30 Mart 2008, Pazar 12:40:04

Havalimanlarında Hangar yarışı

Atatürk Havalimanı’nda genel havacılık amaçlı Florya tarafındaki Özel Hangarlar bölgesinde kullanılmayan hangarlar yeni sahiplerine devredilirken beş yeni inşaatın önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor.

Hava taksi ve bakım hizmeti veren şirketler, hangar inşaatlarına hız verdi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda genel havacılık amaçlı Florya tarafındaki Özel Hangarlar bölgesinde kullanılmayan hangarlar yeni sahiplerine devredilirken beş yeni inşaatın önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor. Yeni hangar yapan hava taksi şirketleri: TAV, Sancak, Gözen Air, Sertur ve Döysa.

Uzan Grubu’na ait boş hangar geçen günlerde İstanbul şubesini açan Tarkim Uçuş Okulu tarafından satın alındı. Bu hangar Tarkim bünyesinde kurulan Borajet tarafından kullanılacak. Şirketin 2010 Mart’ında teslim edilecek Challenger 605 tipi uçak siparişi var. Tarkim’in yeni ortakları arasında adı açıklanmayan ABD’de bir iş adamı da bulunuyor.

Atatürk Havalimanı’nda Özel Hangarlar bölgesinde eski telsiz antenlerinin bulunduğu alanda Onur ve Atlasjet Havayolları iki hangar yaparak bakım hizmeti vermeye hazırlanıyor. Onur Havayolları geçen yıl MNG Teknik hangarının yanındaki araziyi almak üzeri açılan ihaleyi kazanmıştı. Daha sonra bu ihale iptal edilmişti.

Atlasjet ise teknik bölümünü ayrı bir şirket haline getirdi. ATST adı verilen şirket burada kurulacak hangarla filodaki uçakların tüm bakım işlemlerini gerçekleştirecek.

Havalimanlarında Hangar yarışı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000