20 Eylül 2013, Cuma 09:18:41

İŞTE ATLASJET'İN YENİ PİLOTLARI

Atlantik Uçuş Okulu (AFA) dün gece düzenlenen törenle ikinci dönem mezunlarını da verdi...
  • Kaptan Pilotumuz Sayın Fatih Pelik(baba?)ya müteşekkiren saygılar sunarız:)
  • Kaptan Pilotumuz Sayın Fatih Pelik(baba?)ya müteşekkiren saygılar sunarız:)
  • bu okullardan mezun olmuş bir pilotun babası olarak şunu belirtmek isterim. uçuş okullarının elbette eksiklikleri olabilir ama buradaki hocaların hakkını yememek lazım. asıl sorun bizim pilot çocuklarımız var iken yabancıların koltuklarda oturuyor olması. asıl bunun için siz pilotlar mücadele etmelisiniz. bazı şeyleri sizkendiniz başaracaksınız. ufkunuz açıkolsun.
  • paran varsa olursun ne okudugun onemli degil acıkogretim de bitirsen olursun kabiliyete gerek yok kıtabı ezberle yeter. gerisi otomatik pilot ...
  • Diyecek birsey Yok ! Cok basit, pahali ama isin hazir ! 2 yilda dunyanin en guzel meslegine kavusuyorsun! PILOT...Cok guzel is basardin AFA akademisi ! Umarim basarilarin devam eder. Dunyaya yayilmanizi sabirla bekliyoruz. Sermed Hocam . Sanada cok saygilar! Basarilarin altinda sen varsin bunu atlasjet bilsin ve herkezde Kabul ettsin. Saygilar Afa ve Atlasjet :)
  • ''Your attitudes determines your altitudes'' ( Tavrınız irtifanızı belirler ) yazmış FAA dan bir insan odasının duvarına büyük harflerle.. Erah, thk, thy, afa tarkim, vsvs.. Hiç farketmez,, Önemli olan öğrencinin kendisini yetiştirmesidir. Bilgi güçtür her zaman için. Araştırmak, öğrenmek, hakkını vererek çalışmak, gidip sorular sormak ve bir şekilde kendini yetiştirmektir olay. Torpil, para, kolay yoldan birşeylere sahip olmak doğrudur vardır ama bu demek değildir ki her zaman bu iş böyle işliyor. 600 işsiz pilot var evet, type alacak durumları olmayabilir, ingilizceleri yeterli olmayabilir. daha birçok nedenden o durumda olmuş olabilirler. Ama eminim ki insan bilgi seviyesini doruklara çekmek için uğraştığı sürece onun yeri hazırdır sağ koltukta. Etrafımdaki birçok öğrenci arkadaşım da bu örnekleri gördüğüm için bu yazım. Afa nın avantajlarını herkes biliyor, ben de thk da öğrenciyim. Bize alkışlamak düşer. Bize yakışan saygı duymaktır. Tüm öğrencileri ve afa yı tebrik ederimsaygılar
  • Ah param olsaydi yurtdisinda astronot okulunu bitirirdim
  • Arkadaşım sen ayjetini sev ve koru diyeceğimiz birşey yok ama afa gibi olamaz İnan o gördüğün aksaklık neyse artık onlar işin vitrinin başından çıkan aksaklıktır ama gerçekten iyi bir eğitim veriliyor bunun KİMSE aksini söyleyemez gerçek diye birşey var ama sen kimseyi karalama boşver sev okulunu ve hayırlısıyla bitir. AFA HARİKASINIZ sadece her parası olanı almayın kaliteli KALIN LÜTFEN herkes pilot olmasın yahu
  • Dedikodu rumuzlu arkadas en dogrusunu yazmis. Cikan haberlerin yorumlarina bakiyorumda mahalle kadinlari gibi dedikodudan gecilmiyor. Arkadaslar burada yazanlarin bir cogu meslekte olacak kisiler. Cocuk gibi yorumlar yapmayi birakalim da ders calisalim. Olgin ve ornek insanlar olalim. Meslege yakisir sekilde davranalim. En iyi olmak icin ugrasalim. Yapici olalim.
  • İstanbulda havayolu pilot eğitimi veren 3 özel iyi kurum bulunmaktadır. 1.Afa 2.Ayjet 3.Thk istanbul uçuş okulu (Artık üniversite olmasından dolayı bu dönem öğrenci durumu belirsiz.) Afa'nın ayrıcalığı atlas jet bünyesinde olması.Yeni bir kurum olmasına rağmen öncelikle uçaklarıyla,daha sonra iş sunmasıyla ve son olarak eğitim kadrosuyla öne çıkmıştır. Ayjet sektörün en tecrübeli kurumu.Tek dezavantajı type rating eğitimi ve iş imkanı sunamaması. Son olarak thk zaten arap saçı.3 ay önce gökçen havacılıktı sonra thk üniversitesi olduk thy ile anlaştık ne zaman sınıf açarız bizde bilmiyoruz gibi karman çorman bir durumda olması. Benim tavsiyem istanbuldaki iki uçuş okulunun eğitimide son derece iyidir.Biri diğerinden kötü olma durumu söz konusu değildir. Sadece birkaç adım öne çıkan durumları söz konusudur.Biraz önce saydıklarım gibi. Kimse bu iki okul için kötü dememeli yada olumsuz yorumda bulunmamalı... Eğitimini tamamlayan arkadaşlarada yeni görevlerinde başarılar diliyorum..

Atlasjet'te ikinci pilot olarak işe başlayan ilk dönem mezunlarının yanı sıra AFA'nın ikinci dönem mezunları da Atlasjet'teki yerlerini aldı.

2011 yılında Atlasjet tarafından kurulan ve pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitimlerine başlayan AFA, ilk dönem mezunlarını geçtiğimiz Temmuz ayında vermişti. AFA, Bakırköy'deki Sheraton Otel'de düzenlenen geceyle ikinci dönem mezunlarını da verdi.

4 Ekim 2011'de AFA'daki eğitimlerine başlayan 12 pilot adayı, 2 yıla yakın bir süre devam eden eğitimlerinin ardından lisanslarını aldılar. Mezun olan adaylar, Atlasjet'in A320 filosunda ikinci pilot olarak işe başladılar.

Mezuniyet töreninde konuşan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 'İlk dönemde olduğu gibi heyecanım aynı şekilde devam ediyor. 12 pilotumuzu daha mezun ettik. Mezun olan arkadaşlarımız Atlasjet'te ikinci pilot olarak işe de başladılar. AFA olarak durmadan çalışmaya devam ediyoruz. 2 yeni eğitim uçağımızı daha filomuza kattık. Böylece 10 uçağa ulaştık' dedi.

Türkiye'nin pilota ihtiyacı olduğunun altını çizen Ersoy, 'adaylar çekinmeden başvursun. İşleri bizde hazır' şeklinde konuştu.

ATLASJET DÜNYAYA YAYILACAK

Atlasjet'in dünyaya açılan bir şirket olduğunu ifade eden Ersoy, 'Irak'ta Zagros Jet artık hazır hale geldi. 2 Ekim'de uçuşlara başlıyoruz. Kırgızistan ve Kazakistan'da kurduğumuz şirketler de Ekim sonunda uçuşlara başlıyor.

Pilot ihtiyacı durmadan artıyor. Yurt dışında kurduğumuz şirketler için özellikle pilotlara ihtiyacımız var. Burada ilk kez açıklıyorum. Ukrayna'da da imzaları attık. 2014 yılında Ukrayna'da kuracağımız şirketin de uçuşları başlayacak' dedi.

Murat Ersoy'un ardından söz alan Atlasjet Genel Müdürü Orhan Coşkun, 'Sakıp Sabancı'nın da dediği gibi ne iş yaparsan yap kaptanın iyi olsun. Bizim kaptanımız Sermet Temizkan'dır. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Son olarak görüşlerini aktaran AFA Genel Müdürü Sermet Temizkan, 'Hayallerimize kavuşmaya devam ediyoruz. Tüm öğrencilerimize, eğitimcilerimize ve ailelere teşekkür ederim' dedi.

Konuşmaların ardından sertifikalarını alan pilot adaylarına bröveleri Murat Ersoy, Orhan Coşkun ve Sermed Temizkan takarak başarı dileklerinde bulundu.

Kütüğe bröveleri çakan adaylar daha sonra pasta kesti.

İŞTE ATLASJET'İN YENİ PİLOTLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Gönül Toprak ~ 6 yıl önce
Kaptan Pilotumuz Sayın Fatih Pelik(baba?)ya müteşekkiren saygılar sunarız:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gönül Toprak ~ 6 yıl önce
Kaptan Pilotumuz Sayın Fatih Pelik(baba?)ya müteşekkiren saygılar sunarız:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
veli ~ 10 yıl önce
bu okullardan mezun olmuş bir pilotun babası olarak şunu belirtmek isterim. uçuş okullarının elbette eksiklikleri olabilir ama buradaki hocaların hakkını yememek lazım. asıl sorun bizim pilot çocuklarımız var iken yabancıların koltuklarda oturuyor olması. asıl bunun için siz pilotlar mücadele etmelisiniz. bazı şeyleri sizkendiniz başaracaksınız. ufkunuz açıkolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para para ~ 10 yıl önce
paran varsa olursun ne okudugun onemli degil acıkogretim de bitirsen olursun kabiliyete gerek yok kıtabı ezberle yeter. gerisi otomatik pilot ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramazan ~ 11 yıl önce
Diyecek birsey Yok ! Cok basit, pahali ama isin hazir ! 2 yilda dunyanin en guzel meslegine kavusuyorsun! PILOT...Cok guzel is basardin AFA akademisi ! Umarim basarilarin devam eder. Dunyaya yayilmanizi sabirla bekliyoruz. Sermed Hocam . Sanada cok saygilar! Basarilarin altinda sen varsin bunu atlasjet bilsin ve herkezde Kabul ettsin. Saygilar Afa ve Atlasjet :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 11 yıl önce
''Your attitudes determines your altitudes'' ( Tavrınız irtifanızı belirler ) yazmış FAA dan bir insan odasının duvarına büyük harflerle.. Erah, thk, thy, afa tarkim, vsvs.. Hiç farketmez,, Önemli olan öğrencinin kendisini yetiştirmesidir. Bilgi güçtür her zaman için. Araştırmak, öğrenmek, hakkını vererek çalışmak, gidip sorular sormak ve bir şekilde kendini yetiştirmektir olay. Torpil, para, kolay yoldan birşeylere sahip olmak doğrudur vardır ama bu demek değildir ki her zaman bu iş böyle işliyor. 600 işsiz pilot var evet, type alacak durumları olmayabilir, ingilizceleri yeterli olmayabilir. daha birçok nedenden o durumda olmuş olabilirler. Ama eminim ki insan bilgi seviyesini doruklara çekmek için uğraştığı sürece onun yeri hazırdır sağ koltukta. Etrafımdaki birçok öğrenci arkadaşım da bu örnekleri gördüğüm için bu yazım. Afa nın avantajlarını herkes biliyor, ben de thk da öğrenciyim. Bize alkışlamak düşer. Bize yakışan saygı duymaktır. Tüm öğrencileri ve afa yı tebrik ederimsaygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 11 yıl önce
Ah param olsaydi yurtdisinda astronot okulunu bitirirdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cık Cık Cık ~ 11 yıl önce
Bu kafayla paran da olsa bitiremessin. Havacılık ciddi bir iştir, sonuna kadar arkadaşlarımızı destekleriz, yapamazsan kendi çocuğum olsan bırakırız.
Dedikodu diyen ~ 11 yıl önce
Arkadaşım sen ayjetini sev ve koru diyeceğimiz birşey yok ama afa gibi olamaz İnan o gördüğün aksaklık neyse artık onlar işin vitrinin başından çıkan aksaklıktır ama gerçekten iyi bir eğitim veriliyor bunun KİMSE aksini söyleyemez gerçek diye birşey var ama sen kimseyi karalama boşver sev okulunu ve hayırlısıyla bitir. AFA HARİKASINIZ sadece her parası olanı almayın kaliteli KALIN LÜTFEN herkes pilot olmasın yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Dedikodu rumuzlu arkadas en dogrusunu yazmis. Cikan haberlerin yorumlarina bakiyorumda mahalle kadinlari gibi dedikodudan gecilmiyor. Arkadaslar burada yazanlarin bir cogu meslekte olacak kisiler. Cocuk gibi yorumlar yapmayi birakalim da ders calisalim. Olgin ve ornek insanlar olalim. Meslege yakisir sekilde davranalim. En iyi olmak icin ugrasalim. Yapici olalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VoLKaN ~ 11 yıl önce
İstanbulda havayolu pilot eğitimi veren 3 özel iyi kurum bulunmaktadır. 1.Afa 2.Ayjet 3.Thk istanbul uçuş okulu (Artık üniversite olmasından dolayı bu dönem öğrenci durumu belirsiz.) Afa'nın ayrıcalığı atlas jet bünyesinde olması.Yeni bir kurum olmasına rağmen öncelikle uçaklarıyla,daha sonra iş sunmasıyla ve son olarak eğitim kadrosuyla öne çıkmıştır. Ayjet sektörün en tecrübeli kurumu.Tek dezavantajı type rating eğitimi ve iş imkanı sunamaması. Son olarak thk zaten arap saçı.3 ay önce gökçen havacılıktı sonra thk üniversitesi olduk thy ile anlaştık ne zaman sınıf açarız bizde bilmiyoruz gibi karman çorman bir durumda olması. Benim tavsiyem istanbuldaki iki uçuş okulunun eğitimide son derece iyidir.Biri diğerinden kötü olma durumu söz konusu değildir. Sadece birkaç adım öne çıkan durumları söz konusudur.Biraz önce saydıklarım gibi. Kimse bu iki okul için kötü dememeli yada olumsuz yorumda bulunmamalı... Eğitimini tamamlayan arkadaşlarada yeni görevlerinde başarılar diliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000