30 Haziran 2008, Pazartesi 07:57:48

Uçuşlar sessiz sedasız başladı...

Türkiye ile Ermenistan arasındaki işbirliği her geçen gün artarken Erivan-Antala arasında uçak seferleri sessiz sedasız başladı bile...
  • Kim bunu istiyor ise,bunu veren sirket ile uc kardesim.ANADOLUJET'in kurulus amaci nedir?Verdigi hizmete,vereceginiz paraya göre cok ise ucmaaaa.Zaten ucuz diye birsey yoktur.Bu ucaklarda kerezonla ucmakta.Pilotlarda pahali sirketlerin pilotundan az maas almamaktadir.Size vermedigi hizmet SERVISTIR.Buda insan kaynagi oldugu icin,ucuzluk budur.
  • Türkiye'de kacak calisan bir cok Ermeni vatandasi oldugundan Basinda yazilar cikmaktadir.Böyle calisanlari yakalayip bu ucaklara bindirerek masrafsiz geri gönderme imkani dogmustur.Asil sorun DIPLOMATIK taninma yok.Amma nasil bir yöntemle bu ucus müsaadeleri gerceklesmektedir.HEMDE BENIM MISAKI MILLI SINIRLARIMI TANIMAYAN BIR KOMSUYA
  • TUROPERATÖRU VARMI UÇUSUN VEYA BILET SATIS NOKTASI
  • bu arada irandan antalyaya yada antalyadan irana direk uçuşlarda hala yapılmıyor..ısparta,gaziantep yada adana iniş-kalkışlarıyla gerçekleşiyor..

Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye iki yıl üstüste Ermenistan'a en yüksek puanları verince hem ülkede, hem dünyada büyük bir şaşkınlık yaşanmıştı. Bunun nedeninin Türkiye'de hatrı sayılır bir Ermenistan vatandaşı grubunun olduğu anlaşıldı.

2005 yılında 40 bin olan Ermenistan'dan çalışmak için gelenlerin sayısı, 2008 itibariyle 70 bine ulaştı.

Çalışma ve oturma izinleri konusundaki yasal sorunlara rağmen 'tolere edilen' Ermenistan vatandaşlarının Türkiye ile ilişkilerinin sürmesi konusunda da uçak seferleri artıyor. İstanbul-Erivan arasındaki haftada iki gün olan uçak seferlerine yaz aylarında Erivan-Antalya seferleri eklendi.

Soykırım gollerine rağmen

İlk Ermenistan uçağı Erivan'dan Antalya'ya gitti. Gelecek haftadan itibaren Erivan ile İstanbul ve Antalya arasındaki uçuş sayısının dördü bulması bekleniyor. Teknik bir sorun nedeniyle ara verilen uçuşlar gelecek hafta yeniden başlayacak ve haftada dört uçuşu bulabilecek. Armavia, yolcu sayısını artırmak için uçuş fiyatlarını da yarı yarıya indirdi.

Türk dış politikasının son bir yıl içinde en büyük sorunlarından biri Ermeni lobisinin değişik ülkelerdeki 'soykırım tasarıları' olmuştu. Başta ABD Temsilciler Meclisi olmak üzere, Fransa, Arjantin ve Kanada; Türkiye'nin başını hayli ağırtmıştı.

Türkiye, bir yandan bu girişimleri önlemeye çalışırken bir yandan da Ermenistan'la insani ilişkilerini geliştirmeyi umuyor. Bu nedenle, iki önemli konuda Ermenistan vatandaşlarına 'kolaylık' sağlıyor. Bu arada Türkiye'deki Ermeni kökenli vatandaşların yanısıra Ermenistan'dan gelip çalışan ve Türkiye'de konaklayan yaklaşık 70 bin Ermeni olduğu öğrenildi. Bu sayı 15 Haziran 2005'te dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül taralından 40 bin olarak açıklanmıştı.

İşbirliği artıyor

Türkiye'deki Ermeni nüfusun artışı, cep telefonu mesajıyla katılınan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'den Ermenistan'a yüksek puanlar çıkmasıyla da günışığına çıkmıştı.

Türkiye'deki Ermenistan vatandaşlarının tamamının yasal olarak bulunmadığı herkesin malumu. Ancak Ermenistan'daki ekonomik kriz ve yurtdışında çalışan Ermenilerin bu krizin aşılmasına katkılarını dikkate alan Türkiye, bu durumu tolere ediyor.

Resmi planda soykırım iddialarının gölgesinde kalan Türkiye-Ermenistan ilişkileri insani açıdan sürekli gelişiyor. Kars ile Ermenistan kentlerinin peynir üretimi konusunda işbirliği projesi başlatması önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Ayrıca, kültür-sanat alanında önemli ortak projeler de sözkonusu. Türkiye, bütün olumsuzluklara karşın Ermenistan'ın ticari ortakları arasında üçüncü sırada yeralıyor.

Karşılıklı iki uçak seferiyle bir yılda 4050 bin Ermenistan vatandaşı Türkiye'yi ziyaret ediyor. İlişkilerin gelişmesi konusunda 'önyargısız' bir şekilde katkı yapmayı planlayan Türk tarafı Ermenistan tarafından da 'iyi niyet adımları' bekliyor.

Antalya'da yaz tatili

Istanbul-Erivan arasında karşılıklı uçuş yapan FlyAir ile Ermenistan Havayolu şirketi Armavia'nın Erivan'dan Antalya'ya karşılıklı sefer yapmasına izin verdi. Artık Ermenistan vatandaşları da İranlılar gibi doğrudan Antalya'ya uçarak tatillerini Antalya'da geçirebilecek. Bu uçuşlardan ilki geçtiğimiz günlerde gerçekleşti bile.

Deniz Zeyrek / Radikal


*Editör Notu:
Erivan'a FlyAir değil Atlasjet Havayolları uçuş yapmaktadır. Okurlarımızın dikkatine...

Uçuşlar sessiz sedasız başladı...

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Kim bunu istiyor ise,bunu veren sirket ile uc kardesim.ANADOLUJET'in kurulus amaci nedir?Verdigi hizmete,vereceginiz paraya göre cok ise ucmaaaa.Zaten ucuz diye birsey yoktur.Bu ucaklarda kerezonla ucmakta.Pilotlarda pahali sirketlerin pilotundan az maas almamaktadir.Size vermedigi hizmet SERVISTIR.Buda insan kaynagi oldugu icin,ucuzluk budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Türkiye'de kacak calisan bir cok Ermeni vatandasi oldugundan Basinda yazilar cikmaktadir.Böyle calisanlari yakalayip bu ucaklara bindirerek masrafsiz geri gönderme imkani dogmustur.Asil sorun DIPLOMATIK taninma yok.Amma nasil bir yöntemle bu ucus müsaadeleri gerceklesmektedir.HEMDE BENIM MISAKI MILLI SINIRLARIMI TANIMAYAN BIR KOMSUYA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
TUROPERATÖRU VARMI UÇUSUN VEYA BILET SATIS NOKTASI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aytops ~ 16 yıl önce
bu arada irandan antalyaya yada antalyadan irana direk uçuşlarda hala yapılmıyor..ısparta,gaziantep yada adana iniş-kalkışlarıyla gerçekleşiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000