoruz zaten! Amcamlar evinde otururken , tv ye çıkarken kolay! Gel sen uç İlker Aycı!

Corona virüsü salgını havacılık sektörüne darbe vururken, İngiliz hava yolu şirketi British Airways'ten sendikaya tehdit geldi.

Şirket, işten çıkarmalar konusunda sendikanın uzlaşmaya yanaşmaması durumunda tüm pilotları işten çıkarıp bireysel sözleşme yapmakla tehdit etti. British Airways, yaklaşık bini pilot olmak üzere 12 bin çalışanı işten çıkarmak istiyor.

İngiliz hava yolu şirketi British Airways, işten çıkarma kararına itiraz eden sendikayı 4 bin 500 pilotun tamamını işten çıkarıp her biriyle bireysel sözleşme yapmakla tehdit etti. Şirket ile sendika arasında 1130 çalışanın işten çıkarılmasıyla ilgili görüşmeler devam ederken, sendika şirketin 125 pilotun daha işten çıkarma listesine eklenmek istediğini duyurdu.

Bloomberg’ün haberine göre, şirkette yetkili işçi sendikası olan Balpa’nın genel sekreteri Brian Strutton, British Airways yönetiminin tehdidinin görüşmelerin altını oyduğunu belirtti.

SALGIN DARBE VURDU

Toplam 45 bin çalışandan 12 binini işten çıkarmayı hedefleyen şirketten yapılan açıklamada ise “Küresel ekonomi ciddi şekilde zayıflarken, havacılık sektörü tarihinin en derin yapısal değişimini yaşıyor. Olabildiğince fazla işi korumak için çalışıyoruz” denildi.

Corona virüsü salgınının en büyük darbeyi vurduğu sektörlerden olan havacılıkta, on binlerce işçinin işini kaybetti.

British Airways'ten tehdit; 'Pilotları atarız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

330 kaptanı ~ 4 yıl önce
Kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı unutmazmış, sizlere güvenip ev kredisi çektik çocukları özel okullara yazdırdık. Ama çok büyük hata yapmışız bunu anladık. Bir pegasus kadar olamadınız, zor günlerimizde doğru düzgün bir açıklama bile yapmadınız, elbette bu zor günler geçicek, düzlüğe çıkıcaz zorda olsa. Hiç THY den ayrılmayı düşüneceğimi aklıma bile getirmezdim yıllardır ilk şirketim ilk göz ağrım derdim. Ama çocuğumu okul kaydını sildirirken hissettiklerimin tarifi yok. Oda problem değil güzel devlet okullarımız var oralarda tamamlar eğitimini, lakin bizlere bu yaptığınızı asla unutmicam, ilk düzlükte bu şirketten ayrılıp daha samimi daha adaletli bir şirkete gideceğim kesin. Olmadı bırakırım mesleği ama bu yaptıklarınızı unutmicaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit Kırgın ~ 4 yıl önce
Gözlemlerime göre kokpit inanılmaz derecede üzülmüş ve kırgın vaziyette. Umarım bu adamların kesintilerle falan kalbini kırmazsınız. En çok onlara ihtiyacınız var. Adamın önceden aldığı maaşa göre çocukları, kredisi, ödemesi ailesi var. Bu adamların bazıları hayırsever, maaşı dolgun diye 3 cocuk okutuyor. Kesintinin ucu tek kaptana veya fo ya dokunmuyor. Yabancı pilotlar da gelmez bu saatten sonra Türkiye’ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilottrol ~ 4 yıl önce
Kaptanlarin parayla yorum yaptirdiklari pilottrollerden gina geldi
Bir genel müdürlük günlüğü ~ 4 yıl önce
Kısaca değineyim. Sabah 8-9.30 arası hava iş simitleri ve yağlı popaça Kahvaltıları, 9,30-10 arası sigara içenler binanın muhtelif yerlerinde, takiben starbucks muhabbetleri. 10,30-11.00arası birkaç mail trafiği ve atılan maili 2 masa ötedekine bağırarak belirtme:) 11-11.30 arası öğlen ne yesek goygoyu. Dışardan söylenecekse yarım saat bunun organizasyonu. Saat 1 de ofise bi uğranır ve katta bulunan çay ocaklarından tüm birime kahve yapılır. 13.30 a kadar kahve goygoy, sigaracılar aşağıda orada burada tabi. 14.30 a kadar yine birkaç mailleşme. Zara mango trendyol muhabbetleri. 15 ten sonra gün bitti moduna girilir. Yine kahve molası. 16 da birimdekğ kankalar arkalara doğru bir araya gelerek goygoya devam. 16.10 da çıkış hazırlıkları başlar. 16.20 de asansöre yanaşılır ufak ufak. Maalesef durum bu. Cuma günlerinden hiç bahsetmeyim moraliniz ağır bozulur. Gerçekten işini yapmak isteyenler var ve bu sözlerimden muaftır. Onlarda bu kargaşa içinde noise cancel kulaklıklarla iş yapmaya çalışıyorlar. Fakat insan hayret ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 4 yıl önce
Attıktan sonra nasıl uçuracaklarmış beyefendiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaval ~ 4 yıl önce
Yorumlardan anlaşılıyor ki herkes atılmak istiyor, bu kadar ayrılmak istiyordunuz da geçtiğimiz yıllarda niye ayrılmadınız yüzde 55 zamma hayır diyip çekip gidebilirdiniz hakketten doyumsuz bir milletiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakış ~ 4 yıl önce
Herkes atılmak istemiyor şampiyon, herkes hakkını hukukunu istiyor, köle gibi çalışmak istemiyor! Arada büyük fark var
A ~ 4 yıl önce
Busefer herkesin canina tak etti cunku kardesim. Anlasilmiycak birsey yok.
Kubi ~ 4 yıl önce
evet versinler herkese tazminatını yeni sözleşme yapmaya çalışsınlar bakalım kim dönüp imza atıyor. bitsin bu ızdırap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 Kaptan ~ 4 yıl önce
Her gelirin ayni oranda gideri de vardir. Benimde asgari ucret ile çalıştığım dönemler oldu. Buralara kolay gelmedik. Tırnaklarımizla kazıyarak geldik. Şimdiki durum şu; ev kredisini erteledik, evladımızi gitmek istediği okuldan aldık, arabamızı sattık ki borclarimizi odeyebileyelim. Ve hala bir açıklama yok. Bela okunmaz , ama Rabbim de size, bize şu 3 ayda yarattığınız belirsizlik ve odeneksizlik durumundan kaynaklı hüsranın hesabını bildiği gibi eylesin. Şeffaf olun, adaletli olun. Kovacaksaniz atacaksaniz da atın. Alır tazminatı satar herseyi, gider koyde adam gibi yaşarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 4 yıl önce
Bilet fiyatları arttı, uçaklar desen %90 doluluk var, hatta çoğunda overbook oldu bile. Sırf turizm canlansın diye sınavı da hazirana çektiler. Temmuz gelince daha da fazla uçuş olacak. Dishatlar vs derken 2-3 bilemedin 4 ay sonra zarar etmeyen bir hale gelecek uçuşlar ve şirket. Ama 3 ay dayanacak gücümüz kalmamış maalesef. Size güvenip ev-araba kredisine girdi bu insanlar. Çocukları okusun diye binlerce lira borç ödüyor dershaneden bozma okullara. Sen şimdi çıkıp 4-5 bin TL maaş verdiğinde 3. ay da bana haciz gelecek. Sonraki ay arabayı satacağım. Ondan sonra ne olacak bilmiyorum. Bu şartlarda çalışan 20-30bin personel hayal edin. Ne şirket bağlılığı kalacak ne çalışma isteği. Eşim başka bir havayolunda çalışıyor. Marttan beri evde, ne 1 kuruş maaşını kestiler ne de ikramiyesini. Oturduğu yerden alıyor hepsini. Para kesintisi bile gönüllülük usulü, isterse kabul ediyor. Onu da olaylar bitince topluca geri ödeyecek şirket. Yazık bize, tek kelimeyle yazık! Bundan sonra çıkıp "biz şöyle büyüğüz, böyle harikayız" demeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 4 yıl önce
Havada ucak yok neyden bahsettigini anlamadim flight sm. Falanmi oynuyorsun evde
Eşiniz hangi şirkette çalışıyor? ~ 4 yıl önce
Çok önemli
Adalet ~ 4 yıl önce
Siz de eşinizin çalıştığı şirkete geçebilirsiniz, evinizi satabilirsiniz mesala, mesele çözüm bulmak, saygılar
Yönetim! ~ 4 yıl önce
Hepiniz sınıfta kaldınız! Yönetici yöneticiliğini böyle zamanlarda gösterir! UİB neredesiniz? Uçuşta mı? Para mı lazım? Uçun kalem sizde nasıl olsa , kendim yazar kendim uçarım di mi? En kötü patlat bir sim! Tk yönetimi gibi sizi de tarih yazacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evd ~ 4 yıl önce
Evden 24 gün ofis görevi yazdırmakla mesguller. 1 tame de sim olay tamam. Onlara grn ckn yok ki.
Atın ~ 4 yıl önce
VER TAZMİNATIMI AT! 3 aydır yetti be! Ölümcül uçuşlar yapıyoruz zaten! Amcamlar evinde otururken , tv ye çıkarken kolay! Gel sen uç İlker Aycı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olumcul ucus ~ 4 yıl önce
:D kokpite girmis kimseyle temasi yok...anlat anlat heyecanli oluyor
Nedir o? ~ 4 yıl önce
Ya bu korkaklıkla radyasyon ölçümü de yaptır sen arada bir. Bu triplerle nasıl uçuyorsun anlamıyorum :) Ölümcül uçuş haziran sonunda başlar şirketten memlekete doğru...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000