17 Temmuz 2013, Çarşamba 10:21:14

ISPARTA DAVASINDA SÜPRİZ GELİŞME!

Isparta kazası davasında yargı süreci devam ederken kazazede yakınları kaza kırım heyeti hakkında Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacak...
  • LTBA'da kalkış öncesi kokpitte kavga ettiklerinide eklemenizde fayda var... Bu benim iddiam değil,iyi araştırın niye rahmetlilerin kavga ettiğinide öğrenin.

30 Kasım 2007’de yaşanan Isparta kazasına ilişkin davaya bugün yapılacak duruşmayla devam edilecek. Bir önceki mahkemeye sunulan son bilirkişi raporuna ilişkin ‘rüşvet’ tartışmalarıyla bir kez daha gündeme gelen davanın bugünkü duruşması öncesinde kazazede yakınları kaza kırım heyeti üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacak.  Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş. envanterinde yer alan TC-AKM tecil işaretli MD83 tipi uçağın kaza sonrası raporunu hazırlayan Ferudun Seren, Hamza Dinç, Emre Ballı, Burçin Efe Silsüpür, Nuri Sakarya, Seyfettin Keskin ve Murat Erçalışkan hakkında görevi kötüye kullanmak ve delil karartman suçlamasıyla Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacak olan kazazede yakınları, şu iddialarda bulundu.

- Uçak 4 gün boyunca hiçbir sözleşme yapılmadan  kanunsuz olarak uçurulmuş ve kaza kırım heyeti  SHGM ve Atlas Jet’i korumak amacıyla bilinçli olarak bu konuya hiç değinmemiş ve göz ardı etmiştir.

- Kaza kırım raporunu hazırlayan kaza kırım heyetinin başkanı Feridun Seren aynı zaman da BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası nın raporunu hazırlayan heyetinde başkanıdır ve şu anda  ’Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek, suç delillerini karartmak, sahte tutanak düzenleme ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamalarıyla Malatya Ağır Cezada yargılanmaktadır. Feridun Seren başkanlığındaki heyetin helikopter kazasının nedenini  ortaya çıkaracak cihazların kaybolduğundan hazırladıkları raporda hiç bahsetmemişlerdir ve bu durum Devlet Denetleme Kurulunun hazırladığı raporda da açıkca belirtilmiştir.

- Kaza kırım Raporu 1. Bölüm  sayfa  50 – 58 de pilotları uyararak uçağın dağa çarpmasını engelleyecek olan EGPWS yere yaklaşım uyarı cihazının bu uçağa takıldığı günden beri arızalı olduğu belirtilmektedir. Bu cihaz çalışır durumda olsaydı kazanın kesinlikle önleneceği de belirtilmektedir. Kaza kırım heyeti açılmış olan ceza davasına ve dava sürecinde hazırlanan tüm bilirkişi raporlarına kaynak teşkil eden kaza kırım raporunu hazırlarken, uçuş planlama, dispetcer gibi kazaya direkt etkisi olmayan kişilerin ifadesini almasına rağmen bu arızalı ama kazayı önleyebilecek hayati cihazı uçağa kimin taktığını hiç irdelememiş, hiçbir teknisyen veya her uçuştan önce cihazı kontrol  etmesi gereken ama etmeyen hiçbir pilotun ifadesi başvurmamış, depo sorumlusu ile de görüşme gereği duymamıştır yada özellikle rapora yazılmamıştır. Hala bu cihazın uçağa kimin tarafından takıldığı bilinmemektedir.

- Uçağın düşmesinin ana nedenlerinden olan  mevcut flap arızası kaza kırım heyeti tarafından göz ardı edilmiştir. Heyette bulunan kaptan pilot Seyfettin Keskin  ve kaza sonrası aynı uçuşu yaptığı  pilot Ahmet Şahin, pilot Sait Oşafoğlunun kendi istekleri ile vermiş oldukları yazılı ifadeler neticesinde, flap arızasına yer verilmek zorunda kalınmıştır. Yazılı ifadeler ve flap arızasını kanıtlayan kanatların fotoğrafları, pilotların surat göstergelerine set ettikleri flapsız iniş sürati gibi cok somut veriler olmasına rağmen kaza kırım heyeti flap arızasından çok kısa bahsederek önemsizmiş gibi göstermiş ve bu rapor temel alınarak açılan ceza davasının seyrine etki etmiştir. Ceza davasında yargılanan sanıklar bu rapora dayanarak flap arızasını inkar etmektedirler.

- Kaza Kırım Heyeti yeterli inceleme dahi yapmadan ve ellerinde hiçbir kanıt olmadan  hazırladığı raporda, pilotların uçağın FMS  - Uçak Yönetim Sistemine Isparta havaalanı yaklaşım bilgilerini 30 derecelik baş hatası yaparak girmiş olmalarının kuvvetle muhtemel olduğunu yazarak, kazanın gerçek oluş nedenlerinin ve mevcut arızaların göz ardı edilmesine ve kazanın pilotaj hatası olarak nitelendirilmesine neden olmuşlardır.

- Kaza Kırım heyeti hazırlamış olduğu raporda bilinçli olarak uçağın gerçek sahibini gizlemiştir.

- Isparta Atlasjet uçak kazası ile ilgili Isparta Ağır cezada görülen ceza davasında, kaza tarihindeki  SHGM genel müdürü , genel müdür yardımcısı ve sivil havacılık sektöründe söz sahibi olan üst düzey yöneticiler ve şirket sahipleri sanık olarak yargılanmaktadır. Feridun Seren başkanlığındaki ve içerisinde SHGM personeli olan ve ayrıca havacılık sektöründe çalıştığı için lisansını SHGM nin onayladığı kişilerin hazırladığı rapor yanlıdır ve birtakım bilgi ve bulgular bilinçli olarak saklanmıştır .     

ISPARTA DAVASINDA SÜPRİZ GELİŞME!

Yorumlar

Eksik Bilgi ~ 11 yıl önce
LTBA'da kalkış öncesi kokpitte kavga ettiklerinide eklemenizde fayda var... Bu benim iddiam değil,iyi araştırın niye rahmetlilerin kavga ettiğinide öğrenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000