27 Ocak 2011, Perşembe 14:35:36

TÜRK ŞİRKETLERİNE KKTC MÜJDESİ

KKTC Hükümeti, ağustostan bu yana başvurularını beklettiği Onur Air, Sky Havayolları ve Borajet'in başvurularına "olur" verdi. Böylece mart ayından itibaren 6 Türk şirketi KKTC'ye direkt olarak uçmaya başlayacak.
  • aman hayirli olsun pegasustan kurtulalim
  • Zaten Ercan için yeni planlar var ikinci bir pist gibi ve yeni planlar içinde sanırım yeni park alanlarıda vardır. Ever bende bir keresinde pasaport sırasına sıra bina dışında iken girmiştim ama yogun dönemlerde böle bir sıkıntı ile karşı karşıya gelmemiştim. Ercan cidden güzel bir havalimanı ve sanırım KTHY batmasına rağmen bu sene hem yolcu hem uçak sayısında rekor kırdı. Rekabetin gelmesi iyi olucak sonuçta bir ada ülkesi ve tek elinde bulundurmak bazı şeyleri halk için cok külfetli oluyo. Onur Air sadece istanbuldan sefer yapacağına inanıyorum ama SKY airlines bir çok noktadan sefer yapmaya başlayabilir ve sky havayollarının bu hatta cok iyi iş yapacağına inanmaktayım.
  • Ercan havalimanı özelleştirilir ise ki yapılacak herhalde park yeri bakımından oluşabilecek sorunda düşünülür tabi sıkıntı sadece park yeri değil uzunca olan gidişte birde kktc ye gelişte çok daha fazla bazen dışarıya kadar sarkan yolcu kuyrukları oluyor buradaki gişeleride arttırmak gerek 3 tane görevli bakıyor yeri geliyor 4 uçak dolusu insan geliyor bir ülkeye yakışmayacak şeyler bunlar kısacası sorunlar say say bitmiyor bina dahil park yrlerini fln çok daha ileriye yönelik modernize etmek gerek yoksa kktc açısından dünyadaki bakış açısı hiç iyi olmaz
  • Uçuş saatleri iyi ayarlanmalı. Bu firmalar hergün sefer yapacaksa Ercan kaldıramaz bu yükü. Zaten yakında kendi uçakları da geliyor.En ufak bi rötarda duman olur ortalık. Geçitkale de değerlendirilebilir. Ancak bu durumda yolcuların mağdur olmaması için Kıbrıs'a da bi takım görevler düşüyor. Diğer taraftan, o kadar firmaya gerek yok. Çoğu seferlerini iptal edecek zaten. Kıbrıs'ın müşteri profili belli. Las Vegas'a dönüştürürsen yıkılır ortalık: )
  • ERCAN'IN PARK YERİ KAPASİTESİ 8 'DİR
  • ercan acil olarak yenilenmeli..büyültülmeli..taksi yollarının sayısı arttırılmalı..ilerisi için yeni bir pist bile düşünülebilir..şu an kesinlikle yeterli bir liman değil..üstelik trafiği her geçen gün artıyor..bu çalışmalar şimdi başlasa 2 yıl sürer..
  • Ercan'ın alt yapısı ve terminali geliştirilecek mi? Toplam 6-7 uçaklık park yeri var. KHY' da devreye girince ne olacak acaba? Her şirkete 1 park yeri bile düşmüyor. İniş kalkış saatleri yine her şirketin aynı mı olacak? 3 şirket çalışıyor, iniş için sıralama yapılıyor. Güvenlik sorunları ne olacak? .... sorular, sorular... Alınamayan cevaplar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2011 yılını "Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Yılı" olarak belirlemesinin ardından harekete geçen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti, Türk havayolu şirketlerinin başvurularını raftan indirdi.

Habertürk Gazetesi'nden Ünsal Ereke'nin haberine göre, Türk Hava Yolları, Pegasus ve Atlasjet'in tarifeli seferler gerçekleştirdiği Ercan Havalimanı için Onur Air, Sky Havayolları ve Borajet'in başvurularına da "olur" verdi. Şirketlerin başvuruları ağustos ayından bu ayan bekletiliyordu. Uçuşların artmasıyla geçen yıl KTHY'nin iflasından tek yön bir ara 500 liraya çıkan bilet fiyatlarının makul seviyelere geleceği ifade ediliyor.

3 ŞİRKET DAHA GELİYOR

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, KKTC'nin gelecek dönemde Avrupa ve Türkiye'den önemli ölçüde turist çekeceğini öngördüklerini, bu nedenle burada yer almak istediklerini belirtti. KKTC'ye 1992 yılında ilk seferlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Bolukçu, "Ağustos ayında uçmak için talebimizi iletmiştik, sonunda iznimizi aldık" dedi.

Ağustos ayından bu yana izin bekleyen Sky Havayolları da marttan itibaren KKTC'ye tarifeli seferlere başlayacak.

4 aydır Şanlıurfa'dan Ercan Havalimanı'na uçuş yapan bölgesel havayolu şirketi Borajet'in de özellikle yaz döneminde Antalya gibi güney destinasyonlarından Kıbrıs'a uçmak için başvurusu bulunuyor.

Alınan bilgilere göre, şirketin bu başvurusuna da izin verildi.

TÜRK ŞİRKETLERİNE KKTC MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
aman hayirli olsun pegasustan kurtulalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zaten Ercan için yeni planlar var ikinci bir pist gibi ve yeni planlar içinde sanırım yeni park alanlarıda vardır. Ever bende bir keresinde pasaport sırasına sıra bina dışında iken girmiştim ama yogun dönemlerde böle bir sıkıntı ile karşı karşıya gelmemiştim. Ercan cidden güzel bir havalimanı ve sanırım KTHY batmasına rağmen bu sene hem yolcu hem uçak sayısında rekor kırdı. Rekabetin gelmesi iyi olucak sonuçta bir ada ülkesi ve tek elinde bulundurmak bazı şeyleri halk için cok külfetli oluyo. Onur Air sadece istanbuldan sefer yapacağına inanıyorum ama SKY airlines bir çok noktadan sefer yapmaya başlayabilir ve sky havayollarının bu hatta cok iyi iş yapacağına inanmaktayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ercan havalimanı özelleştirilir ise ki yapılacak herhalde park yeri bakımından oluşabilecek sorunda düşünülür tabi sıkıntı sadece park yeri değil uzunca olan gidişte birde kktc ye gelişte çok daha fazla bazen dışarıya kadar sarkan yolcu kuyrukları oluyor buradaki gişeleride arttırmak gerek 3 tane görevli bakıyor yeri geliyor 4 uçak dolusu insan geliyor bir ülkeye yakışmayacak şeyler bunlar kısacası sorunlar say say bitmiyor bina dahil park yrlerini fln çok daha ileriye yönelik modernize etmek gerek yoksa kktc açısından dünyadaki bakış açısı hiç iyi olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçuş saatleri iyi ayarlanmalı. Bu firmalar hergün sefer yapacaksa Ercan kaldıramaz bu yükü. Zaten yakında kendi uçakları da geliyor.En ufak bi rötarda duman olur ortalık. Geçitkale de değerlendirilebilir. Ancak bu durumda yolcuların mağdur olmaması için Kıbrıs'a da bi takım görevler düşüyor. Diğer taraftan, o kadar firmaya gerek yok. Çoğu seferlerini iptal edecek zaten. Kıbrıs'ın müşteri profili belli. Las Vegas'a dönüştürürsen yıkılır ortalık: )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ERCAN'IN PARK YERİ KAPASİTESİ 8 'DİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ercan acil olarak yenilenmeli..büyültülmeli..taksi yollarının sayısı arttırılmalı..ilerisi için yeni bir pist bile düşünülebilir..şu an kesinlikle yeterli bir liman değil..üstelik trafiği her geçen gün artıyor..bu çalışmalar şimdi başlasa 2 yıl sürer..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ercan'ın alt yapısı ve terminali geliştirilecek mi? Toplam 6-7 uçaklık park yeri var. KHY' da devreye girince ne olacak acaba? Her şirkete 1 park yeri bile düşmüyor. İniş kalkış saatleri yine her şirketin aynı mı olacak? 3 şirket çalışıyor, iniş için sıralama yapılıyor. Güvenlik sorunları ne olacak? .... sorular, sorular... Alınamayan cevaplar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000