27 Ağustos 2010, Cuma 14:33:39

BORAJET GAZİPAŞA SEFERLERİNİ DURDURDU

Yapımına 1991 yılında başlanan ve ancak geçtiğimiz ay hizmete açılabilen Antalya Gazipaşa Havalimanı'ndan kötü haber geldi.
  • bu tokat laleleri kim ya
  • orayada havalimanı lazım neresi mi?orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür....
  • bayram sonrası seferler tokat ist. her güne çıkıyor.
  • KAÇ YAŞINDASIN SEN GERÇEKTEN MERAK ETTİM SAYMAYI BİLMİYORSUN GALİBA BEN SANA DEĞİL DHMİNİN İSTATİSTİKLERİ 28-30DAN BAHSEDİYOR HA KALAN YOLCUNUN PARASINI SEN VERİYORSAN BİLMEM
  • borajet yöneticileri bu işin acemisi herhalde,ufak bir araştırma neticesi gösteriyorki hiçbir yerde reklam yok,temsilci yok,bilet satış ofisi dahi yok.bursadan erzurum,sivas,kayseri,samsun,gaziantep yolcusu rahat rahat çıkar ama oralarda borajeti duyan yok,bence borajet gözboyadı başka planları var gibime geliyor.
  • artık nefret ettiğim sevmediğim görmek ve duymak istemediğim bir tek kelime var oda tokat
  • Havalimanı yapıldığında inşallah ilk seferi de borajet yapar hatlar belli SAW-OGİ,YEI-ESB-OGİ,ADB-OGİ,AYT-OGİ... dış hatları yazmıyorum. Özellikle Almanya,Hollanda ve Fransa...Çok gubetçi mevcut olup...hazırlıkları yapan çok kazanacak çok..
  • memleketinin reklamını yalnış yerde yapıyorsun burda müşteri toplayamassın :) ayrıca tutturmuşsun en karlı hat diye adamlar kendileri açıkladı en karlı hattımız edremit diye senin tokata bir haftada yaptıkları seferi edremite bir gecede yapıyorlar
  • borajet en iyi kararı verdi bence.çünkü böyle olacağı belliydi.bora jetin en iyi hattı tokat.rakamlar ortada...
  • Or-Gi bir gerekliliktir bir zorunluluktur!!! Diğer illerde başlanan ve siyasi rant için yapılan alanlar gibi değildir!!! Or-Gi yapılsın 2 sene sonra görün siz doluluk oranlarını. Trabzon ve Samsun'dan kalkan-inenlerin doluluk oranlarına bakarsanız Or-Gi'nin ne kadar karlı olacağını kestirebilirsiniz. Karadeniz;Yüksekova'ya, Gazipaşa'ya benzemez.
Bora Jet Ticaret Direktörü Recep Küçük, 44 gün süren yaz uçuşlarında Gazipaşa Havaalanı'ndan bekledikleri randımanı alamadıklarını söyledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile bazı sivil toplum örgütlerinin verdikleri desteğin zarar etmelerini önleyemediğini belirten Küçük, "Ne yazık ki Gazipaşa - Ankara arasında yüzde 30 doluluk oranını bile yakalayamadık. Çoğu kez 3 veya 5 yolcu ile uçtuk" dedi.

Alanya'da önemli bir yolcu potansiyeli olmasına rağmen çeşitli nedenlerle bu potansiyelin Gazipaşa Havaalanı'na yansıtılamadığını dile getiren Küçük, şöyle konuştu:

"Bunun birkaç nedeni var. Birincisi, uçuş iznini Mayıs ayında aldık. Yani bu, uçuş planlaması için geç bir zaman. Bu nedenle hazırlanma ve tanıtımda sıkıntı yaşadık. En önemli unsurlardan biri de Gazipaşa Havaalanı'na aletsiz, yani sadece görerek iniş yapılabiliyor olması. Bu, zaman zaman sıkıntı veriyor. En az 5 kilometre görüş mesafesi olması gerekiyor ki hava şartları her zaman buna izin vermez. Aletli iniş mutlaka sağlanmalı ve sisli veya rüzgarlı havada da uçaklar kule yardımıyla daha kolay iniş yapabilsin. Aletli iniş imkanı sağlanmadığı sürece rantabl olsa bile kış mevsiminde iniş çok sıkıntılı olur ve bu nedenle kimse buraya sefer düzenlemez. Ayrıca havaalanının gece uçuş imkanı yok. Gazipaşa'dan sabah Ankara'ya giden yolcu akşam geri dönmek istiyor ama gece uçuşu, yani pist ışıklandırması ve aletler olmadığı için bu imkan yok. Yani bugün giden yolcu ancak yarın Ankara'dan dönebiliyor ki bu, seferin cazibesini azaltıyor. Bunlar neden yapılmadı, ne zaman yapılır ben bilemem tabi.”

Yapımı 19 yılda tamamlanan Gazipaşa Havalimanı'na ilk yolcu uçağı geçen 12 Temmuz'da inmişti.

Hürriyet
BORAJET GAZİPAŞA SEFERLERİNİ DURDURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu tokat laleleri kim ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
orayada havalimanı lazım neresi mi?orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bayram sonrası seferler tokat ist. her güne çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KAÇ YAŞINDASIN SEN GERÇEKTEN MERAK ETTİM SAYMAYI BİLMİYORSUN GALİBA BEN SANA DEĞİL DHMİNİN İSTATİSTİKLERİ 28-30DAN BAHSEDİYOR HA KALAN YOLCUNUN PARASINI SEN VERİYORSAN BİLMEM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajet yöneticileri bu işin acemisi herhalde,ufak bir araştırma neticesi gösteriyorki hiçbir yerde reklam yok,temsilci yok,bilet satış ofisi dahi yok.bursadan erzurum,sivas,kayseri,samsun,gaziantep yolcusu rahat rahat çıkar ama oralarda borajeti duyan yok,bence borajet gözboyadı başka planları var gibime geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
artık nefret ettiğim sevmediğim görmek ve duymak istemediğim bir tek kelime var oda tokat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havalimanı yapıldığında inşallah ilk seferi de borajet yapar hatlar belli SAW-OGİ,YEI-ESB-OGİ,ADB-OGİ,AYT-OGİ... dış hatları yazmıyorum. Özellikle Almanya,Hollanda ve Fransa...Çok gubetçi mevcut olup...hazırlıkları yapan çok kazanacak çok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
memleketinin reklamını yalnış yerde yapıyorsun burda müşteri toplayamassın :) ayrıca tutturmuşsun en karlı hat diye adamlar kendileri açıkladı en karlı hattımız edremit diye senin tokata bir haftada yaptıkları seferi edremite bir gecede yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajet en iyi kararı verdi bence.çünkü böyle olacağı belliydi.bora jetin en iyi hattı tokat.rakamlar ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Or-Gi bir gerekliliktir bir zorunluluktur!!! Diğer illerde başlanan ve siyasi rant için yapılan alanlar gibi değildir!!! Or-Gi yapılsın 2 sene sonra görün siz doluluk oranlarını. Trabzon ve Samsun'dan kalkan-inenlerin doluluk oranlarına bakarsanız Or-Gi'nin ne kadar karlı olacağını kestirebilirsiniz. Karadeniz;Yüksekova'ya, Gazipaşa'ya benzemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000