13 Haziran 2010, Pazar 08:56:26

"MAAŞLARI DÜŞÜRÜN"

KTHY çalışanlarının örgütlü bulunduğu Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) KTHY Yönetim Kurulu’na personel giderlerinden yüzde 35 kesinti yapılması önerisi götürdü.
  • ağlamayın boşuna arkadaşlar şirket batmış.batmış şirkete; atlas riske girip ortak olmaya çalışıyor işletip sizin kapanmanızı engellemeye çalışıyor.ekmeğinizin devam ettirmek için. siz veya bir arkadaşınız ne yapıyor? ihale mektubunu çalıyorsunuz (aynı mektubun çıktısını alıp imzalayıp tekrar vermeleri sanki mümkün olmayacakmış gibi''yine bir kıprıs'lı!! klasiği'').hemen kötü cevap yazmayın bu ayki maaşınızı alında sonra yazın lütfen.
  • ben bir çalışan olarak maaşımdan kesilmesine karşıyım. neden? çünkü bu şirketi bu hale çalışan getirmedi. gidip te şirketi bu hallare sokanları sorgulamayın, yargılamayın sonra da bol gö.ten ' e biz %25 veririz' sen kimsin de benim hakkımda karar veriyorsun. SN. Ekşi döneminde %15 i kabul etmiyordun ki şirketin kurtulma olasılığı çok yüksekti da şimdi %25 miş. kabul etmiyorum ve sendika personel kavgası nasıl çıkar sen görürsün. bu işi düzeleceği şekilde düzeltmeye giderseniz varızz. aksi taktirda zincirin zayıf halkalarına dokunmaya çalışırsanız siz kopan kısmında olursunuz!!!
  • BE GUMBARALAR ; EYİ HOŞ DA , YIL BAŞINDA NEÇÜN GREV YAPTIYDINIZ MADEM ? YAZIK DEĞİL GEÇEN ZAMANA ? YALNIZ , MAAŞ İNDİRİMİ YETMEYOR HAA.. T.C. ULAŞTIRMA BAKANI NE DEDİ ? "- BİZ ANADOLUJET'İ 20 GİŞİYNEN İDARE EDERİK ."
  • zamları ısterken kapsam dısı personeli katmadınızda ,sımdı kesıntı yapılsın derken nıye kapsam dısı personelı katıyorsun.
  • şşt gavga etmeyin be annem... olur olur herbişeye çözüm bulunur.. pozitif olak
  • Napmaya 18 - 20 saat mesai yapan bunu hangi icao jar kuralcına sığdırdın "Kuralsızlığa Jar İcao söylemin ile kılıf bulmaya çalışma kimi kandırırsınız iki sayfa boş konuştun Lafazanlıktan düştünüz bu hale zaten" konuştuğunuz kadar iş yapsaydınız bu hallere düşmezdiniz" 100 milyonu tak diye TC hukumetı veya hukumetin odese bile 2 sene sonra gene aynı durumdasın "Onun için ne köy olur ne kasaba" maasın hiç odenmese bile gene işe yaramaz bir başka deyim daha var bu işe "Faydasız Kilsenin Papazını".. napallar bilin?
  • Harekatçı eksik vs diyen arkadaşların dünya standartlarını bilmediği belli. Türkiyede 1 harekatçı aynı anda 4 uçağa bakabilir. Ama KTHY da günde en fazla 4 uçağa bakıyor. Biraz çalışmaya gayret gösterirseniz olur. 2 harekatçı ile dünyanın uçağı yapılır ama sizler ofiste internetle oynamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Bütün işleri yeni gelenlere yaptırtıyorsunuz. Bırakın bu işleri bırakın allah rızası için. Yöneticiler de aynı durumda işte.
  • biraz raştırda bu sırketı ondan sonra yaz uzaktan yazma bu sırketın ıcınde ol nasıl calıstıgına bak ondan sonra..evet personel fazla ama bu ucucu yada lısanslı personel degıl normal ofıs personellerı fazla sen bunu anlamak ıstemıyorsun...suan personel azaltsan sen ne pılot azaltabılırsın nede hostes nede teknısyen nede ucus harekat uzmanı cunku zaten sayısı az bunların...nedenıde basta ve dıger yorumda belırttım bu sırket ucuslara ıkı ekıple cıkmak zorunda...evet kısın bu sırketın ucusları az ve pılotlar az ucuyor ama bu demek degıldır kı sen kısın pılot cıkarakcaksın yazın pılot alacaksın...bu tıcarı mudurlugun sucu ucus alsın personelı ucursun bu pılotları baglayacak konu degıl bınada yatıp aksama kadar uyuyacagına tıcarı seylerı takıp
  • be arkadas ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun senın yazdıkların havacılıkla hıc alakası yok sanırım sen ne ICAO dan nede SHGM den haberın var vede bunların kanunlarından bellı oluyor olmadıgın zaten...sen ucak sayısına gore ve ucuslara gore pılot alırsın bu sırket bır ucusa ıkı ekıple gıdıyor ucuslara neden mı cunku dırek ucusolmadıgı ıcın ucucu ekıplerın mesasısı doldugu ıcın dıger sırketler gıbı ıkı bacaklı ucus yapmıyor..18 20 2 saat mesaı yapılıyor bu sırkette yanı gece 2 de evden cıkarsın gerı aksam 11 gıbı evde olursun bu sekılde ucuslar yapılıyor turkıyeye ınmek zorundan bu sırket gıderken ve gelırken...ayrıca ben ucus harekat memuru yanı dispatch eksık bu sırkette sen ıse tarfık memurundan bahsedıyorsun ...bıraz arastırda bu
  • Özveri Gösteren yine Personel gerek Havasen gerekse uçsen çalışanları zaten hükümetin elini imkanlarını çektiği şirketi özveriyle Uçurtmakta yoksa dükkana çoktan kilit vurulurdu istenende buydu zaten. Çalışanların maaşı kesilmemeli neden derseniz hukumet edenler ve yönetim daha fazla yesin diye imkan yaratıyosunuz onlara "Bunuda Yeyin Bütcesi" yaratıyorsunuz Hatalı bir karar çünkü "Hiç" maaş almasanız bile bu şirket KURTULMAZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ile Hava-Sen Başkanı Buran Atakan Havadis’e yaptıkları açıklamalarda, gelişmeleri aktardı.
Hava-Sen Başkanı Atakan, dün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile 1. Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşme öncesinde, görüşme yerine giderek Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan toplumsal seferberlik konusunda destek talep ettiklerini belirtti.

Sendikanın KTHY’nin Kıbrıslı Türklere ait bir hava yolu şirketi olarak yoluna devam edebilmesi için personel giderlerinden yüzde 35 kesinti yapılması önerisini Cumhurbaşkanı Eroğlu’na aktardıklarını ifade eden Buran Atakan, Cumhurbaşkanı’nın Başbakan İrsen Küçük’le yaptığı temasın ardından, KTHY Yönetim Kurulu ile Hava-Sen arasında toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Atakan: “Atlasjet de konuşuldu”
KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Kahraman ve Genel Müdürü Selim Altıncık’ın hazır bulunduğu görüşmede, sendikanın personel giderlerinden yüzde 35 kesinti yapılması önerisini masaya götürdüğünü vurgulayan Atakan, görüşmede sendikalı personel dışında kalan çalışanlar konusunda da aynı oranda tasarrufa gidilmesinin ele alındığını kaydetti.
Atakan görüşmede, Atlasjet konusunun da görüşüldüğünü ve Atlasjet’in KTHY’nin uçuş haklarını almaktan başka bir etkisinin olmayacağı üzerinde durulduğunu savundu.

Pegasus Hava Yolları’yla ilgili gelişmelerin de görüşmenin gündeminde yer aldığını ifade eden Atakan, yönetim kurulu üyesi Fikret Çavuşoğlu’nun “Bundan haberim yok” dediğini söyledi.

Atakan, Çavuşoğlu’nun Atlasjet konusunda “3 milyon dolar koyacak. Bu şirketin aylık geliri 6 milyon dolar, 3 milyon doları geri alacak” şeklinde konuştuğunu savundu.
 
Saner: “Görüşmede Atlasjet ele alınmadı”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Çavuşoğlu ile dün akşam gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Havadis’e yaptığı açıklamada ise, kendisine, görüşmede Atlasjet’in ele alınmadığı bilgisinin verildiğini kaydetti.
Görüşmede sadece yüzde 35 kesinti önerisinin ele alındığını vurgulayan bakan Saner, Çavuşoğlu’nun yüzde 35 kesinti önerisinin sadece Hava-Sen üyeleriyle sınırlı olmaması gerektiğini ve Hava-Sen ile Hür-İş yetkililerine tüm sendikaların aynı kararlılıkta olup olmadığı sorusunu yönelttiğini, sendikaların ortak kararlarını bugün yönetim kuruluna ileteceklerini belirtti.

Bakan Saner, konuyla ilgili olarak Başbakan Küçük’ü bugün bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.
 
Sendikalar Denktaş ve Talat’la görüşecek
Buran Atakan ise, sendikaların KTHY’nin Kıbrıslı Türklerin milli hava yolu olarak devam etmesi için toplumsal seferberliği sürdürmekte kararlı olduklarını ifade ederek, KTHY Yönetim Kurulu’na bugün bir teklif götürmeyeceklerini, sendikaların 14 Haziran Pazartesi günü bir araya gelerek, KTHY konusunu ele alacaklarını kaydetti.

Görülmede Atlasjet’in de ele alındığını ve Atlasjet’le KTHY’nin yola devam edemeyeceğini görüştüklerinin üzerinde ısrarla duran Atakan, KTHY konusunda toplumsal seferberlik için destek istemek amacıyla bugün saat 11.00’de 1. Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ile saat 12.00’de ise 2. Cumhurbaşkanı Mehmet A. Talat’la görüşeceklerini bildirdi.

Atakan, “KTHY’nin mevcut durumu ile mevcut statüsü ile yoluna devam etmesi için tüm sendikalar, tüm siyasi partiler ve halkla birlikte toplumsal seferberlik başlatıldı. Milli hava yolumuzu bu çıkmazdan kurtaracağız” diye konuştu.

(Havadis)

"MAAŞLARI DÜŞÜRÜN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
ağlamayın boşuna arkadaşlar şirket batmış.batmış şirkete; atlas riske girip ortak olmaya çalışıyor işletip sizin kapanmanızı engellemeye çalışıyor.ekmeğinizin devam ettirmek için. siz veya bir arkadaşınız ne yapıyor? ihale mektubunu çalıyorsunuz (aynı mektubun çıktısını alıp imzalayıp tekrar vermeleri sanki mümkün olmayacakmış gibi''yine bir kıprıs'lı!! klasiği'').hemen kötü cevap yazmayın bu ayki maaşınızı alında sonra yazın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben bir çalışan olarak maaşımdan kesilmesine karşıyım. neden? çünkü bu şirketi bu hale çalışan getirmedi. gidip te şirketi bu hallare sokanları sorgulamayın, yargılamayın sonra da bol gö.ten ' e biz %25 veririz' sen kimsin de benim hakkımda karar veriyorsun. SN. Ekşi döneminde %15 i kabul etmiyordun ki şirketin kurtulma olasılığı çok yüksekti da şimdi %25 miş. kabul etmiyorum ve sendika personel kavgası nasıl çıkar sen görürsün. bu işi düzeleceği şekilde düzeltmeye giderseniz varızz. aksi taktirda zincirin zayıf halkalarına dokunmaya çalışırsanız siz kopan kısmında olursunuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BE GUMBARALAR ; EYİ HOŞ DA , YIL BAŞINDA NEÇÜN GREV YAPTIYDINIZ MADEM ? YAZIK DEĞİL GEÇEN ZAMANA ? YALNIZ , MAAŞ İNDİRİMİ YETMEYOR HAA.. T.C. ULAŞTIRMA BAKANI NE DEDİ ? "- BİZ ANADOLUJET'İ 20 GİŞİYNEN İDARE EDERİK ."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zamları ısterken kapsam dısı personeli katmadınızda ,sımdı kesıntı yapılsın derken nıye kapsam dısı personelı katıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şşt gavga etmeyin be annem... olur olur herbişeye çözüm bulunur.. pozitif olak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Napmaya 18 - 20 saat mesai yapan bunu hangi icao jar kuralcına sığdırdın "Kuralsızlığa Jar İcao söylemin ile kılıf bulmaya çalışma kimi kandırırsınız iki sayfa boş konuştun Lafazanlıktan düştünüz bu hale zaten" konuştuğunuz kadar iş yapsaydınız bu hallere düşmezdiniz" 100 milyonu tak diye TC hukumetı veya hukumetin odese bile 2 sene sonra gene aynı durumdasın "Onun için ne köy olur ne kasaba" maasın hiç odenmese bile gene işe yaramaz bir başka deyim daha var bu işe "Faydasız Kilsenin Papazını".. napallar bilin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Harekatçı eksik vs diyen arkadaşların dünya standartlarını bilmediği belli. Türkiyede 1 harekatçı aynı anda 4 uçağa bakabilir. Ama KTHY da günde en fazla 4 uçağa bakıyor. Biraz çalışmaya gayret gösterirseniz olur. 2 harekatçı ile dünyanın uçağı yapılır ama sizler ofiste internetle oynamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Bütün işleri yeni gelenlere yaptırtıyorsunuz. Bırakın bu işleri bırakın allah rızası için. Yöneticiler de aynı durumda işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biraz raştırda bu sırketı ondan sonra yaz uzaktan yazma bu sırketın ıcınde ol nasıl calıstıgına bak ondan sonra..evet personel fazla ama bu ucucu yada lısanslı personel degıl normal ofıs personellerı fazla sen bunu anlamak ıstemıyorsun...suan personel azaltsan sen ne pılot azaltabılırsın nede hostes nede teknısyen nede ucus harekat uzmanı cunku zaten sayısı az bunların...nedenıde basta ve dıger yorumda belırttım bu sırket ucuslara ıkı ekıple cıkmak zorunda...evet kısın bu sırketın ucusları az ve pılotlar az ucuyor ama bu demek degıldır kı sen kısın pılot cıkarakcaksın yazın pılot alacaksın...bu tıcarı mudurlugun sucu ucus alsın personelı ucursun bu pılotları baglayacak konu degıl bınada yatıp aksama kadar uyuyacagına tıcarı seylerı takıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
be arkadas ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun senın yazdıkların havacılıkla hıc alakası yok sanırım sen ne ICAO dan nede SHGM den haberın var vede bunların kanunlarından bellı oluyor olmadıgın zaten...sen ucak sayısına gore ve ucuslara gore pılot alırsın bu sırket bır ucusa ıkı ekıple gıdıyor ucuslara neden mı cunku dırek ucusolmadıgı ıcın ucucu ekıplerın mesasısı doldugu ıcın dıger sırketler gıbı ıkı bacaklı ucus yapmıyor..18 20 2 saat mesaı yapılıyor bu sırkette yanı gece 2 de evden cıkarsın gerı aksam 11 gıbı evde olursun bu sekılde ucuslar yapılıyor turkıyeye ınmek zorundan bu sırket gıderken ve gelırken...ayrıca ben ucus harekat memuru yanı dispatch eksık bu sırkette sen ıse tarfık memurundan bahsedıyorsun ...bıraz arastırda bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özveri Gösteren yine Personel gerek Havasen gerekse uçsen çalışanları zaten hükümetin elini imkanlarını çektiği şirketi özveriyle Uçurtmakta yoksa dükkana çoktan kilit vurulurdu istenende buydu zaten. Çalışanların maaşı kesilmemeli neden derseniz hukumet edenler ve yönetim daha fazla yesin diye imkan yaratıyosunuz onlara "Bunuda Yeyin Bütcesi" yaratıyorsunuz Hatalı bir karar çünkü "Hiç" maaş almasanız bile bu şirket KURTULMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000