10 Mart 2015, Salı 10:30:23

ZAGROSJET KONUSUNDA SHGM ETKİSİZ KALDI…

Atlasjet ile Zagrosjet arasında patlak veren anlaşmazlık çözülemezken, Irak sivil havacılığının iki şirket arasındaki ticari anlaşmazlığa doğrudan müdahale ederek Atlasjet’in uçuşlarını durdurmasına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü karşı tedbir koyamadı. İşte detaylar…
  • Shgm Türk sivil havacılıgını en iyi baltalayan, bu alan da Türkiye imajını zedeleyen en güzide kurum dur.lütfen haksızlık yapmayın belki de amaçlarına uygun hareket ediyorlardır nerden biliyorsunuz da eleştiriyorsunuz !
  • SHGM.. İş yapmak? Havacılık? Bunlar ne kadar uzak kelimeler ya ne alakası var bunların SHGM ile. SU HATTI GENEL MÜDÜRLÜGÜ degilmiyi orası?
  • Sivil Havacılığın borusu Türkiye sınırları içinde ötüyor, onun dışında en dandik ülke bile takmaz. Bizimkilerin haberleri yok, burada kasılıp duruyorlar.
  • Shgm yi takan sadece bizleriz. Kimsenin taktığı falan yok yurtdışında. Saygınlığı da yok zaten. Tek bildikleri eller Nde kağıt kalem denetleme yapmak. O da eğitimsizce.
  • Gerek insanlar arasi gerekse devletler arasi iliskiler de yazili olmayan bir kural var oda mütekabiliyettir. Eger iliskilerinde ciddi olmazsan ve bu kurali isletmezsen kimse seni takmaz.
  • Hadi SHGM çalıştay yapıp bu işi çözelim mi ?

Atlasjet ile Zagrosjet arasında patlak veren anlaşmazlık çözülemezken, Irak sivil havacılığının iki şirket arasındaki ticari anlaşmazlığa doğrudan müdahale ederek Atlasjet’in uçuşlarını durdurmasına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü karşı tedbir koyamadı. 

Atlasjet ile Zagrosjet arasında ticari alacak-verecek sebebiyle yaşanan sorun çözüme kavuşmadı. İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Zagrosjet’in “uçağın iade edilmesi” yönündeki talebini reddederken iki şirket arasında bulunan özel anlaşmaya aykırı olarak Bakırköy Ticaret Mahkemesi uçağın iadesine yönelik karar verdi. Bu karar üst mercilere taşınırken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de Irak sivil havacılığına bir yazı göndererek Atlasjet’in Irak uçuşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre Irak sivil havacılığı bu yazıya cevap dahi vermeyerek Türk Sivil Havacılık Otoritesi’ni umursamadı. Bu kayıtsızlığa karşın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü henüz harekete geçmiş durumda değil.
Lufthansa örneği ortada bulunurken SHGM’nin mütekabiliyet çerçevesinde ZagrosJet’in Türkiye uçuşlarını neden askıya almadığı tartışılmaya başladı.

Atlasjet Havayolları, ZagrosJet ile arasındaki anlaşmazlığı uluslararası mahkemeye götürdü. Bütün bu olaylar sonrasında Irak sivil havacılığına yazılan yazıya cevap dahi verilmemesi konusunda SHGM’nin nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

©Airporthaber.com

ZAGROSJET KONUSUNDA SHGM ETKİSİZ KALDI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Shgm Türk sivil havacılıgını en iyi baltalayan, bu alan da Türkiye imajını zedeleyen en güzide kurum dur.lütfen haksızlık yapmayın belki de amaçlarına uygun hareket ediyorlardır nerden biliyorsunuz da eleştiriyorsunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
SHGM.. İş yapmak? Havacılık? Bunlar ne kadar uzak kelimeler ya ne alakası var bunların SHGM ile. SU HATTI GENEL MÜDÜRLÜGÜ degilmiyi orası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jeto ~ 9 yıl önce
Sivil Havacılığın borusu Türkiye sınırları içinde ötüyor, onun dışında en dandik ülke bile takmaz. Bizimkilerin haberleri yok, burada kasılıp duruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Shgm yi takan sadece bizleriz. Kimsenin taktığı falan yok yurtdışında. Saygınlığı da yok zaten. Tek bildikleri eller Nde kağıt kalem denetleme yapmak. O da eğitimsizce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerek insanlar arasi gerekse devletler arasi iliskiler de yazili olmayan bir kural var oda mütekabiliyettir. Eger iliskilerinde ciddi olmazsan ve bu kurali isletmezsen kimse seni takmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışalım ~ 9 yıl önce
Hadi SHGM çalıştay yapıp bu işi çözelim mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000