21 Ekim 2011, Cuma 13:45:21

"ERCAN HAVA SAHASI GÜVENSİZ DEĞİL"

CTATCA’nın 20 Ekim Dünya Kontrolörler Günü Girne’deki Mercure Otel’de kutlandı. Gecede konuşan CTATCA Başkanı İzzet Derkan, Kıbrıs hava sahasının güvensiz olduğuna ilişkin eleştirilere cevap verdi...
  • Ercanda calisan 42 kisi kurs gormus rate li arkadasim var bunlarin tumu farkli birimlerde calismaktalar.kule de yaklasmada ve saha kontrolda dahil.Arkadasima tavsiyem smart binasina gelsin arkadaslarin tumuyle tanistirayim hemde bir kahvemi icmis olur.numaram 05428769999 bu vesile ile yazdiklarini tekrar dudunmus olur. Izzet Derkan
  • Ercan Hava Trafik Kontrole selamlar sevgiler
CTATCA’nın Dünya Hava Trafik Kontrolörleri günü kutlaması bir panel havasında geçti. CTATCA Başkanı İzzet Derkan, katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada “Türkiye’de son zamanlarda yaşanan  şehitlerden dolayı  ailelerine baş sağlığı diliyorum. Genç yaşta hayatını kaybeden meslektaşımız Bahattin Gökyokuş’un da ailesine sabır diliyorum” dedi.
 
Kuruluş sürecindeki Kuzey Kıbrıs Havayolları’na ilişkin de konuşan Derkan, “ KTHY ‘nın hala kurulamamasının burukluğunu yaşıyoruz. Bizim bu mutlu günümüzde belirsizlik içerisindeki KKHY çalışanlarının üzüntülerini paylaşıyoruz” diye konuştu.
 
Türk meslektaşları ile uyum içerisinde çalıştıklarını kaydeden İzzet Derkan, hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarına da değindi.
 
Derkan, 1976 yılından beri hava trafik kontrolörlerin mağdur olduğunu ve bu mağduriyetlerinin sebebi olan özlük haklarını elde etmek için geçmişte olduğu gibi yönetim olarak yoğun şekilde çalışacaklarını söyledi.
 
Ercan Hava Trafik Yönetim Merkezinde çalışan eğitilmiş Hava Trafik Kontrolörü sayısının sadece 42 olduğunu belirten Derkan, özlük haklarının cevap görmemesi  halinde kontrolör sayısının erozyona uğrayacagını da bildirdi. Konuşmasının sonunda CTATCA Başkanı İzzet Derkan, KKTC, Türkiye ve tüm dünyadaki  kontrolörlerin 20 Ekim Kontrolörler Günü’nü kutladı.
 
CTATCA Başkanı İzzet Derkan, bir süredir gündemde olan Ercan hava sahasının güvensiz olduğu şeklindeki iddialara da şöyle cevap verdi: “ Ercan Hava Sahasının günden güne güç kazanması  , hava trafiğinin artması ve de Ercan Hava Trafik Kontrolörlerinin en iyi bir şekilde ICAO kurallarına göre kusursuz  hizmet verilmesi konusunda sürekli çalışıyoruz. Bu iddialar abartılı,asılsız ve taraflıdır. Artık herkes görmelidir ki  Ercan radar, Avrupa’ya açılan bir penceredir. Mevcut  pencereden kabul edilsin edilmesin birçok yabancı uluslu uçak şirketi geçmekte  ve Ercan Hava Trafik Kontrolörlerinden kusursuz hizmet alınmakatadır ve gazetelerde çıkan asılsız yazılara en güzel cevap ise Ercan Hava Sahasından geçen 915 hava taşıtıdır” dedi.
 
Bakanlık müsteşarı Suat Yeldener ise konuşmasında  hava trafik kontrolörlerin taleplerini bildikleri ve konu ile ilgili bakanlık olarak üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yeldener, Hava Trafik Konrolörlerinin özlük hakları hususunda CTATCA yetkilileri ile görüştüğünü ve konu üzerinde çalıştıklarını kaydetti.  
 
TATCA Halkla İlişkiler sorumlusu Emine Tumuklu ise TATCA ‘nın CTATCA ‘ya desteklerinin tam olduğunu ve her konuda birlikte çalıştıklarını dile getirdi..
 
Onur Hava Yolları Baş Pilotu KaptanErkan Sayın ise CTATCA’nın daveti ile 20 Ekim Dünya Kontrolörler gününde KKTC ‘de bulunmalarından büyük onur duyduğunu hem hava trafik kontrolörlerinin hem de pilotların kader arkadaşı olduğunu söyledi.  
 
Konuşmaların ardından   CTATCA Kontolörler Gününü gece yemeği  ve müzik eşliğinde kutladı. Gece etkinliğine Ulaştırma Bakanı Bakan Hasan Taçoy, TATCA Yönetim Kurulu üyeleri Atıl Er ve Emine Tumuklu, Atlasjet Genel Müdürü Orhan Coşkun ve Ercan Hava Trafik Kontrolörleri ile diğer ilgililer katıldı. 





"ERCAN HAVA SAHASI GÜVENSİZ DEĞİL"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ercanda calisan 42 kisi kurs gormus rate li arkadasim var bunlarin tumu farkli birimlerde calismaktalar.kule de yaklasmada ve saha kontrolda dahil.Arkadasima tavsiyem smart binasina gelsin arkadaslarin tumuyle tanistirayim hemde bir kahvemi icmis olur.numaram 05428769999 bu vesile ile yazdiklarini tekrar dudunmus olur. Izzet Derkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ercan Hava Trafik Kontrole selamlar sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000