19 Temmuz 2009, Pazar 08:08:52

Isparta'daki uçak kazasının davası başlıyor

Isparta'da 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ilk duruşması 28 Temmuz'da Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 38 yolcu yakını avukatları aracılığıyla mahkemeye müdahil olma talebinde bulundu.
  • Yorumcu arkadasim sadece Aytac Aras'i hatirlamis. Dogrudur. Aytac Aras'ta bu mahkemede olmalidir. Ama en onemlisi Mehmet Kucukayyildiz denen kisi de sorumludur. Bu ucaklarin bakiminin yapilmasi yerine kendisi hic ilgisi olmayan islerle ugrasti ve ucaklarin bakimlarini aksatti. Isini bilmedigi icin yanlis poziyona hem de cok yanlis adamdi. Umarim adalet bunu goz onune alacaktir.
  • mahkemede umarız atlasjetin imza yetkisi olan yöneticilerini de görmek nasip olur ya rab !!!
  • kalite müdürü aytaç aras nasıl yırttı acaba sayın airporthaber bunu araştırmanızı bekliyorum. nelerden çekinip de dubaide bir şirkette çalışmaya başlayıp ortalıktan çekildi haydar yalçın ile ilişkileri sayesinde mi mahkemeden kurtuldu
  • neden listede yavuz cizmeci yok? yavuz cizmeci o sirkette traktor soforu statusundemi calisiyorduki?

Isparta’nın Keçiborlu İlçesi Türbetepe mevkiinde 30 Kasım 2007 tarihinde düşen ve 7’si mürettebat 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ilk duruşması 28 Temmuz’da yapılacak. Avukatları Hasan Kaşıkara aracılığıyla Isparta Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na yazılı dilekçe veren 38 yolcu yakını, World Focus Hava Yolları'nda görev yapan bazı üst düzey ve teknik personelden oluşan 10 kişinin yargılanacağı davada müdahil olma talebinde bulundu.

Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, Eğitim Müdürü Faruk Çağımnı, Teknik Başkan İsmail Taşdelen, pilot ve teknik personelden Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fikri Zafer Dinçer, Şahin Tufan, Reşat Atalay, Fevzi Yavuz ve Necati Küçük hakkında, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan cezalandırmaları talebiyle fezleke düzenlemişti. Uçağı kiralayan Atlasjet firması hakkında ise kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar vermişti.

Kaza ile ilgili soruşturma kapsamına alınan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri hakkında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Uçak kazasında oğlu Hayri Tokgöz’ü kaybeden Şerafettin Tokgöz, kazanın sorumlularının cezalandırılması için hayatını kaybedenlerin yakınları olarak tüm kanuni haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyledi. Tokgöz, “Amacımız 10 kişinin yargılanmasıyla devam eden dava dosyasını yakından takip ettiğimizi gösterip hukuki mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğimizin bilinmesini sağlamak” dedi.

(Hürriyet)

Isparta'daki uçak kazasının davası başlıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumcu arkadasim sadece Aytac Aras'i hatirlamis. Dogrudur. Aytac Aras'ta bu mahkemede olmalidir. Ama en onemlisi Mehmet Kucukayyildiz denen kisi de sorumludur. Bu ucaklarin bakiminin yapilmasi yerine kendisi hic ilgisi olmayan islerle ugrasti ve ucaklarin bakimlarini aksatti. Isini bilmedigi icin yanlis poziyona hem de cok yanlis adamdi. Umarim adalet bunu goz onune alacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mahkemede umarız atlasjetin imza yetkisi olan yöneticilerini de görmek nasip olur ya rab !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kalite müdürü aytaç aras nasıl yırttı acaba sayın airporthaber bunu araştırmanızı bekliyorum. nelerden çekinip de dubaide bir şirkette çalışmaya başlayıp ortalıktan çekildi haydar yalçın ile ilişkileri sayesinde mi mahkemeden kurtuldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neden listede yavuz cizmeci yok? yavuz cizmeci o sirkette traktor soforu statusundemi calisiyorduki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000