07 Ekim 2016, Cuma 10:01:10

Borajet ve Türk havacılığı büyümeye devam edecek

Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, Borajet Havayolları'nın gelecek hedeflerini, 30 uçaklık yeni anlaşmayı ve Türk havacılığı hakkında AirportHaber'e konuştu.
  • 46 beden kabin amirini zayiflayamayinca ucurmaktan vazgecip egitmen yapmislar :) ne kadar beceriksiz varsa soktular sirketin icine. Hepsi bir anda ne oldum delisi oldu. Ne oldum demeyin ne olacagim deyin!!
  • Komik bile degilsin. Aciklamalarin komedi, bilet satamadan, ucak sayini indirip isten ciddi sayida ucus ekibi ve teknisyen cikarmisken salla baba salla. Once calisanlarin alacaklarini ode, kul hakki yeme. Sonra inandiriciligini degerlendirelim. Alici ciksin saniyede satip uzayacaksin, bilmeyen kalmadi. Valla hala inanan keriz var mi merak ediyorum. Yalaka sirket ici askerlerin saldirilari umurumda degil.
  • Ağam bizimle eğleniyi heralde.
  • Hem patronu, hem çalışanları, hem de yolcuları yordunuz, yıprattınız. Şirketin adını değiştirin YIPRATICIJET yapın. YORUCUJET' te olur.
  • Fuarda şirket hakkında konuşmak serbestmi???
  • thy ile anlaşma neden iptal edildi ondan bahsetsenize?
  • Büyüdünüz de o yüzden mi geçen hafta çalışanlarınizi işten cikardiniz sayın Akol?
  • Yorumlari okudukca halinize guluyorum. Su hava yoluna iyi bir yonetici gelmez mi? Kandirilip gelenler de durumu anlayip kacip gittiler. Yalcin bey sizede bilim adami diyorlar ama olanlari gormek icin quantum fizigine ihtiyac yok. Yazik cok yazik...
  • Hem de çok...
  • İnan'ın Cizre Nuh turizim borajetten iyi.

Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, 11'inci İstanbul Airshow'un ilk gününde açıkladıkları büyük yatırım, Borajet'in hedefleri ve havacılık sektörünü AirportHaber'e anlattı. 

Son yıllarda yaptığı hamleler ile 10 kat büyüyen Borajet Havayolları'nın yatırımlarının devam edeceğini belirten Akol, 2016'ya iyi başladıklarını ancak yaşanan terör eylemleri nedeniyle sektörde yaşanan düşüşün kendilerine de yasıdığını belirtti. 

Bu yılın kötü geçtiğine vurgu yapan Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Akol, önümüzdeki sene 2018'de Türk havacılığının ciddi bir büyüme yaşayacağını ifade etti.

Fatih Akol'un açıklamaları şöyle;

Son 13 seneye baktığınız zaman sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu bir irade var. Başbakanımızın bakanlık döneminde gösterdiği çok ciddi bir liderlik ve irade var. Bunun çerçevesinde iki haneli büyüyen bir sektörümüz var. Türk Hava Yolları’nın burada büyük bir payı var. Geldiğimiz noktada ortada. Dünyanın en önemli markalarından birisi olmuş bir havayolu oldu. Bununla birlikte özel şirketlerin de çok ciddi başarıları var. Bu trend devam ediyor.

Tabii ki bu sene, hem Avrupa’da hem de bölgemizdeki terör faaliyetlerinden dolayı  özellikle turizmde bir azalma var. Bu azalmanın getirdiği sıkıntıyı yaşadık ancak, şuna inanmıyorum; trend kırılmadı ve trend devam edecek. Özellikle yeni havalimanının da açılmasıyla birlikte alt yapıdaki sorunlarımızın yavaş yavaş giderildiğini göreceğiz. Buna dayalı olarak da daha yoğun uçuşlar olacak. Cumhuriyet tarihinin önemli projelerinden biri. Bize sadece permide, slotta kolaylık sağlamayacak. Bence aynı zamanda Türk havacılık sanayine, uzay sanayine önemli katkılarda bulunacak. Önemli bir lojistik merkezi olacak aynı zamanda. Çünkü bir parçayı veriyorsunuz, 300 noktaya gidip gelebiliyor. Mesafeler açısından dünyanın merkezi diyebileceğimiz bir yer geliyor. Dolayısıyla bu trend devam edecek.

2017’nin 2016’dan biraz daha iyi geçeceğini ancak, tur operatörlerinin gerekli imzaları atamamasından dolayı, gelecek seneki satışların tamamının yapılmadığını görüyoruz ama, 2017 daha iyi geçecek. İnşallah 2018’de de ciddi bir zıplama göreceğiz diye düşünüyoruz.

BORAJET 10 KAT BÜYÜDÜ
Bunun bir parçası olarak biz de, Borajet Havayolları olarak 2-3 yıllık bir süreçte hemen hemen 10 kat büyüdük. Nasıl büyüdük? Bölgesel jetleri getirdi. Bölgesel jetler çok ciddi bir teveccüh gördü yolcudan. Şu anda ortalama 100 civarında uçuş yapıyoruz. 80 noktaya uçuyoruz. Şu anda 13 adet ticari uçağımız, iki özel jetimiz var.  2016’ya başladığımızda Ocak ayımız iyi geçti. Hedefimizin üzerinde iyi bir aydı. Şubat ayında terör olaylarının başlamasıyla birlikte uçakların bir kısmını daha az kullanmaya, ground etmeye başladık.

Bu sene sonu itibariyle bir tane uçağımızın kontratı bitiyor, yolluyoruz. Hedefimiz şuydu; ilk önce kısa kontratlarla bu uçakları alalım. Test edelim. Çünkü halkımız büyük uçaklara alışmış, sevmeyebilir. Buna da küçük uçak diyebilir. Baktık iyi gidiyor, uzun vadeli yatırım yapalım, satın alalım. Uzun vadeli kiralamalar yapalım. Elimizdeki uçaklar eski değil, 3-4 yaş ortalamasında bir filomuz var. Bunları yenileyelim dedik. 

2017'YE DAHA HAZIR GİRECEĞİZ
Bu anlamda bir uçağımızın sözleşmesi bitiyor, yolluyoruz. Büyük ihtimalle iki uçağımızı daha filodan çıkaracağız sene sonu itibariyle. Gelecek senenin bu yıldan daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Dolayısı ile bazı maliyet indirimleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Daha verimli çalışmak durumundayız. Gerek personel, gerek işi yapış şekli, genel müdürlük, lojistik birimleri gibi gerekli optimizasyonu yapıyoruz. 2017’ye daha hazır gireceğiz.

Bunlara paralel bugün yeni açıklamamızı da yaptık. Bir süredir de üzerinde çalışıyorduk. Allah kısmet ederse, 2018’den sonra 4 sene içerisinde filomuza 30 adet bölgesel dahil etmeyi planlıyoruz. Bu 30 uçağın ilk 5 adedi için tüm finansal anlaşmaları Aercap ile bitirdik ve bugün (dün) ilan ettik. İlk 5 uçağımız 2018’de gelmeye başlayacak.

Üçüncü havalimanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Oraya geçeceğiz. Hem Sabiha Gökçen’de hem de yeni havalimanında olacağız. 15 bin m2 hangar hedefimiz var.



©AirportHaber

Borajet ve Türk havacılığı büyümeye devam edecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

egitmen amirler ~ 8 yıl önce
46 beden kabin amirini zayiflayamayinca ucurmaktan vazgecip egitmen yapmislar :) ne kadar beceriksiz varsa soktular sirketin icine. Hepsi bir anda ne oldum delisi oldu. Ne oldum demeyin ne olacagim deyin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Yenı egıtmenlerın bazılarıda ılk ıs planlamayla kanka olup hafta sonu kendılerını boşa çıkarıyorlar.!!!
Clint ~ 8 yıl önce
Komik bile degilsin. Aciklamalarin komedi, bilet satamadan, ucak sayini indirip isten ciddi sayida ucus ekibi ve teknisyen cikarmisken salla baba salla. Once calisanlarin alacaklarini ode, kul hakki yeme. Sonra inandiriciligini degerlendirelim. Alici ciksin saniyede satip uzayacaksin, bilmeyen kalmadi. Valla hala inanan keriz var mi merak ediyorum. Yalaka sirket ici askerlerin saldirilari umurumda degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RT ~ 8 yıl önce
Ağam bizimle eğleniyi heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YıpratıcıJet ~ 8 yıl önce
Hem patronu, hem çalışanları, hem de yolcuları yordunuz, yıprattınız. Şirketin adını değiştirin YIPRATICIJET yapın. YORUCUJET' te olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D.nlc ~ 8 yıl önce
Fuarda şirket hakkında konuşmak serbestmi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 8 yıl önce
thy ile anlaşma neden iptal edildi ondan bahsetsenize?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamera şakası gibi... ~ 8 yıl önce
Büyüdünüz de o yüzden mi geçen hafta çalışanlarınizi işten cikardiniz sayın Akol?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lzg Y ~ 8 yıl önce
Neyin kafasını yaşıyorlar bunlar.
Eski Çalışan ~ 8 yıl önce
Yorumlari okudukca halinize guluyorum. Su hava yoluna iyi bir yonetici gelmez mi? Kandirilip gelenler de durumu anlayip kacip gittiler. Yalcin bey sizede bilim adami diyorlar ama olanlari gormek icin quantum fizigine ihtiyac yok. Yazik cok yazik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık... ~ 8 yıl önce
Hem de çok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeş ~ 8 yıl önce
İnan'ın Cizre Nuh turizim borajetten iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 8 yıl önce
cok guldum :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000