28 Nisan 2020, Salı 09:32:34

British Airways 800 pilotu işten çıkaracak

İngiltere'nin en büyük hava yolu şirketi British Airways, corona virüsü salgınının sektörü durma noktasına getirmesi üzerine 800 pilotu işten çıkarma kararı aldı.
  • Umarım asagıda yazanlar aynı kokpiti paylaştığım İnsanlardan değildir, gerçek yüzlerini göstermiiler biraz sıkıntıya girince. Terbiye yoksunu , bazen burada yazıyorlardı gözünü para bürümüş diye malesef dogruymuş.
  • Muhtemelen BA ve diger sirketler cogunlukla emekliligi yaklasmis veya egitiminin basinda olan pilotlari isten cikaracaktir. Eger boyle olursa THY ve diger sirketlere fazla gelen olmaz.
  • Ne güzel aldıkları maaşlarda biraz insin aşağı böylelikle.. Piste göre kendi kendine take off yapabilen uçak var zaten bir çok yerede uçak kendi iniyor ve çok daha sağlıklı iniyor. Tekeri koyuyorsun vay ne inişti hissetmedik derken içerden o güzel ses didit didit ditditdit auto pilot off :)) Extreme bir iş değil... Yok efendim 180 kişi ona emanetmiş iyi o zaman halk otobüsü şoförüne aylık 200bin bağlasın devlet adam günde binler taşıyor.
  • Bundan sonra uçuş okullarının gazına gelmeyin. Bi sürü işsiz tecrübesiz pilot var, şirketler bu kriz sonrası en az 2-3 yıl büyüme yapamaz, hatta küçülenlerin tecrübeli pilotları ile daha 5 yıl tecrübesiz pilota bakmaz. Bence bu süre içinde başka işler yaparak hayatınızı sürdürün, burdan daha ekmez çıkmaz..
  • 30 bin kabin ve yerde çalışan ATILACAK diyor. Siz 800 pilotu manşet yapıyorsunuz. Bıktık pilot düşmanlığınızdan
  • Batı hayranı arkadaşlar vardı yorum yapan bunuda yorumlarmısınız
  • BUGUN 800 PILOT CIKARTIR 6 AY SONRA 1000 KISIYE IHTIYACI OLUR.UCAKLARIN YERDE YATMASI SIRKETLER VE OZELLIKLE LEASING SIRKETLERI ICIN DAHA BUYUK ZARAR.YETERKI 6-7 AY ICERISINDE TALEP OLUSSUN.VESSELAM PILOT MAASLARI DUSMEZ HATTA SENEYE YUKSELIR.OPULDUNUZ!
  • Turkiyede issiz kalirsam,qatara giderim diyenlerin hayali suya dusdu, ingilizler durdugu yerde Turk pilotlarini kapilarinin onunden gecirmezler,ancak marketlerde belki ise alirlar.
  • şimdi türkiyedeki şirketler oralardan gelen pilotları havada kapmaya çalışırlar ve zaten uzun süredir tecrübesiz pilot adayı almayan şirketler yine alım yapmazlar.(tabi bu şirketlerde işten çıkarma yapmazsa)
  • Thyde de çıkarmalar başlar yakında..

İngiltere'nin en büyük hava yolu şirketi British Airways, corona virüsü salgınının sektörü durma noktasına getirmesi üzerine 800 pilotu işten çıkarma kararı aldı.

Corona virüsü salgınının büyük darbe vurduğu havacılık sektöründe, işten çıkarmalar devam ediyor.

Reuters’ın Sky News muhabirine dayandırdığı habere göre, İngiltere’nin ulusal havayolu şirketi British Airways, 800 pilotu işten çıkarmayı planlıyor. İngiltere’nin en büyük hava yolu şirketi olan British Airways’in toplamda 4 bin 500 pilotu bulunuyor.

Şirket, Nisan’ın ilk yarısında yaptığı açıklamada 30 bini aşkın kabin ve yer personelinin sözleşmesini askıya alacağını açıklamıştı.

British Airways 800 pilotu işten çıkaracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Aşagıdaki terbiyesizlere ~ 4 yıl önce
Umarım asagıda yazanlar aynı kokpiti paylaştığım İnsanlardan değildir, gerçek yüzlerini göstermiiler biraz sıkıntıya girince. Terbiye yoksunu , bazen burada yazıyorlardı gözünü para bürümüş diye malesef dogruymuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emeklileri cikarir ~ 4 yıl önce
Muhtemelen BA ve diger sirketler cogunlukla emekliligi yaklasmis veya egitiminin basinda olan pilotlari isten cikaracaktir. Eger boyle olursa THY ve diger sirketlere fazla gelen olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs K/A ~ 4 yıl önce
Ne güzel aldıkları maaşlarda biraz insin aşağı böylelikle.. Piste göre kendi kendine take off yapabilen uçak var zaten bir çok yerede uçak kendi iniyor ve çok daha sağlıklı iniyor. Tekeri koyuyorsun vay ne inişti hissetmedik derken içerden o güzel ses didit didit ditditdit auto pilot off :)) Extreme bir iş değil... Yok efendim 180 kişi ona emanetmiş iyi o zaman halk otobüsü şoförüne aylık 200bin bağlasın devlet adam günde binler taşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bünyamin ~ 4 yıl önce
Sen bence beyin gücünle çalışan bir insan değilsin. Evet evet pilotla , dolmuş şoförü aynı tek fark biri uçuyor o da otomatik dimi. Salah ya alın bunu burdan
Uçucu ~ 4 yıl önce
Bundan sonra uçuş okullarının gazına gelmeyin. Bi sürü işsiz tecrübesiz pilot var, şirketler bu kriz sonrası en az 2-3 yıl büyüme yapamaz, hatta küçülenlerin tecrübeli pilotları ile daha 5 yıl tecrübesiz pilota bakmaz. Bence bu süre içinde başka işler yaparak hayatınızı sürdürün, burdan daha ekmez çıkmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberin veriliş şekli ~ 4 yıl önce
30 bin kabin ve yerde çalışan ATILACAK diyor. Siz 800 pilotu manşet yapıyorsunuz. Bıktık pilot düşmanlığınızdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asd ~ 4 yıl önce
Batı hayranı arkadaşlar vardı yorum yapan bunuda yorumlarmısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PILOT VE UCUCU DUSMANLARI ~ 4 yıl önce
BUGUN 800 PILOT CIKARTIR 6 AY SONRA 1000 KISIYE IHTIYACI OLUR.UCAKLARIN YERDE YATMASI SIRKETLER VE OZELLIKLE LEASING SIRKETLERI ICIN DAHA BUYUK ZARAR.YETERKI 6-7 AY ICERISINDE TALEP OLUSSUN.VESSELAM PILOT MAASLARI DUSMEZ HATTA SENEYE YUKSELIR.OPULDUNUZ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 4 yıl önce
Turkiyede issiz kalirsam,qatara giderim diyenlerin hayali suya dusdu, ingilizler durdugu yerde Turk pilotlarini kapilarinin onunden gecirmezler,ancak marketlerde belki ise alirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu nasıl iş ~ 4 yıl önce
şimdi türkiyedeki şirketler oralardan gelen pilotları havada kapmaya çalışırlar ve zaten uzun süredir tecrübesiz pilot adayı almayan şirketler yine alım yapmazlar.(tabi bu şirketlerde işten çıkarma yapmazsa)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeşim ~ 4 yıl önce
737 max krizi(teslim alınacak uçak sayısına göre 2018de pilot alındı şimdi uçaklar yok uzun bir süre de olmayacaklar gibi) ve buna ek olarak havacılığı bitiren pandemiyle 1.5-2 sene tipsiz fo alımı mümkün görünmüyor. Bu sürede anca toparlanır sektör(maxların operasyona başlaması da şart)
e heraldi ~ 4 yıl önce
sen olsan avrupa pasaportlu-lisanslı icao level 666 ingilizcesi olan yılların speedbird kaptanı varken cadet mi alırdın?
Eeee ~ 4 yıl önce
Gecen sene aldıkca aldık zamları gideriz diye bakın başka şirkete geceriz diye şimdi devran döndü
38 yıllık CPT ~ 4 yıl önce
Bize deneyimli pilot lazım ne yapalım tipsizleri...
Arkadaşlar ~ 4 yıl önce
Pilotaj eğitimi almanın hatta neredeyse üzgünüm sma son 3-4 yol içinde almış olmanın bile, pek eskiden olduğu kadar cazibesi kalmadı. Hem istihdam ve global ekonomik gidişat hem de maliyetleri olarak.
mantikli ama ~ 4 yıl önce
Yorumunuz mantikli eger her yastan pilotu isten cikaracaksa. Ama muhtemelen BA ve diger sirketler cogunlukla emekliligi yaklasmis veya egitiminin basinda olan pilotlari isten cikaracaktir. Eger boyle olursa THY ve diger sirketlere fazla gelen olmaz.
Thy ~ 4 yıl önce
Thyde de çıkarmalar başlar yakında..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet OUT ~ 4 yıl önce
aday adaylarını kovsunlar alayı lafa gelince mühendis,, eski işlerine dönsünler zaten kazanırlar parayı,, aglamasınlar bosuna zır zır her ay 3 asgari ucret avanta mi olur calismadan kalem kagit pusula calisarak ,,
Heh heh ~ 4 yıl önce
Cikarsin bekliyoruz, yeni duzen kurulur herkes yerini alir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000