05 Nisan 2008, Cumartesi 08:17:12

Isparta kazasında çözülmeyen noktalar

Isparta’da yaşanan talihsiz uçak kazası gündemden düşmüyor. Bu kez Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı, kaza ile ilgili köşesinde sorular sordu. İşte Can Ataklı’nın yazısı
  • Olan zavalli yolculara oldu. Ne ucak sahibi, ne kiralayani nede onlari denetim edecek olanlar mahkeme onune ciktilar. Gelde guven bu adamlara. Ondan sonra kalkip havacilik sukadar artti diye beyanat veririler, ancak bir kazada gosterebilecek hassasiyeti gostermediler. Atlas Jet'in kazadan sonra yolcu yakinlarina odedigi "acil" para umarim sanki tamam bu is burada kapandiya donusmez!!

Atlasjet Havayolları’na ait MD-83 tipi yolcu uçağının Isparta’ya inerken düşmesinin üzerinden 4 ay geçti. Ama bu olayla ilgili hâlâ çözülmeyen pek çok nokta olduğu gibi her nedense soruşturma da bir türlü bitirilemiyor ve dava açılamıyor.

Kazada yakınlarını yitirenlerden, çok değer verdiğim İstanbul Erkek Liseli bir ağabeyim aradı geçenlerde. İnanılmaz acısının üzerine bir de bu işle ilgili birimlerin duyarsızlığının eklenmesi kendisini perişan etmiş.

“Aylar geçti hâlâ kaza kırım raporu açıklanmıyor, bu rapora esas teşkil edecek uçak parçaları dünyada başka hiçbir yerde görülmeyecek şekilde uçak firması tarafından toplanıp satılıyor, ama ne Adalet Bakanlığı ne de İçişleri Bakanlığı harekete geçiyor” diyen acılı ağabeyim adeta haykırarak soruyor, “Hakkında bu kaza nedeniyle rüşvet dedikoduları çıkan bir bürokratın Ulaştırma Bakanlığı tarafından ‘en başarılı bürokrat’ seçilmesini anlamak mümkün değil.”

Kazayla ilgili acılı aileleri en çok üzen noktalardan biri de şahsi eşyaların hâlâ teslim edilmemiş olması. Kayıp yakınları “Eşyaları delil olmadığı gerekçesiyle vermiyorlar. Oysa bizim istediğimiz altınlar, paralar değil ki, günlük şahsi eşyalar, onlar da zaten güvenlik kameralarında görülüyor. Babamın kravatını, ceketini almak istiyorum, onlar bize kalan manevi anılar, ama verilmiyor, herkes topu birbirine atıyor” diyorlar.

İstanbul Erkek Liseli ağabeyim feryatlarını Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarına mektupla bildirdiklerini ama tek cevap bile alamadıklarını söylüyor.

Sahi, Atlasjet olayı nasıl oldu da kapanıp gitti. Uçağı kiralayan şirket isim değiştirdi, kaza ile ilgili kimseye dava açılmadı. Bu nasıl şey böyle?

Isparta kazasında çözülmeyen noktalar

Yorumlar

sydney ~ 16 yıl önce
Olan zavalli yolculara oldu. Ne ucak sahibi, ne kiralayani nede onlari denetim edecek olanlar mahkeme onune ciktilar. Gelde guven bu adamlara. Ondan sonra kalkip havacilik sukadar artti diye beyanat veririler, ancak bir kazada gosterebilecek hassasiyeti gostermediler. Atlas Jet'in kazadan sonra yolcu yakinlarina odedigi "acil" para umarim sanki tamam bu is burada kapandiya donusmez!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000