14 Temmuz 2011, Perşembe 16:45:53

GÖKÇEADA YOLCU UÇAĞIYLA TANIŞTI... (FOTO HABER)

Bugün Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi tarihi günlerinden birini yaşadı. Borajet ve AnadoluJet’in ortak uçuş noktalarından biri de Gökçeada oldu. İlk uçuşa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı...
  • Adanın gelişmesine iyi bir katkı sağlayacaktır ada sörfçüler içinde alternatif bir yer olacak hatta çeşmeyi bile geçebilir
  • Emegi gecenlere tesekkurler. Bundan sonra gorev adalilara ve turizmcilere dusuyor. Ucuslara sahip cikarlarsa ozellikle kendilerinin menfaatine olacaktir.Hayirli ve ugurlu olsun.
  • Gökçeada çok güzel bir yerdi. Oraya uçakla gidebilmek süper..
  • Sayın Başkanın çabaları ve Merkezi Yönetimin desteği ile çok güzel bir çalışma oldu. Özellikle sörf turizmi için itici bir güç olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürler ancak Sayın Belediye Başkanı Yücel ATALAY'ın çabaları ve takipciliği ayrıca takdir edilecek ve az rastlanır bir durum, kendisine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
  • uçuş işletme nerede
  • D.H.M.İ. Genel Müdürü Sn.Orhan Birdal hep arka planda görüntülerde .Borajet e ve THY ye tebrikler .Ulaştırma Bakanlığına tebrikler ama DHMİ olmasaydi bu meydan ve dolayisiyla bu seferler yapilabilirmiydi? Sanırım bürokratik terbiyeden geride kaldı Sn Genel Müdür.Ön sıradakilere ve tavırlarına lütfen bir bakınız.
  • bu pırpıra bir kez bindim. çok rahat. sadece biraz fazla sallanıyor.
  • bozcada geyikli arası deniz yolu ile 20-25 dakika sürüyor çanakkale havaalanı geyikli arası ile 30 dakika havaalanı bozcada için uzak bir ihtimal saygılar
  • herşeyin ötesinde herkezde anlayacağı üzere daha çok bölgesel uçak lazım türkiyede gökçeada gibi daha bir çok liman var bölgesel uçakların uçabileceği türkiyeye ATR gibi dahasında CRJ,ERJ ve RJ gibi uçaklar lazım mevcut filodaki uçak sayılarıyla bir yere kadar işler yürür
  • Gökçeadayla ilgili ucuyorum forumundan çok bilgi öğrendim
Geçtiğimiz yıl terminal inşaatı tamamlanıp Ulaştırma Bakanı Binali Yıldıırm tarafından hizmete açılmasının ardından neredeyse bir yıl geçti. Terminal binasının açılmasıyla birlikte yolcu uçaklarının seferler başlamasını dört gözle bekleyen Gökçeadalılar bu heveslerine bugün kavuştular. 

Bölgesel havacılığın en önemli temsilcileri olan Borajet ve AnadoluJet birlikteliğinde Gökçeada uçuşları bu gün start aldı. 
 
Uçuşların başlaması ile birlikte düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuş Başkanı Sami Alan, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Borajet Genel Müdür Kadir Peker, Anadolujet ile güzel bir işbirlikteliği yaptıklarını belirterek, “Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın uçmayan vatandaşımız kalmayacak sloganıyla bizler de azimle çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Gökçeada uçuşlarımız hayırlı olsun” dedi.
 
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da “Borajet ve AnadoluJet birlikteliği ile başlattığımız bu uçuşlar bugün başladı. Haftada iki sefer olarak başlattığımız seferler talep olması halinde daha da artacaktır. Umuyoruz iki seferle kalmayacağız ve hergün uçacağız” dedi.
 
Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay ise, “Çok heyecanlıyım” diyerek başladığı konuşmasında “Herşeyden mahrumduk. Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız sayesinde bu makus talihimizi yendik. Önce gemilerimiz feribotlarımız alındı ve Gökçeada’ya denizden ulaşım rahatladı. Ancak buraya havadan ulaşım da gerekiyordu. Turizm potansiyeli olan bir ilçemiz var. Şimdi hava köprüsünü de kurduk. Bu uçuşun başlaması için bizden desteklerini esirgemeyen başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüze, DHMİ Genel Müdürlüğümüze, Anadolujet ve Borajet’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, “Havaalanının açılması ve uçuşların başlaması için büyük desteğini gördüğümüz yazılarıyla bizleri destekleyen Airporthaber Genel Yayın Kordinatörü Ali Kıdık’a da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Törende son konuşmayı yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, “Kurtuluş savaşımızın başlangıç noktası olan Çanakkale için “Çanakkale geçilmez” sözlerini bilmeyenimiz yok. Ama bu söz düşmana yöneliktir. Biz bugün burada Çanakkaleyi hem denizden hem havadan nasıl geçtiğimizi ıspatladık. Gökçeada artık dünyanın gözbebeği olmaya aday bir ilçemiz. Uçuşların başlaması yetmez. Bölge halkı uçuşlara destek olmalı. Haftada iki seferle yetinilmemeli. Hergün uçuş yapılacak şekilde sahip çıkmalısınız” dedi.  Yıldırım, göreve geldiklerinde 25 havaalanının çalıştığını şimdi sayının 46’ya ulaştığını da sözlerine ekledi.
 
©Airporthaber.com



















GÖKÇEADA YOLCU UÇAĞIYLA TANIŞTI... (FOTO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Adanın gelişmesine iyi bir katkı sağlayacaktır ada sörfçüler içinde alternatif bir yer olacak hatta çeşmeyi bile geçebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emegi gecenlere tesekkurler. Bundan sonra gorev adalilara ve turizmcilere dusuyor. Ucuslara sahip cikarlarsa ozellikle kendilerinin menfaatine olacaktir.Hayirli ve ugurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gökçeada çok güzel bir yerdi. Oraya uçakla gidebilmek süper..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Başkanın çabaları ve Merkezi Yönetimin desteği ile çok güzel bir çalışma oldu. Özellikle sörf turizmi için itici bir güç olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürler ancak Sayın Belediye Başkanı Yücel ATALAY'ın çabaları ve takipciliği ayrıca takdir edilecek ve az rastlanır bir durum, kendisine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçuş işletme nerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
D.H.M.İ. Genel Müdürü Sn.Orhan Birdal hep arka planda görüntülerde .Borajet e ve THY ye tebrikler .Ulaştırma Bakanlığına tebrikler ama DHMİ olmasaydi bu meydan ve dolayisiyla bu seferler yapilabilirmiydi? Sanırım bürokratik terbiyeden geride kaldı Sn Genel Müdür.Ön sıradakilere ve tavırlarına lütfen bir bakınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu pırpıra bir kez bindim. çok rahat. sadece biraz fazla sallanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bozcada geyikli arası deniz yolu ile 20-25 dakika sürüyor çanakkale havaalanı geyikli arası ile 30 dakika havaalanı bozcada için uzak bir ihtimal saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herşeyin ötesinde herkezde anlayacağı üzere daha çok bölgesel uçak lazım türkiyede gökçeada gibi daha bir çok liman var bölgesel uçakların uçabileceği türkiyeye ATR gibi dahasında CRJ,ERJ ve RJ gibi uçaklar lazım mevcut filodaki uçak sayılarıyla bir yere kadar işler yürür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gökçeadayla ilgili ucuyorum forumundan çok bilgi öğrendim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000