21 Temmuz 2010, Çarşamba 12:09:30

YENİŞEHİR BORAJET İLE CANLANDI

Bölgesel havacılıkta önemli adımlar atan Borajet firmasının dün Bursa Yenişehir Havaalanı’ndan gerçekleştirdiği ilk uçuşa AirportHaber ve Airport TV de katıldı. Bursa’da heyecanla karşılanan Borajet, 11 ile yapacağı ilk uçuşa Samsun seferi ile başladı.
  • Ne işin var, demekten başka bir şey bulamadızmı? Helal sana BORAJET.
  • borajetin pegasusun oldugu yerde ne işi var
  • borajet sivasa girerek tarihi hata yapıyor thy . anadolu jetin oldugu yerde ne işin var.tokatı küstürme.bizden söyelmesi
  • anadolu jet sivas ankara ve sivas saw seferleri eylünde başlıyo.ankaradan haftada 4 istanbuldan haftada 6 seferler başlıyo.
  • pegasus saw dan günlük seferlere başlıcak.sivas saw seferleri doluluk yakalar.iz aır de izmir sivas seferlerini düşünüyo.sivas tokatla eşlenemez.sivassın potansiyeli tokattan kat kat iyi.
  • Pegasus Sabiha Gökçen-Sivas seferleri sabah 06.20 ve akşam 20.00 olmak üzere 1 eylül 2010 tarihinden itibaren başlayacaktır.
  • bursada yasayan cok sivaslı var ve sivas bolgesine gore daha gelismis bir yer borajet tokatı gelip napsın nufusu kac ki?? bu arada saw-sivas seferlerini bekliyoruz
  • Şimdi herşey iyi güzel. Turboprop motorlar verimli motorlar ama ben bunların ülkemizin kış şartlarındaki performanslarını merak ediyorum. Malum özellikle doğu bölgelerimizde şartlar ağır oluyor. Kanada'da da bu tür uçaklar çok kullanılıyor ama yine de merak ettim.
  • Biri de İzmir-Tokat, ya da İzmir-Sivas sefere yapsa. 15 yol çekilmiyor :)
  • onların yaptığı yorumlar dün yayınlanmıştı ondandır

Piste teker koyduktan sonra su takıyla karşılanan Borajet uçağının ardından Yenişehir Terminali içerisinde tören düzenlendi. Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik ve Yenişehir Belediye Başkanı Hamdi Cingil’e plaket takdim edildi. Törenin ardından düzenlenen folklor gösterisiyle törene katılanlar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Törenin ardından DHMİ Yenişehir Havaalanı Meydan Müdürü Recep Pak,  AirportHaber’e yaptığı açıklamada Yenişehir Havaalanı’nda tek sorunun Bursa  – Yenişehir arasındaki ulaşım olduğunu belirtirken yolcuların kendi imkânları ile havaalanına ulaşmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bursa – Yenişehir arasındaki yolun çok konforlu olmasına rağmen devamlı servislerin olmadığını ifade ederek “Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bize ellerinden gelen her türlü yardımı gösteriyorlar. Destekleri için teşekkür ediyorum. Ulaşım konusunda ise yapılacak düzenlemelerden sonra daha fazla ve daha konforlu araçları havaalanımız için tahsis edeceklerini düşünüyorum. Ayrıca Borajet firması tarafından düzenlenecek servislerle yolcular mağdur edilmeyeceğini umuyorum” diyerek Yenişehir Havaalanı’nı ulaşım konusuna değindi.

Bursa Artvinliler Derneği Başkanı Ömer Ayık önceden yapılan uçak seferlerinin neden dolmadığı konusunda yaptığı açıklama da İstanbul’un Bursa’ya çok yakın olması nedeniyle uçakların dolmadığını ve Bursa’nın aslında Ege’ye, İç Anadolu’ya ve Güney illere ulaşımın sağlandığı bir anafor olduğunu söyledi. Ayık, “Yatırımların zamanında yapılmadığını düşünüyorum. 20 – 25 yıl önce Yunuseli Havaalanı’nda Sönmez Havayolu uçuşları vardı. O zamanlar bile uçaklar doluyordu. Sonra orayı uzatarak daha büyük bir havalimanı olan Yenişehir açıldı. Buranın şehir merkezine 1 saat uzaklıkta olması şehir içerisindeki Yunuseli Havaalanı olması Bursalılar için tabi sıkıntı oldu. Aslında diğer illerin yani Bilecik ve Ankara gibi illerin buraya gelmesi avantaj olabilir. Uzak iller için büyük avantaj burası” diye konuştu.

Ayık, “En büyük handikaplardan bir tanesi Sabiha Gökçen’in Bursa’ya çok yakın olması da ayrı bir dezavantaj şimdi burada olumsuzlukları konuşacağımız yerde olumluları konuşmalıyız. Şimdi burada ciddi bir nüfus var. Yaklaşık 800.000 Artvinli yaklaşık, 600.000 Balkan göçmeni, yaklaşık 350.000 civarında Erzurumlu, Trabzon, Rize gibi illerden insanlar yaşıyor ve bu illerin Bursa’ya uzaklığı çok fazla bu yüzden Yenişehir’in şehre uzaklığı insanları etkilemeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

AirportHaber’in sorduğu “Yıllardır birçok ile yolcu talepleriyle hat açan firmalar belli bir zaman sonra o hatlarda boş uçmalarından dolayı hatları kapatmakta peki ya Bursa da bu durum nasıl olacak? sorusuna Ayık “Firmaların yerel yöneticiler ve dernekler ile iletişimlerinde belli bir zaman sonra sorun ve sıkıntı meydana geliyor. Buna rağmen Borajet firmasında ki arkadaşlar iletişime geçtiler. Bizleri davet ettiler. Sezon değil 12 ay insanlara hizmet etmeye geldik diye konuştular. Bu yüzden bizde elimizden gelen desteği sağlayacağız.” diye yanıt verdi.

Bursa Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Ömeroğulları ise Bursa’nın hava ulaşım konusunda büyük açığa sahip olduğunu, sivil kuruluş ve hemşeri dernekleri olarak seferlerin çoğaltılması için büyük çabalar sarf ettiklerini ifade etti. Bursa’nın Sabiha Gökçen’e yakın olması nedeniyle yapılan seferlerin zamanla aksatıldığını belirten Ömeroğulları ilerleyen günlerde Bursa’ya ne kadar uzak olsa da otobüs ile ulaşamayacakları kadar uzakta bulunan Erzurum’a gidecek Borajet firmasına ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını açıkladı.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN
 
©AirportHaber Özel

YENİŞEHİR BORAJET İLE CANLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne işin var, demekten başka bir şey bulamadızmı? Helal sana BORAJET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajetin pegasusun oldugu yerde ne işi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajet sivasa girerek tarihi hata yapıyor thy . anadolu jetin oldugu yerde ne işin var.tokatı küstürme.bizden söyelmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anadolu jet sivas ankara ve sivas saw seferleri eylünde başlıyo.ankaradan haftada 4 istanbuldan haftada 6 seferler başlıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasus saw dan günlük seferlere başlıcak.sivas saw seferleri doluluk yakalar.iz aır de izmir sivas seferlerini düşünüyo.sivas tokatla eşlenemez.sivassın potansiyeli tokattan kat kat iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus Sabiha Gökçen-Sivas seferleri sabah 06.20 ve akşam 20.00 olmak üzere 1 eylül 2010 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bursada yasayan cok sivaslı var ve sivas bolgesine gore daha gelismis bir yer borajet tokatı gelip napsın nufusu kac ki?? bu arada saw-sivas seferlerini bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi herşey iyi güzel. Turboprop motorlar verimli motorlar ama ben bunların ülkemizin kış şartlarındaki performanslarını merak ediyorum. Malum özellikle doğu bölgelerimizde şartlar ağır oluyor. Kanada'da da bu tür uçaklar çok kullanılıyor ama yine de merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biri de İzmir-Tokat, ya da İzmir-Sivas sefere yapsa. 15 yol çekilmiyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
onların yaptığı yorumlar dün yayınlanmıştı ondandır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000