02 Mart 2013, Cumartesi 17:09:48

BORAJET VAN İLE TEBRİZ'İ BULUŞTURUYOR

Borajet'in Türkiye ile İran arasında başlatmış olduğu uçuşlar kapsamında Tebriz’den gelen 60 kişilik heyet ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı.
  • Vaybe borajet i kimler temsil ediyor. Ne gunlere kalindi
  • Van için hayırlı olsun

Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Borajet Hava Yolları ile bazı otellerin katkıları ile düzenlenen ‘Van Tebriz ile Buluşuyor’ konulu toplantı Rescate Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu, yardımcıları Ata Uslu ile Mehmet Yüzer, Van Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, Doğu Azerbaycan Havalimanları Genel Müdürü Ali Rostamı Nojehdeh, Tebriz Acenta Sahipleri Müdürü Samad Zorrıyeh Ghahraman, Doğu Azerbaycan Şehirleşme ve Yol Müdürü Ourojalı Alızadeh, Tebriz Ticaret Odası Üyesi ve İran-Türkiye Ticari Kurumu Müdürü Reza Kami, Borajet Hava Yolları Başkan Yardımcısı Hale Orhun, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, ve çok sayıda seyahat acentası sahibi katıldı.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı Farsça Van konulu slayt gösterisinin izlenmesinin ardından teşekkür konuşmalarına geçildi. Borajet Hava Yolları Başkan Yardımcısı Hale Orhun, Tebriz Acenta Sahipleri Müdürü Samad Zorrıyeh Ghahraman, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, Tebriz Ticaret Odası Üyesi ve İran-Türkiye Ticari Kurumu Müdürü Reza Kami, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya ile Doğu Azerbaycan Şehirleşme ve Yol Müdürü Ourojalı Alızadeh’in birer teşekkür konuşması yapmasının ardından kürsüye gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, bu iki ülke arasındaki ilişkilerini geliştirilmesi için Borjet’in başlatmış olduğu uçuşların çok önemli katkılar sunacağını söyledi.

Başlatılan bu uçuşların her iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük katkı sunacağını ifade eden Vali Karaloğlu, bunun önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Tebriz’in Van için önemli bir şehir olduğunu anlatan Karaloğlu, “Türkiye ile İran bölgenin güçlü ve önemli ülkeleridir. Hem nüfusu bakımından hem de ekonomi olarak. 400 sene barış içerisinde sınırları değişmeden yaşamışlar. Son yıllardaki büyük gelişmelere rağmen her iki ülke karşılıklı potansiyelini kullanmış değil. Ticaretimiz 21 milyon doları bulda ama hala daha çok kullanılması gereken bir potansiyel söz konusudur. Bu hedefi daha da yukarılarda taşımak gerekir. Bunu da arttırabilmek için her iki ülkenin sınır illerinin ilişlerini geliştirmemiz gerek. Borajet’in bugün başlattığı uçuşlar haftada 3 gün olacak ama 3 gün yeterli değil. Bunu haftada 7 güne çıkarmak için siz seyahat acentelerine büyük işler düşüyor. Her iki ülkenin kazanmasını istiyoruz. Dış ticaret verileri Türkiye’nin lehine görünüyor ama 4 yıldır ben buradayım daha İran ile ilgili bir billboard görmedim. Bu olursa, reklamınızı yaparsanız, buradan da oralara gelecek olan vatandaşımızın sayısı artacaktır. Sadece ticaret, turizmde değil tüm alanlarda ilişkilerimizi geliştirmemiz gerekir. Bakın 1,5 ay önce biz Van’da Tebriz Üniversitesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin himayelerinde İran-Türk ortak üniversitesinin kurulması ile ilgili anlaşmaya imza attık. Buna benzer kültürel etkinliklere imza atmamız gerek. Belki diğer ülkeleri de katarak geliştirebiliriz. Ben tekrar bu uçuşlarda büyük emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından toplantı sona ererken, İranlı heyet Van’da çeşitli gezilerde bulunmak üzere otelden ayrıldılar.

BORAJET VAN İLE TEBRİZ'İ BULUŞTURUYOR

Yorumlar

Hayirlisi ~ 11 yıl önce
Vaybe borajet i kimler temsil ediyor. Ne gunlere kalindi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vanlı ~ 11 yıl önce
Van için hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000