31 Mart 2013, Pazar 09:00:11

SEFERLER BAŞLAMADAN BİTTİ!

Borajet’in Erivan’a yapacağı uçuşlar ‘yetersiz talep’ gerekçesiyle iptal edildi. İptal kararında Azerbaycan’ın da etkili olduğu konuşuluyor.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • TV reklamı versinler. Hatta reklamlarda Engin Günaydın'ı kullansınlar. Aç, kapa, aç, kapa... 1500000 kez açıp kapatıyom ama hala açıp kapanıyor. Aç kapa :):):)
  • Mardin - Ankara hattında AnadoluJET günde 1 uçuyor ve mayıs itibariyle günde 2'ye çıkacak. Mardin - Antalya arasında da Ankara aktarmalı çok rahat uculabiliyor.
  • Van-Urmiye ve Van-Tebriz seferleride başlamadan bitmişti..
  • armaviada seferleri durdurdu.şu an için siyaseti bırakıp ticarete bakarsak türkiye üzerineden bağlantılı uçuşlar iyi satar.borajet zamanlaması güzeldi ama istanbuldan van'a bağlantı vermeden direkt van'dan erivan seferi yapması bence başlamadan bitmesinin nedeni oldu
  • Ermenistan'a sefer yapmayı düşünmek zaten bir hata. Öncelikle Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttukları için, sonra da ticari getirisi çok şüpheli olacağı için.
  • Borajet icin bir klasik tum hatlari ya baslamadan bitiyor. Yada başladıktan bir hafta sonra .
  • Sayın Borajet yetkilileri sonunda doğru olan kararı verip de ermenistan hayalini başlamadan bitirdiniz. Zaten bu destinasyon pazarlama hatasıydı... bir azeri olarak diyorum ki keşke Van-Baki ya da Iğdır-Bakü destinasyonu yapsaydınız emin olun hem kendinizi mutlu ederdiniz hem de biz azerileri...
  • Eğer 250 usd. bilet fiyatı doğruysa,bütün gerekçeler mantıklı olmasına rağmen,açlıktan nefesi kokan 3 milyon ermeniden kaç tanesi,o bileti karşılayabilecek imkana sahip?
  • Bunlar büyük pazarlama hataları. Aynı hataları Sun express de yapıyor. Şimdi kalktı kktc ye sefer koydu. Hiç bir şansı olmadığını bile bile sky ın yaptığı hataya düştü. Bir hafta sonra seferlerini iptal edecek. Biraz dikkat lütfen

Borajet’in, Ermenistan’ın başkenti Erivan ile Van arasında ilk seferini 3 Nisan’da yapacağı doğrudan uçuşlar başlamadan iptal edildi. Bilet fiyatları bile belirlenen uçuşun iptali için şirket tarafından, “yetersiz talep” gerekçesi gösterilirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bir iptal kararı olmadığı öğrenildi.

Borajet, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, Van ile Ermenistan arasında direkt uçak seferini başlatacağını bildirmişti. Van-Erivan seferlerinin tanıtımı, Ermenistan yetkilileri, tur şirketlerinin yöneticileri ve ABD Büyükelçiliği’nden temsilcilerin katılımıyla Erivan’da yapılmıştı. İlk olarak 3 Nisan’da yapılması planlanan 40 dakikalık seferlerin biletleri, 250 dolardan başlayacaktı, nisan ayı için indirim de yapılacaktı. Doğrudan seferler, çarşamba ve pazar günleri olmak üzere, haftada iki kez, Türkiye ile Ermenistan arasında karşılıklı olarak düzenlenecekti. Borajet, uçuşların ATR 72-500 tipi uçakla gerçekleştirileceğini belirtmişti. İlk uçuş Ermeni şirket Narekavan ortaklığı ile yapılacaktı. Ermeninistan turizm şirketleri, başta Van Akdamar Kilisesi ziyareti olmak üzere Ermenilerin Türkiye uçuşlarına ilgi göstermesinin beklendiğini kaydetmişti.

BAŞLAMADAN BİTTİ!

Ancak, 3 Nisan’da başlaması planlanan uçuşlar, ani bir kararla iptal edildi. Borajet’in, iptale gerekçe olarak, “beklenen talebin gelmemesini” gösterdiği öğrenildi. Ermenistan basını, uçuş seferlerinin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla durdurulduğunu iddia ederken, Türk makamlarının bu yönde bir kararı olmadığı belirtildi. Yetkililer, “İptal edilecek olsaydı, önceden izin verilmezdi” bilgisini verdi.

Konuyla gündeme gelen bir diğer iddia da Azerbaycan yönetiminin, 1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan öncesinde böyle bir uçuşa tepki gösterdiği, bunun üzerine şirketin geri adım attığı şeklinde oldu. Ermenistan’a uçuş seferi, Azerbaycan’da sert tepkiyle karşılanmıştı. Azerbaycan medyasındaki tepkileri değerlendiren Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Van’la Ermenistan’ın başkenti arasında doğrudan uçuşların Azerbaycan’ın çıkarlarını olumsuz etkilemeyeceğini ifade etmişti. (Milliyet)

SEFERLER BAŞLAMADAN BİTTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

petersburg ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aç kapa ~ 11 yıl önce
TV reklamı versinler. Hatta reklamlarda Engin Günaydın'ı kullansınlar. Aç, kapa, aç, kapa... 1500000 kez açıp kapatıyom ama hala açıp kapanıyor. Aç kapa :):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZS 06 - Mardin ~ 11 yıl önce
Mardin - Ankara hattında AnadoluJET günde 1 uçuyor ve mayıs itibariyle günde 2'ye çıkacak. Mardin - Antalya arasında da Ankara aktarmalı çok rahat uculabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY ~ 11 yıl önce
Van-Urmiye ve Van-Tebriz seferleride başlamadan bitmişti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
armaviada seferleri durdurdu.şu an için siyaseti bırakıp ticarete bakarsak türkiye üzerineden bağlantılı uçuşlar iyi satar.borajet zamanlaması güzeldi ama istanbuldan van'a bağlantı vermeden direkt van'dan erivan seferi yapması bence başlamadan bitmesinin nedeni oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu Bu ~ 11 yıl önce
Ermenistan'a sefer yapmayı düşünmek zaten bir hata. Öncelikle Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttukları için, sonra da ticari getirisi çok şüpheli olacağı için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klasik ~ 11 yıl önce
Borajet icin bir klasik tum hatlari ya baslamadan bitiyor. Yada başladıktan bir hafta sonra .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
azeri ~ 11 yıl önce
Sayın Borajet yetkilileri sonunda doğru olan kararı verip de ermenistan hayalini başlamadan bitirdiniz. Zaten bu destinasyon pazarlama hatasıydı... bir azeri olarak diyorum ki keşke Van-Baki ya da Iğdır-Bakü destinasyonu yapsaydınız emin olun hem kendinizi mutlu ederdiniz hem de biz azerileri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
sen van a uçup napcksn acaba? :)
LTBQ ~ 11 yıl önce
Eğer 250 usd. bilet fiyatı doğruysa,bütün gerekçeler mantıklı olmasına rağmen,açlıktan nefesi kokan 3 milyon ermeniden kaç tanesi,o bileti karşılayabilecek imkana sahip?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazarlama ~ 11 yıl önce
Bunlar büyük pazarlama hataları. Aynı hataları Sun express de yapıyor. Şimdi kalktı kktc ye sefer koydu. Hiç bir şansı olmadığını bile bile sky ın yaptığı hataya düştü. Bir hafta sonra seferlerini iptal edecek. Biraz dikkat lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000