25 Temmuz 2010, Pazar 08:33:02

Uçmak kolay mı, zor mu?

Bursahaber gazetesi yazarlarından Cansel Oruç, Bursa'nın hava ulaşımının istendiği gibi olmadığını kaleme almış. İşte Oruç'un yazısı...
  • yunuseli havaalanı ATR42/72 uçakları için yeterlidir.yeterki sizde burayı açtırabilecek GÜÇ olsun.
  • yunuseli havaalanı ATR42/72 uçakları için yeterlidir.yeterki sizde burayı açtırabilecek GÜÇ olsun.
  • bilende konuşıyor bilmeyende ilk önce şunu söyleyeyim yenişehir hava alnından ucuşların başladıgını bursa halkı bile bilmiyor dogru dürüst reklam yapılmadı ,ayrıca corlu havaalnından anadolu jet 49 tl ye ucarken bursadan kalkan ucak 129 tl ye uculabiliyor du anlayacagınız bursa işlemesin diye abuk sabuk seyler yapıldı en önemlisi ucuşlar aktarmalı yapıldı aktarmalarda maşallah 3-4 saat belemeli yapıldı.bu yazıyı yazan arkadaş bunları da araştır öle yaz.
  • Bora jet şirketi kurulma aşamasındayken Bursa Ticaret odasıyla görüşmek istedi ama bu istek geri çevrildi. Evet, Yenişehir yer olarak Bursaya hitap edememektedir. Zararın nereden dönülürse kardır. Yunuseli mutlaka açılmalı ve pisti yeniden yapılarak uzatılmalıdır. Bunun için tüm şartlar uygundur. Kimse mazeret üretmesin. Yoksa Bursa kaybetmeye devam eder.
“Uçurdum seni.”
Bu iki kelime hepimize Okan Bayülgen’i hatırlatır.
Uçuk kaçık, biraz farklı tarzı ile birçok kişinin izlediği Talk Show’cu Okan Bayülgen, kendine böyle bir tanınırlık sağladı.
Okan Bayülgen’in programına katılanlar bu kadar kolay uçabilirken, sanayi kenti, ihracatta ikinci (pardon artık üçüncü) sırada yer alan Bursa maalesef ki bir türlü uçmayı beceremedi.
Yenişehir Havaalanı yüksek meblalar ile Bursa’ya kazandırıldı.
Yeri yanlıştı, doğruydu, bu tür tartışmaların artık bir kenara bırakılması gerekiyor.
Çünkü gerçek olan bu havaalanın yapıldığı ve kullanılması gerektiği…
THY ile denendi olmadı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere işadamı dernekleri bir araya geldi, bir çok destek sağlandı..
Olmadı mı olmuyor demek ki…
Bursa’ya yurt dışından gelen işadamı ve sanayiciler ya özel uçak kullanmak ya da İstanbul’a uçakla gelip karayolunu kullanmak durumunda kalıyor.
Sonra da kalkıp “Bilişim Vadisi” neden Bursa’da olmuyor?
Neden yeni otomotiv fabrikaları Bursa’ya kurulmuyor? diye düşünüyoruz.
Tabiî ki bunların tümünün Bursa’da olması dileğimiz.
Ama havaalanı da bugün olmazsa olmazlardan.
Hele de sanayi kenti iddiası olan bir kentseniz.
Son olarak Borajet, Yenişehir Havaalanı’ndan Türkiye’nin 11 kentine uçuş başlattı.
En büyük dileğimiz bu uçuşların devamının gelmesi ve kalıcı olması.
Tabi bu durum sanayici ve işadamlarını sevindirdi…
Sanayici ve işadamları, hava ulaşımına açıldığı tarihten beri tarifeli ve düzenli olarak hizmet veremeyen Yenişehir Havaalanı’nın Borajet’in hizmet vermeye başlamasıyla makus talihini yenmesini umut ettiği görüşünde birleşti.
Ortak görüş ise, özellikle Borajet’in 66 kişilik uçaklarla hizmet verecek olmasının, doluluk açısından önemli bir sıkıntı yaratmayacağı yönünde….
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras’ın da özetle belirttiği gibi, “Bir şehrin dünyaya bağlantısı havaalanları ile olur. Bir şehir ne kadar çok alternatif ulaşım imkanına sahipse, gelişmişliği, kültürel ve sosyal düzeyi ile ekonomisi o kadar ileri seviyededir.”
İstendiği kadar çalışmalar yapılsın, tanıtımlar yapılsın, biz kültür, sanayi, tarih kentiyiz dersek diyelim, bunları tamamlayacak enstrümanlar olmadığı sürece hep bir yanımız eksik olacak.
Burada birilerinin suçlu olduğunu söylemek de aslında yanlış olur, çünkü biliyoruz ki herkes havaalanının aktif hizmet vermesi için elinden geleni yaptı.

Cansel Oruç
Uçmak kolay mı, zor mu?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yunuseli havaalanı ATR42/72 uçakları için yeterlidir.yeterki sizde burayı açtırabilecek GÜÇ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yunuseli havaalanı ATR42/72 uçakları için yeterlidir.yeterki sizde burayı açtırabilecek GÜÇ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilende konuşıyor bilmeyende ilk önce şunu söyleyeyim yenişehir hava alnından ucuşların başladıgını bursa halkı bile bilmiyor dogru dürüst reklam yapılmadı ,ayrıca corlu havaalnından anadolu jet 49 tl ye ucarken bursadan kalkan ucak 129 tl ye uculabiliyor du anlayacagınız bursa işlemesin diye abuk sabuk seyler yapıldı en önemlisi ucuşlar aktarmalı yapıldı aktarmalarda maşallah 3-4 saat belemeli yapıldı.bu yazıyı yazan arkadaş bunları da araştır öle yaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bora jet şirketi kurulma aşamasındayken Bursa Ticaret odasıyla görüşmek istedi ama bu istek geri çevrildi. Evet, Yenişehir yer olarak Bursaya hitap edememektedir. Zararın nereden dönülürse kardır. Yunuseli mutlaka açılmalı ve pisti yeniden yapılarak uzatılmalıdır. Bunun için tüm şartlar uygundur. Kimse mazeret üretmesin. Yoksa Bursa kaybetmeye devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000