03 Eylül 2016, Cumartesi 19:57:53

Borajet'ten medyadaki iddialara yanıt

Borajet Havayolları, medyada çıkan bazı haberler ile ilgili iddialara yaptığı açıklama ile cevap verdi.
  • Merak eden, açar İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtlarını inceler. İlgili kişiler ile aynı yönetim kurullarında bulunulmuş mu görülür.
  • Tarkimin hangarına airbus a321 girmesi teknik açıdan mümkün degil, uçağın kanat açılarından dolayı hangara girmesi imkansız. Böyle asıl sız iftiralar atmayın, ergün diler gibi saçma sapan haber yapan gazetecilerede inanmayın !!!
  • Yandaş bir 'gazetede' yazıp çizip atıp tutuyorsunuz. Ama bu şirketlerde emeğiyle maaş alıp ailesini geçindiren, ülkenin havacılık sektörüne hizmet eden insanlara çamur atıyorsunuz! Zaten işsizlik almış yürümüş hoşunuzamı gidecek bu şirketler kapanırsa! Saygısız yazar bozuntusu!
  • Iyi para 58 milyon dolar pardon ABD doları
  • Takvim gazetesi yazarı dolmuşa getirilmiş bugünki düzeltmesi bile ne kadar sığ ve yetersiz olduğunu ortaya koyuyor.Bu BORAJET 'ATLAS'ıTARKİM 'i ele geçirme operasyonu E KAPISI Hakkı'nda yazan Oray'ı bilmeden yazma
  • Turk sivil havaciligin gecirdigi bu zor donemde kim olursa olsun bir Turk sivil havacilik sirketine "kostek" olmayin. Aksine destek olunda herkes bundan faydalansin, is cikarsin, para kazansin, Bayragimizi yurt ici ve disinda gururla tasisin. Zaman beraber olma ve birbirimizi destekleme zamanidir. Ergun Diler Bey, umarim oluyorsundur bu yorumu. Saygilarimla.
  • Bu habere yorum yapılamıyor mu
  • Hep yalan:))
  • Not 1'e dayanarak yaziyorum.. Tamam herseyi kabul ediyorumda, Istanbul'da 2007'de JAA-ATPL kursunu yaparken "Faruk Bayindir" bey TARKIM Ucus Okulunda "BORAJET" olayini benle sahsen konustu ve beraber bile Logo konusunda danisti.. Hic bir ticari iliskisi yoktu o'zaman neden cesit cesit "BORAJET" logo'larla ofisinde benle bu konuyu konustu?? Resimlerimiz bile var, inanmiyorsaniz..!!!! Hoscakal..
  • Airporthaber sizleri tebrik ediyorum. Havacı olduğunuzu kanıtladınız. Bir sürü saçmalık yazan o kendisini gazateci sanan yalancının yazısını sitenizde paylaşmadınız.

Borajet Havayolları, basında çıkan bazı haberler ile ilgili iddialara yaptığı açıklama ile cevap verdi. 

İşte Borajet Havayolları'nın açıklaması;

BORAJET HAVAYOLLARI İLE İLGİLİ BAZI ASILSIZ VE MAKSADI BELİRSİZ YAYINLAR NEDENİYLE KAMUOYUNA AÇIKLA

2 Eylük ve 3 Eylül 2016 tarihlerinde Takvim gazetesinde Ergün Diler imzasıyla yayımlanan köşe yazılarında Borajet Havayolları'nın kurucusu sayın Yalçın Ayaslı'lı hakkında gerçekdışı bazı iddialar öne sürülmüş ve dolaylı olarak Borajet Havayolları benzer iddialarla hedef alınmıştır.

1 - Borajet Havayolları'nın kurucusu ve kuruluşundan beri tek sahibi Yalçın Ayaslı'dır. Söz konusu yazılardaki iddialarda esas olarak alındığı gibi "Faruk Bayındır" adlı kişi ve "Tarkim Havcılık" adlı firma ile Borajet Havayolları ya da kurucusu Yalçın Ayaslı arasında herhangi bir ticari ilişki veya ortaklık söz konusu değildir.

2 - Yazıda bahsi geçen Borajet'ê air uçak bakım teknik hangarı Atatürk Havalimanı Gümrüksüz Saha bölümü içindedir ve iddia edildiği gibi havalimanı dışına doğrudan açılan herhangi bir kapısı mevcut değildir. Hangara ulaşmak ancak gerekli güvenlik kontrollerinden geçmekle mümündür. Hangar uluslararsı havacılık ve havaalanları kuralları gereğince işletilmekte ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir.

3 - Yazılarda bahsi geçen Zagrosjet'e air A321 tipi uçak hangarımıza hiçbir tarihte asla giriş yapmamıştır. Esasen o büyüklükte bir uçağın hangarımıza girebilmesi hangarın boyutlarından dolayı söz konusu da değildir...

4 - Yazıda "58 milyon ABD Doları değerinde" tanımıyla bahsi geçen Global XRS tipi özel uçak, kişisel maddi varlığının kaynağı ve boyutları yıllardan beri ve şeffaf olarak bilinen Yalçın Ayaslı tarafından ve hiçbir ortaklık olmaksızın satın alınmıştır. Bu uçağın bugünkü maliyeti tamamen Borajet Havayolları'na aittir.

Bu konularla ilgili daha ayrıntılı bilgiler Borahet web sitesi "Tarihçe" bölümünde görülebilir.

Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu olan Borajet Havayolları, 2018'de İstanbul'da hizmete girecek ve dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanıyla eş zamanlı olarak daha da büyümeyi hedef almaktadır.

Bu amaçla, Borajet Türk Sivil Havacılık sektörüne 60 "yeni nesil" uçaktan oluşan modern bir filo ile 3.5 milyar ABD doları değerinde bir yatırım planlamış ve ön anlaşmaları yapmıştır. Ancak bu tür gerçek dışı karalamaların ve hayali senaryoların Borajet'in yeni yatırım arifesinde medyamızda yer almasını üzücü ve düşündürücü bir yanlışlık olarak değerlendirmekteyiz.

Ülkemizin geleceine olan inancımızla, son 13 yılda dünyaca kıskanılan büyük başarılara imza atmış Türk Sivil Havacılık sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Borajet'ten medyadaki iddialara yanıt

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

İTO ~ 8 yıl önce
Merak eden, açar İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtlarını inceler. İlgili kişiler ile aynı yönetim kurullarında bulunulmuş mu görülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet kaptan ~ 8 yıl önce
Tarkimin hangarına airbus a321 girmesi teknik açıdan mümkün degil, uçağın kanat açılarından dolayı hangara girmesi imkansız. Böyle asıl sız iftiralar atmayın, ergün diler gibi saçma sapan haber yapan gazetecilerede inanmayın !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keptın ~ 8 yıl önce
Yandaş bir 'gazetede' yazıp çizip atıp tutuyorsunuz. Ama bu şirketlerde emeğiyle maaş alıp ailesini geçindiren, ülkenin havacılık sektörüne hizmet eden insanlara çamur atıyorsunuz! Zaten işsizlik almış yürümüş hoşunuzamı gidecek bu şirketler kapanırsa! Saygısız yazar bozuntusu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
008 ~ 8 yıl önce
Iyi para 58 milyon dolar pardon ABD doları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adil HAVACI ~ 8 yıl önce
Takvim gazetesi yazarı dolmuşa getirilmiş bugünki düzeltmesi bile ne kadar sığ ve yetersiz olduğunu ortaya koyuyor.Bu BORAJET 'ATLAS'ıTARKİM 'i ele geçirme operasyonu E KAPISI Hakkı'nda yazan Oray'ı bilmeden yazma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kostek ~ 8 yıl önce
Turk sivil havaciligin gecirdigi bu zor donemde kim olursa olsun bir Turk sivil havacilik sirketine "kostek" olmayin. Aksine destek olunda herkes bundan faydalansin, is cikarsin, para kazansin, Bayragimizi yurt ici ve disinda gururla tasisin. Zaman beraber olma ve birbirimizi destekleme zamanidir. Ergun Diler Bey, umarim oluyorsundur bu yorumu. Saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde yorumlar ~ 8 yıl önce
Bu habere yorum yapılamıyor mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 ~ 8 yıl önce
Hep yalan:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Not 1'e dayanarak yaziyorum.. Tamam herseyi kabul ediyorumda, Istanbul'da 2007'de JAA-ATPL kursunu yaparken "Faruk Bayindir" bey TARKIM Ucus Okulunda "BORAJET" olayini benle sahsen konustu ve beraber bile Logo konusunda danisti.. Hic bir ticari iliskisi yoktu o'zaman neden cesit cesit "BORAJET" logo'larla ofisinde benle bu konuyu konustu?? Resimlerimiz bile var, inanmiyorsaniz..!!!! Hoscakal..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özet ~ 8 yıl önce
Bugun bahsi geçen şahısların hiçbirinin şirket bazında yönetimsel yada başka bir alanda söz sahibi değildirler. yasal olarakta hiçbir ortaklıkları yoktur
Özet ~ 8 yıl önce
Arkasında devlet desteği olmayan havayolu şirketleri sürekli kaosun ve savaşların oldugu bir ortamda ayakta kalmaya çalısmaktadır borajet yüzlerce kişiye iş kapısı açıp ekmek veremeye çalısan küçük bir havayolu şirketidir bugün sektörün devlerinin bile zarar açıkladıgı bir ortamda kendi yağıyla kavrulmaya çalısan havayolu şirketidir asılsız iddia ve yalan haberlerle yıpratılmaya çalısılmaktadır yalcın bey saygın ve güçlü bir işadamıdır böyle asılsız dedikodular onun ismini lekeleyelez ! Yalçın bey kendini ıspatlamıs saygın bir işadamıdır.bugun yapılmaya çalısılan pastanın yarısıylan yetinmeyenlerin sektörde bulunan diğer şirketleri ortadan kaldırmak suretiylen pastanın geriye kalan diğer yarısınıda mideye indirme politikasıdır olayın özeti bu .
TEBRİKLER ~ 8 yıl önce
Airporthaber sizleri tebrik ediyorum. Havacı olduğunuzu kanıtladınız. Bir sürü saçmalık yazan o kendisini gazateci sanan yalancının yazısını sitenizde paylaşmadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000