26 Ağustos 2009, Çarşamba 16:59:27

Hava korsanları: "Terör örgütüne üye değiliz"

Atlasjet Havayolları’nın Lefkoşa-İstanbul seferini yapan uçağını kaçıran biri Filistin uyruklu 2 sanık, terör örgütü üyesi olmadıklarını savundu.
  • Kaçırılan yolcuymuş... hehehe bende o uçaktaki kaptan pilottum... çok üzdüler beni çoook
  • Bu silah ucaga nasil girdi biri bir aciklasin ne olur
  • Olay esnasında bende kaçırılan uçaktaydım uçakta gerek havada gerek yerde bizlere ve uçuş ekibine neler yaşattıklarını biz biliriz utanmazlar birde Tahliye talep ediyorlar !!!! Adelete güveniyoruz, Ömürleri boyunca cezalarını çekmelerini istiyoruz...
  • işte yaptıklarının bedelinin neler olabileceğini hesaplamamış iki ham kavun şimdi nasıl çıkar o yılan bence baya bi zor gibi

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Reşat Özlü ve Filistin uyruklu Mümin Abdül Aziz Talikh ile avukatları katıldı.

Sanıklardan Mehmet Reşat Özlü, "Ben ne El Kaide'nin ne de başka bir terör örgütünün üyesiyim. Yeterince iyi anlatamadık ama aramızda Arapça konuşmamızdan şüphelenip panikleyen hostes nedeniyle uçağı kaçırdığımız düşünüldü. Biz uçağın yön değiştirmesini istemedik. Tahliyemizi talep ediyoruz" diyerek savunmasını yaptı.

Filistin uyruklu Abdül Aziz Talikh de benzer yöndeki savunmalarını tekrarladı. Suçsuz olduğunu öne süren Talikh de tahliyesini istedi.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağının, 8 Ağustos 2007'de kalkışından kısa süre sonra, terör örgütü El Kaide üyesi olduğu kaydedilen 2 hava korsanı tarafından kaçırılmak istendiği öne sürülmüştü. Hava korsanlarının Tahran'a kaçırmak istediği iddia edilen uçak Antalya'ya indirilmiş, zanlılar Mehmet Reşat Özlü ve Mümin Abdül Aziz Talikh uzun uğraşlar sonrasında teslim olmuştu.

Sanıklar hakkında, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahla hürriyeti tehdit ve terör örgütüne üye olma" suçlarından dava açılmıştı.

Hava korsanları: "Terör örgütüne üye değiliz"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kaçırılan yolcuymuş... hehehe bende o uçaktaki kaptan pilottum... çok üzdüler beni çoook

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu silah ucaga nasil girdi biri bir aciklasin ne olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olay esnasında bende kaçırılan uçaktaydım uçakta gerek havada gerek yerde bizlere ve uçuş ekibine neler yaşattıklarını biz biliriz utanmazlar birde Tahliye talep ediyorlar !!!! Adelete güveniyoruz, Ömürleri boyunca cezalarını çekmelerini istiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
işte yaptıklarının bedelinin neler olabileceğini hesaplamamış iki ham kavun şimdi nasıl çıkar o yılan bence baya bi zor gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000