09 Haziran 2010, Çarşamba 09:50:51

VE MURAT ERSOY SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Kıbrıs Türk Havayolları'nın kötü gidişine son verilmesi için yapılan çalışmalar ve işletmesinin 5 yıllığına özelleştirilmesi için açılan ihale ve sonrasında yaşanan bilgi kirliliği AtlasJet Havayolları tarafından sessizce izleniyordu...
  • Bana sorarsanız KTHY dan öğrenecek çok şeyiniz var. Bir yorumcu bir yerlere yazmıştı yanılmıyorsam. Lütfen bir tanıdığınıza ercandan cekin yaptırmasını isteyin. Görün bakalım nasıl davranacaklar. Bir de pegasusa veya KTHY na cekin yaptırın. Bakın bakalım kim daha güleryüzlü ? Kim daha kibar ? Talip olmadan önce ders almaya bakın. Zaten imajınız yerlerde...
  • Tüm Bu gelşmelerden Sonra Hala KTHY ile Ve KKTC hukumeti ile çalışmak istiyormusunuz? Bu Kadar Basiretsiz Bir ihaleyi bile yönetme becerisi olmayan Bir Siyaset,Sendika,Hukuk ve iş Dünyasının içinde Bahsettiğiniz KTHY yi "Ayağa Kaldırma Planınızın" çalışacağına inanıyormusunuz? Koca AtlasJeti KTHY ye gömersiniz Haberiniz olsun daha Türkcesi olsun derseniz "ATLASJET de BATIRIRSINIZ"
  • kthy'nin icinde bulundugu durumun analizinin basit oldugu ortada.siyaset kthy'nin kanını emmis .KTHY'nin sahip oldugu Heathrow vs gibi slotlarının maddi kıymeti nedir ?Bir de bu yönden bakmak gerekiyor .Kimse menfaatine olmayan bir ortaklığa körü körüne girmez .Bu tür edbiyat dolu açıklamalar ne yazık ki inandırıcılıktan çok uzak .
  • valla anlaşmanın içeriği önemli kthy bir bütündür kktc ye aittir sadece kthy adı sürdürülecek ise, susamış bir adam için ona boş uzatılmış bir bardağa benzer, içindeki su ile bir anlam taşır
  • kthy'yi işte böyle elini taşın altına sokmaya cesaret eden insanlar kurtaracak..
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

AtlasJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, KKTC'nin milli markası KTHY'nin yaşatılması için yaptığı çalışmayı ve ortada dolaşan dedikodulara açıklık getiren bilgiyi sadece AirportHaber ile paylaştı.

Murat Ersoy'un açıklamasının içinde can alıcı nokta şu. Şirketin kanı resmen emiliyor ve hortumcuların önü kesilmeden KTHY ayağa kalkamaz.

İşte Murat Ersoy'un açıklaması. Aynen yayınlıyoruz...

"Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, KTHY işbirliği İhale şartlarının Atlasjet'e göre hazırlandığına ilişkin beyanlar tamamen gerçek dışıdır. Bizim verdiğimiz teklif açıldığı zaman da görüleceği gibi, mevcut operasyonun sürdürebilmesi için gerekli şartları karşılayabileceğine inandığımız bir işbirliği teklifi verdik.

KTHY'deki problemİ kısaca şöyle özetleyebiliriz.

KTHY’nin içine düştüğü kontrolsüz durumu lehine kullanan ve menfaat sağlayan birçok çıkar çevresi oluşmuş. Maliyetinin 4’te bir fiyatına bilet satın alıp, 4-5 misli fiyata satanlar var... kimse bu ayrıcalığını kaybetmek istemiyor. Ortada çok hatalı anlaşmalar var,zarar etmesinin de sebebi o.Yoksa 5 uçaklı bir havayolu şirketinin yılda 50 milyon dolar zarar etmesi mümkün müdür?

Kıbrıslı bakanlar ile bu konuyu biz bir aydır değil 3 senedir görüşüyoruz. Onlarla Ankara’da da görüştük, İstanbul'da da, Kıbrıs’ta da görüştük. KTHY'i içinde bulunduğu güç durumdan çıkartmak için oluşturulan ve 5 bakan dan oluşan heyet , güncel şartlara göre uzun ve zahmetli çalışmalar sonucu hazırladığımız işbirliği önerisini, Türk Hükümeti ile de paylaşarak ihaleye çıkacaklarını söylediler.

Bu projeyi ihale olarak adlandırmak da hatalı olur, çünkü bu bir işbirliği anlaşmasıdır.Bu sürecin kamu oyuna tamamen şeffaf olarak aktarılabilmesi için, bu projeye teklif verebilecek yeterlilikte olan tüm hava yollarından teklif istenme yoluna gidilmiştir.

Aslında dikkat edilmesi gereken çok hassas bir nokta var. KTHY SATILMIYOR. Herkes "peşkeş çekiliyor" diyor ama satmadığınız birşey nasıl peşkeş çekilebilir ki?

Bu proje " içine düştüğü finansal güçlüklerden dolayı faaliyetlerine sürdüremeyecek duruma düşmüş bir şirketi alıp, 5 yıl içersinde diriltip, güçlü hale getirip iade etme projesidir" . Bunu yapmaya cesaret edebilecek kaç kişi olabilir ki? Sonuçta bizden başka kimse de teklif verememiş.

Biz bu ihaleye girdik çünkü Kıbrıs’ta başlattığımız ciddi yatırımlarımız var, onları riske edemeyiz. KTHY markasının yaşaması gerekiyor. Bu markaya zarar gelirse adadaki bütün yatırımlar zarar görecektir.

Ben Murat Ersoy olarak aynı zamanda KKTC vatandaşıyım ve K.Kıbrıs'ın gelecek vaad ettiğine de inanıyorum.

Yoksa neden böyle bir riske girelim ki.AtlasJet olarak Kıbrıs’a hali hazırda uçuyoruz,uçuşlarımıza devam ederdik, işimize de gelirdi. Biz niye elimizi taşın altına koyalım. Kar edersek de karımızı neden KKTC hükümetiyle paylaşalım?

Biz bu markanın yaşatılması gerektiğine inanıyoruz.

Bu hafta yatırım değeri yaklaşık 100 milyon USD'ı bulacak KKTC'nin en büyük turizm projesinin temelini atıyoruz..KTHY’i yaşatmayı biz oradaki yatırımlarımızı sağlama almak için de istiyoruz çünkü KTHY olmadan oradaki yatırımların bir ayağı çukurda olacaktır.Bu adanın geleceğinin sağlam olması için KTHY markasının yaşıyor olması lazım. Bizim KTHY’e talip olmamızdaki en büyük nedenler bunlar. Yoksa bu proje çok cazip ve karlı bir yatırım değil. KTHY slotlarının da dikkate alınacak kadar önem arz eden parasal bir değeri olduğunu düşünmüyoruz.

Herkes demeç veriyor ama kimsenin elinde sihirli değnek yok, KTHY'i nasıl kurtaracaksınız?.

Bizce KKTC'i yönetenler de KTHY'nin toplam borçlarına yeteri kadar hakim değiller. 100 milyon dolar borçtan bahsediliyor ama bize göre bu daha fazladır. Havacılıkta yeterli deneyime sahip olmayan siyasetçilerin tam olarak bu borcu görebilmesi beklenemez.

Şu anda şirketin mevcut durumunu bilmediğimiz için KTHY’e ne kadar yatırım yaparız bilmiyoruz. Belli bir kaynak ayırdık ama toplam ne kadar tutar bilemiyoruz.
ON MU OLUR, 20 Mİ OLUR YOKSA 40 MİLYON USD MI OLUR ŞU AN SÖYLEMEK İÇİN ÇOK ERKEN. İLK ÖNCE KTHY'NİN KANINI EMEN HORTUMLARIN KESİLİP ŞİRKETİN KAR EDEN YENİ BİR YAPIYA KAVUŞTURULMASI GEREK, SONRASINDA DA KAYBETTİĞİ İMAJIN TEKRAR GERİ KAZANDIRILMASI İÇİN ÇABA HARCANMALI.

Biz KKTC hükümetine bir çıkış yolu önerdik ama Bu yol her geçen gün daha da zora giriyor. Siyasiler değerlendirecekler, karar verecekler. GECİKİLEN HER GÜN KTHY EN AZ 1 MİLYON USD PARA KAYBEDİYOR.

Kıbrıs sürprizlerle dolu bir yer. Olumlu ya da olumsuz bir karar çıkabilir. UMARIM ADA İÇİN EN DOĞRU KARARI VERİRLER. Aslında görünüşe göre bizden başka da cesaret edebilen biri ortaya çıkmamış. Biz bu projeye Kıbrıs’ta farklı yatırımlar başlattığımız için teklif verdik. Yoksa bu projeye girmek çok akıllıca değildi. Kar etmesi garanti olan bir projede değil. İşbirliği önerdiğimiz şirket SON ÜÇ SENEDİR HER yıl en az 50 milyon dolar zarar eden bir şirket.

TAKDİRİ KIBRIS HALKINA BIRAKIYORUZ. "

©AirportHaber.com ÖZEL

VE MURAT ERSOY SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bana sorarsanız KTHY dan öğrenecek çok şeyiniz var. Bir yorumcu bir yerlere yazmıştı yanılmıyorsam. Lütfen bir tanıdığınıza ercandan cekin yaptırmasını isteyin. Görün bakalım nasıl davranacaklar. Bir de pegasusa veya KTHY na cekin yaptırın. Bakın bakalım kim daha güleryüzlü ? Kim daha kibar ? Talip olmadan önce ders almaya bakın. Zaten imajınız yerlerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm Bu gelşmelerden Sonra Hala KTHY ile Ve KKTC hukumeti ile çalışmak istiyormusunuz? Bu Kadar Basiretsiz Bir ihaleyi bile yönetme becerisi olmayan Bir Siyaset,Sendika,Hukuk ve iş Dünyasının içinde Bahsettiğiniz KTHY yi "Ayağa Kaldırma Planınızın" çalışacağına inanıyormusunuz? Koca AtlasJeti KTHY ye gömersiniz Haberiniz olsun daha Türkcesi olsun derseniz "ATLASJET de BATIRIRSINIZ"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy'nin icinde bulundugu durumun analizinin basit oldugu ortada.siyaset kthy'nin kanını emmis .KTHY'nin sahip oldugu Heathrow vs gibi slotlarının maddi kıymeti nedir ?Bir de bu yönden bakmak gerekiyor .Kimse menfaatine olmayan bir ortaklığa körü körüne girmez .Bu tür edbiyat dolu açıklamalar ne yazık ki inandırıcılıktan çok uzak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
valla anlaşmanın içeriği önemli kthy bir bütündür kktc ye aittir sadece kthy adı sürdürülecek ise, susamış bir adam için ona boş uzatılmış bir bardağa benzer, içindeki su ile bir anlam taşır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy'yi işte böyle elini taşın altına sokmaya cesaret eden insanlar kurtaracak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000