23 Temmuz 2013, Salı 10:01:51

DELTA UÇAĞINDA +1 SKANDALI!

Atatürk Havalimanı’nda bir yolcunun British Airways uçağının iniş takımlarına saklanarak ölmesinden sonra bir skandal kaçak yolcu olayı da İstanbul’dan kalkan Delta Airlines uçağında yaşandı.
  • Gözen personelinin hatası umarım akıllanmıştır bu personel!!
  • Peki ya olayın Amerika'nın kurtuluş gününde olması???
  • olayın ayrıntılarını bılmeyen arkadaslara sunu soylemek ısterım kı;burada o yolcunun arındırılmıs bolgeye kadar ulasabılmesıne engel olamayan tgs memurları ve polısten baslayarak,gate bolgesıne gırısıne engel olamayan gozen guvenlık sırketı,boardıng sırasında ucaga gırmesıne engel olamayan havas dahıl herkes bu yasanan olaydan sorumludur.yasanan olay cok talıhsız bır olay bence.kısılerı,kurumları karalamayı bırakın.delta havayolları dahıl herkes bu olaydan gereklı dersı almıstır dıye dusunuyorum.dılerım kı boyle bır olay bır daha yasanmaz.ve bence bu tarz olayları engellemenın yolu sıkılaştırmaya gitmekten değil iyileştirmeye gitmekten geçmektedir.umarım yetkililer ve özel şirketler etkili bir durum analizi yaparlar,bizlerde kendimizi güvende hissetmeye devam ederiz.
  • Olay tvde haberlerde de yayınlandı. Anlatılanlara göre kaçak yolcuya ya ciddi yardım vardı terminalde yada çok çok büyük bir güvenlik açığı var terminalde. Bir insan şansla ve dikkatsizliklerden yararlanarak o noktaya kadar ilerleyemez. İrana giden kaçak yolcu olayı daha tam aydınlanmadı şimdı bu. bunlar ucuz atlatılan olaylar daha kötüleri olabilirdi. Boarding personeli ve kabin personelide hatalı güvenlik kadar. Büyük ihtimal kabin boş koltuk olmayınca wc kontrol etmeden sayımı okeyledi. Terminaldeki güvenlik önlemleri ve noktaları ile gerek güvenlik personeli gerekse terminalde personel kartı olan herkes kontrol edilmeli. İçeriden yardım edenler bu işlere karışanlar varsa yarın Allah korusun daha büyük ve tehlikeli sorunlar çıkabilir.
  • böyle kısmet olurmu ya , uçak full olsun ve bir kişilik de yer olmasın. Komik bir durum ( oraya kadar nasıl geldiğini yoruma katmıyorum işin komik kısmını görmek istedim :)
  • olaylarda gizenin sorumlu oldugu apacik ortada kimse koruntulamasin gozeni bilir iyi tanirim yaptigi is guvenlik ancak havacilik guvenligimde monopol olmuslar bu ozguvenle de havayollarinin mecburiyetlerini cok guzel firsata cevirmisler . konu ile ilgili sn ugur cebecinin oldukca yerinde tespitleri var kosesinde kaleme alamadigi
  • Olay gerçekten güvenlik skandalı. Anlayamadıgım bu kişinin uçakda farkedilmeden nasıl kapı kapatıldığıdır. Sayımdan önce tuvaletler kontrol edilmemiş anlaşılan. Delta kabin memurlarını gözden geçirmeli. Yolcu hayatı bukadar ucuz olmamalı.
  • Süper bir olay değil mi? Taksimde çoluk çocuğa gaz ve su sıkmayı bilen emniyet teşkilatımız, havaalanlarının güvenliğinin direk bağlı olduğu vali yardımcımız (dolayısı ile vali ve içişleri bakanımız) süper bir olaya daha imza atmışlar. Haa unutmadan dünyaya bu günde 2005 yılında polisin bir vatandaşa insanlık dışı muamele etmesinden dolayı aldığımız cezayla madara olmuşuz, bir tane daha ekleyin. Gezi olaylarının davaları, görünen o ki 2021 de yani hedef 2023' ten iki yıl önce boy gösterir artık. Durmak yok yola devaaaaaam...
  • Böyle bi işte maaş arttırmayla dikkatin, işi max. verimde yapmanın doğru orantısı nedir? Ben çözemedim.. İzin günleri çoğaltılmalı ve vardiya düzenleri iyileşmeli. 4 gün üst üste gece yarısı 4ten öğlen 12-13- hatta 14e kadar çalışmış gözenci arkadaşım var. İstifa eden çalışma koşulundan ediyor hata yapan da hayat düzeni berbat bir hale geldiği için bunlar oluyor. Tabi bu vakada personel kaynaklı adli bir şüphe yoksa.. Hem de özel sektör.. memur da değil, bir avuç personelin çalışma kalitesini iyileştirmede düzenlemede bu kadar beceriksiz olduktan sonra diledikleri kadar tek olsunlar, veriler ortada. Yazık, kendi aileleri çevreleri de yolculuk yapıyordur, daha büyük hatada vebali de ağır olur. Allah akıl fikir versin..
  • bence host ve hostess arkadaslar otobus muavinleri gibi ellerinde yolcu isim listesiyle beraber dolasarak isim ve koltuk numaralarini eslestirmeliler ve ondan sonra kapiyi kapatmalilar

Atatürk Havalimanı apronu son aylarda güvenlik zafiyetiyle sık sık gündeme geldi. Kaçak bir yolcunun Çelebi Hava Servisi çalışanlarına ait üniformayı giyerek Atatürk Havalimanı apronundan İran’a gidecek Atlasjet uçağına binmesinden sonra geçtiğimiz günlerde bir yolcu da İstanbul-Londra seferini yapan British Airways’e ait uçağın iniş takımlarına saklanması ve sonrasında donarak ölmesiyle sorgulanan Atatürk Havalimanı’nın güvenliği, bir kez daha bu kadar da olmaz dedirtti.

Havacılıkta ender rastlanan olay yaklaşık 10 gün önce yaşandı. Havaş’ın yer hizmeti verdiği Amerikan Delta Airlines’e ait uçağa kaçak olarak binen bir yolcu krize neden oldu. İlginç olay şöyle gelişti:

Adı açıklanmayan bir yolcu, Atatürk Havalimanı’ndaki bütün güvenlik kademelerini geçerek Delta Havayolları uçağına bindi. Yolcu, kaçak olduğunun anlaşılmaması için uçağa biner binmez tuvalete gizlendi. Havaş harekat memurları boardingi kapattı ve uçaktaki yolcu sayısını kabin ekibine bildirdi. Kabin ekibi tuvaletteki yolcuyu hesaba katmadan yolcu sayısının tam olduğunu belirledi. Tamamı dolu olan uçak bir süre sonra kalkışını gerçekleştirdi. Uçak kalktıktan hemen sonra tuvalete gizlenen yolcu ortaya çıktı. Ancak uçakta oturacak tek bir koltuk olmadığı için yolcu ayakta kaldı ve uçağa kaçak olarak bindiği anlaşıldı. Kabin amiri, uçakta kaçak bir yolcu bulunduğunu kokpite bildirdi. Uçağın kaptan pilotu kalkıştan bir süre sonra Atatürk Havalimanı’na dönme kararı aldı. Uçağa polis ekipleri çağrıldı ve kaçak yolcu gözaltına alındı.

Elini kolunu sallayarak uçağa binen yolcunun boarding işlemlerinden mi yoksa apron bölümünden geçerek mi uçağa bindiği tespit edilemedi. Atatürk Havalimanı emniyeti olayla ilgili soruşturma başlattı.

©AirportHaber Özel

DELTA UÇAĞINDA +1 SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

abc ~ 10 yıl önce
Gözen personelinin hatası umarım akıllanmıştır bu personel!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katten ~ 11 yıl önce
Peki ya olayın Amerika'nın kurtuluş gününde olması???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air marshal ~ 11 yıl önce
olayın ayrıntılarını bılmeyen arkadaslara sunu soylemek ısterım kı;burada o yolcunun arındırılmıs bolgeye kadar ulasabılmesıne engel olamayan tgs memurları ve polısten baslayarak,gate bolgesıne gırısıne engel olamayan gozen guvenlık sırketı,boardıng sırasında ucaga gırmesıne engel olamayan havas dahıl herkes bu yasanan olaydan sorumludur.yasanan olay cok talıhsız bır olay bence.kısılerı,kurumları karalamayı bırakın.delta havayolları dahıl herkes bu olaydan gereklı dersı almıstır dıye dusunuyorum.dılerım kı boyle bır olay bır daha yasanmaz.ve bence bu tarz olayları engellemenın yolu sıkılaştırmaya gitmekten değil iyileştirmeye gitmekten geçmektedir.umarım yetkililer ve özel şirketler etkili bir durum analizi yaparlar,bizlerde kendimizi güvende hissetmeye devam ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer hizmetleri ~ 11 yıl önce
Olay tvde haberlerde de yayınlandı. Anlatılanlara göre kaçak yolcuya ya ciddi yardım vardı terminalde yada çok çok büyük bir güvenlik açığı var terminalde. Bir insan şansla ve dikkatsizliklerden yararlanarak o noktaya kadar ilerleyemez. İrana giden kaçak yolcu olayı daha tam aydınlanmadı şimdı bu. bunlar ucuz atlatılan olaylar daha kötüleri olabilirdi. Boarding personeli ve kabin personelide hatalı güvenlik kadar. Büyük ihtimal kabin boş koltuk olmayınca wc kontrol etmeden sayımı okeyledi. Terminaldeki güvenlik önlemleri ve noktaları ile gerek güvenlik personeli gerekse terminalde personel kartı olan herkes kontrol edilmeli. İçeriden yardım edenler bu işlere karışanlar varsa yarın Allah korusun daha büyük ve tehlikeli sorunlar çıkabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısmet ~ 11 yıl önce
böyle kısmet olurmu ya , uçak full olsun ve bir kişilik de yer olmasın. Komik bir durum ( oraya kadar nasıl geldiğini yoruma katmıyorum işin komik kısmını görmek istedim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guvenlik ~ 11 yıl önce
olaylarda gizenin sorumlu oldugu apacik ortada kimse koruntulamasin gozeni bilir iyi tanirim yaptigi is guvenlik ancak havacilik guvenligimde monopol olmuslar bu ozguvenle de havayollarinin mecburiyetlerini cok guzel firsata cevirmisler . konu ile ilgili sn ugur cebecinin oldukca yerinde tespitleri var kosesinde kaleme alamadigi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahsun alişan ~ 11 yıl önce
Olay gerçekten güvenlik skandalı. Anlayamadıgım bu kişinin uçakda farkedilmeden nasıl kapı kapatıldığıdır. Sayımdan önce tuvaletler kontrol edilmemiş anlaşılan. Delta kabin memurlarını gözden geçirmeli. Yolcu hayatı bukadar ucuz olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Süper bir olay değil mi? Taksimde çoluk çocuğa gaz ve su sıkmayı bilen emniyet teşkilatımız, havaalanlarının güvenliğinin direk bağlı olduğu vali yardımcımız (dolayısı ile vali ve içişleri bakanımız) süper bir olaya daha imza atmışlar. Haa unutmadan dünyaya bu günde 2005 yılında polisin bir vatandaşa insanlık dışı muamele etmesinden dolayı aldığımız cezayla madara olmuşuz, bir tane daha ekleyin. Gezi olaylarının davaları, görünen o ki 2021 de yani hedef 2023' ten iki yıl önce boy gösterir artık. Durmak yok yola devaaaaaam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecess ~ 11 yıl önce
Böyle bi işte maaş arttırmayla dikkatin, işi max. verimde yapmanın doğru orantısı nedir? Ben çözemedim.. İzin günleri çoğaltılmalı ve vardiya düzenleri iyileşmeli. 4 gün üst üste gece yarısı 4ten öğlen 12-13- hatta 14e kadar çalışmış gözenci arkadaşım var. İstifa eden çalışma koşulundan ediyor hata yapan da hayat düzeni berbat bir hale geldiği için bunlar oluyor. Tabi bu vakada personel kaynaklı adli bir şüphe yoksa.. Hem de özel sektör.. memur da değil, bir avuç personelin çalışma kalitesini iyileştirmede düzenlemede bu kadar beceriksiz olduktan sonra diledikleri kadar tek olsunlar, veriler ortada. Yazık, kendi aileleri çevreleri de yolculuk yapıyordur, daha büyük hatada vebali de ağır olur. Allah akıl fikir versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muavin ~ 11 yıl önce
bence host ve hostess arkadaslar otobus muavinleri gibi ellerinde yolcu isim listesiyle beraber dolasarak isim ve koltuk numaralarini eslestirmeliler ve ondan sonra kapiyi kapatmalilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000